Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Barbierbeektocht 20 augustus 2017 (incl. foto's)

BBT 2

Vandaag mochten we 1800 blije wandelaars verwelkomen die de mooie natuur in en rond Kruibeke-Bazel kwamen bewandelen. Het is inderdaad zo dat onze tocht “die geprezen wordt om zijn natuurschoon” heel wat te bieden heeft. De laatste jaren heeft dit gebied heel wat veranderingen ondergaan. De jarenlange werken om van deze Kruibeekse polder een ‘Gecontroleerd Overstromingsgebied’ te maken, dat kadert in het Sigmaplan, is eindelijk tot een einde gekomen. Onze parkoersmeesters hebben er jarenlang, in nauw overleg met de “Waterwegen en Zeekanaal” diensten, hun uiterste best gedaan om tussen de werken door een gevarieerd parkoers uit te werken. Puur natuur !

Ook vandaag werd alles uit de kast gehaald om deze taak tot een goed einde te brengen. Alle denkbare mogelijkheden om de natuur onder de wandelaars hun voeten te brengen werden benut. We mogen dan ook als club fier zijn op deze parkoersmeesters en hun trouwe helpers. Het zijn zij die garant staan voor een ganse dag wandelplezier langs de mooiste plekjes en dit alles met een perfecte afpijling. De dagen voor en de dag na de tocht zijn ze dan ook volop in de weer. Proficiat !

 

Heel dit wandelgebeuren moet ook omkadert worden met een startzaal en rustposten. We mogen met fierheid zeggen dat onze startzaal er weer op zijn best uitzag. Licht en luchtig, alles makkelijk bereikbaar, goede doorgangen , vele zitplaatsen, mooi en fleurig aangekleed en toch ruimte voor iedereen. Ook in de keuken waar er een ganse dag door een drukke bedrijvigheid heerste om iedereen te voorzien van spijs en drank. Ja, het mag nogmaals gezegd worden dat er heel wat komt kijken bij zulke organisatie. Voor alle taken moeten er mensen gevonden worden die dit behartigen. Dat we dan ook steeds mogen rekenen op een trouwe schare medewerkers doet ons steeds veel deugd. De meeste van hen zijn deze routine al jarenlang gewoon. Zij kennen het reilen en zeilen binnen dit gebeuren, maar het mag gezegd: het moet steeds weer gebeuren. Het zijn ook zij die de nieuwe medewerkers opvangen, hun de geplogenheden en de kneepjes doorgeven en hun onder de vleugels nemen. Ook zeer belangrijk en ook voor deze hele equipe een dikke proficiat !

Onze twee rustposten spreken voor deze tocht ook tot de verbeelding. In Kruibeke is deze gevestigd in het Schuurke, een originele boerenschuur, ingericht met veel oog voor authenticiteit en gezellige aankleding. Alle afstanden kwamen hier voorbij zodat er de ganse dag een gezellige drukte heerste. Al onze medewerkers die hier de wandelaars aan spijs en drank hielpen waren steeds druk bezig. Zij kennen de ganse ploeg door en door en verstaan mekaar als geen andere als het erop aankomt om alles vlot te laten verlopen. Zo ook in de rustpost van Bazel in het Sint-Jorisinstituut . De Cardijnzaal, genoemd naar Jozef Cardijn, de stichter en bezieler van de KAJ. Hier kwamen de wandelaars van de langere afstanden langs en werden er ontvangen door een schare medewerkers die ook al jaren aan een stuk met mekaar optrekken bij onze organisaties. Hier ook enige nieuwe medewerkers die onder hun hoede worden genomen. Voor beide ploegen ook een dikke proficiat !

We kregen niets dan lovende woorden van de vele wandelaars om de mooie tocht die zij hier gemaakt hadden. Nooit gezien. Paadjes die we nog niet kenden. Eén en al natuur. Voor herhaling vatbaar, enz.. Dat doet een mens deugd.

Daarvoor doen we het. Telkens weer iets bieden met een meerwaarde. Steeds proberen een grens te verleggen om de wandelaars in de watten te leggen. We zouden het zelf ook voor ons eigen appreciëren. En als we dit alles op een rijtje zetten is deze wandeldag ook voor ons een plezier. Mensen ontmoeten die blij zijn, mensen ontmoeten die we al een tijdje niet gezien hebben, terug even afspreken want op het moment zelf is er weinig tijd om eens bij te praten.

En dan rest er nog om iedereen die bij ons waren van harte te bedanken om erbij te zijn vandaag. De clubs die ons een busbezoek brachten, Torenvrienden Oostham, De Rakkers uit Hasselt en de Mijnlamp uit Beringen. Ook de clubs die ons bezochten met een promo, bedankt. Ook de burenclubs die zoals steeds hun beste beentje voorzetten om bij ons te komen stappen. En alle andere clubs, groot of klein die ons een bezoek brachten. Bedankt om erbij te zijn !

Wie er ook talrijk aanwezig waren zijn de niet-aangesloten wandelaars. Zij komen eens kijken en proeven van wat een wandelvereniging te bieden heeft. Wandelen is laagdrempelig, kan van klein tot groot, van jong tot oud, iedereen vind er zijn gading. Het is een gelegenheid om bij mooi wandelweer, wat we vandaag zeker hadden, eens buiten te komen op een zondag en even te genieten van de mooie natuur, de zuivere lucht en nog eens onder mekaar te vertoeven op de laatste vakantiedagen voor het schooljaar terug begint. Tof !

Beste wandelaars, geniet nog eens na bij het bekijken van de mooie fotoreeksen die jullie hier terug vinden. Bedankt dat jullie er weer bij waren en tot op een volgende ontmoeting. 

P.S.: Via deze link vind je ook nog een verslag van een trouwe bezoeker aan onze Barbierbeektocht: Verslag Patrick Vanderstukken

Het secretariaat

 

 

 Klassement 20/08  
 Foto's  Luc Weemaes (Organisatie)
 Danny & Tiny (30 km)
 Ides Codde
 Patrick Vanderstukken
 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner