Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Jubileumreis 45 jaar D.L.K. (verslag Nancy)

DLK 45

StW-1

30 juni 2018 (incl. foto's) 

Toen zaterdag ochtend de wekker af liep, dacht ik wat heb ik mezelf toch weeral aangedaan. Weeral dat gehaast om er op tijd te geraken, want onze club bus rijdt altijd stipt op tijd en we willen zeker niet dat ze op ons moeten wachten. Eens we de andere clubleden zagen, was mijn grootste vermoeidheid al weg en kon ik genieten van een ontspannen busrit richting Nederland (dankzij Monique). Iets voor 10u stond de bus al geparkeerd aan restaurant Int Brookx waar we de hele dag culinair verwend zouden worden te beginnen met een lekker stukje appeltaart en koffie/thee.
Om 10u45 startte de wandeling langs de aanlegsteigers waar we de vele boten kondenStW-4 bewonderen. Dan volgde een steil stukje op de trappen en toonde Pascale wat ze allemaal in haar mars heeft terwijl Philip dapper de rolstoel naar boven duwde. Chapeau! Nathalie liet ons genieten van al het moois dat Stevensweert te bieden heeft.

Ondertussen kwamen we toe aan de kapel
waar we van de gelegenheid gebruik maakten om een kaarsje te laten branden. We kregen de geschiedenisStW-5 van deze overgebleven vestigingsstad te horen die weliswaar weinig winkels telt, maar des te meer horeca en slaapplaatsen. Misschien daarom dat wij Belgen
ons zo goed voelen in dit Bourgondisch stukje Nederland. Eveneens in het centrum staat een protestantse kerk broederlijk naast een Katholieke kerk. Aan Dikke Werta is het tijd voor een groepsfoto. Stipt op tijd stonden we al klaar terwijl de boot in aantocht was. Iedereen keek verlekkerd uit naar het dek voor wat verkoeling op deze prachtige dag. StW-6Eens vertrokken kregen we een mooi zicht op wat er door grindwinning allemaal kan gebeuren. Vele plezierboten genoten net als ons van dit stukje paradijs. Toch was het maar van korte duur want drie kwartier later stonden we alweer aan wal, want onze magen begonnen al een beetje te knorren. Wat volgde was een heerlijke broodmaaltijd met o.a. lekker rozijnenbrood. Degene die nog 8 km wilden wandelen vertrokken 
10 minuten voor degene die met de warmte kozen voor 4 km.

Het werd weeral een prachtige wandeling ditmaal door een natuurgebied met Gallowayrunderen en een dosis avontuur. John was ’s ochtends nog gaan kijken of de stenen goed bewandelbaar waren en het was super om zo het water over te kunnen steken! Dus bij deze nog een woordje van lof over dit prachtige koppel die werkelijk symboliseren tot wat vrijwilligerswerk kan leiden. StW-7Dankzij hen hebben zij Stevensweert voor ons op de kaart en in ons geheugen gegrift. Het was een onvergetelijke fantastische dag met oog voor cultuur en vooral natuur in een ongedwongen sfeer. Op een ontspannen manier hebben ze meer dan 80 klompjes begeleid volgens een super strak programma met oog voor wat er lokaal allemaal is. Zoals het vinkenbier op onze tussenstop en appelsap, cremant, porto en confituur van de lokale mensen. Vandaar dat Luc na een lekkere 3-gangenmaaltijd Nathalie en John bedankte met onze lokale streek producten. Met plezier hebben we een centje in de hoed gestopt om hen aan te moedigen dit nog lang verder te blijven doen dan de 1000 ste wandelaar die ze onlangs in de watten hebben gelegd. Dus op het einde van deze dag kan ik niet anders dan tevreden terug kijken en blij zijn dat ik dit mocht meemaken! Een echte aanrader! Of zoals Daphne het zei: “Wat een toffe eerste vakantiedag”!

 

 Naar verslag Rita Duym  
 
 Foto's  Luc Weemaes

 Luc Verhoeven

 Juanita De Baets

 Info Stevensweert  Nathalie & John

 Peter De Witte

 Patrick Van Cleemput

 

 

 

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner