Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Dag van de parkoersverantwoordelijke 2017

Busreis Burgh-Haamstede (NL): 6 augustus 2017 (incl. foto's)

BH1

Vandaag ontdekten wij dat er op een goed uur rijden vanuit het Waasland, een waar paradijs bestaat. Het was tijdens een vakantie in de buurt en een fietstocht langs dit gebied dat André en Leona, beide tot inzicht kwamen dat deze omgeving misschien een ideale bestemming zou zijn voor onze jaarlijkse “Dag van de parkoersverantwoordelijke”. Een dag waarnaar vele van onze wandelaars telkenmale uitkijken omdat zij er telkens voor een verrassende wandeling komen te staan.

Deze uitdaging gingen ze niet uit de weg. De nodige informatie over de mogelijkheden werden verzameld en dan konden zij eraan beginnen. De vele mogelijkheden die er waren moesten dan tot een afgewerkt geheel verwerkt worden. Dit begint met een eerste verkenning. Opnemen van afstanden en tijden. Combinaties van verschillende bestaande parkoers. Dit telkenmale met in het achterhoofd de gedachte dat het haalbaar moet zijn voor twee groepen, een kortere en een langere afstand.

Er wordt telkens ook gekeken naar een ideale startplaats, zodat iedereen bij aankomst en voor vertrek van de wandeling nog iets kan drinken en een toiletbezoek brengen. Ook de mogelijkheden om tijdens de wandeling ergens iets te kunnen drinken worden bekeken en besproken. Geen simpele zaak. Na een tweede en derde verkenning begint alles stilaan vorm te krijgen. Vanaf hier zijn wij er ook bij betrokken om ervoor te zorgen dat er voldoende mensen zijn die kunnen begeleiden en inspringen wanneer nodig. Bij zulke organisatie mag er niets aan het toeval overgelaten worden. Wij gingen zelf ook nog eens ter plaatse en als laatste André en Leona om het stuk te verkennen dat pas vanaf 15 juli opengesteld werd (broedseizoen).
BH2

Het resultaat van al het bovenstaande werk werd vandaag gekeurd en beoordeeld door al onze meegereisde wandelaars. Het was vandaag een ideaal wandelweer. Dit is ook een zeer belangrijke factor in het totale plaatje. Vrij en onbevangen kunnen wandelen is een enorme meerwaarde. Niet te warm, niet te koud, op tijd en stand een licht briesje, top wandelweer.

Na een toffe ontvangst op terras van taverne “De Graaf van Haamstede” konden we eraan beginnen. De groep die de langere afstand deed vertrok als eerste, een kwartiertje later de tweede. We gaan hier geen beschrijving geven van het doorlopen gebied. De vele foto’s die op onze website te vinden zijn en de eigen voor iedereen opgedane indrukken zullen zeker volstaan. Iedereen viel van de ene verbazing in de andere. De landschappen en vergezichten veranderden bij elk stap. Dit was genieten ten top. Zo is het plezierig wandelen. Een aangenaam gezelschap, een gezellig babbeltje, meer moet dat niet zijn. Zo gaat de tijd vooruit en staat men versteld hoever men gevorderd is.

De tussenstops waarop iedereen zijn eigen meegebracht boterhammetje en drankje kon nuttigen waren juist op tijd. Even bekomen van de opgedane indrukken. Zij die de uitzichttoren beklommen werden beloond met een prachtig uitzicht over de streek. Het Westerschouwen bos, de Zeepe en Meeuwe duinen en de uitgestrekte zeezichten. De kleurschakeringen van het zeewater brachten bij velen een verbazing en deze schakeringen veranderden telkens bij andere lichtinval en wolkenformaties. De natuur, zo dichtbij, op zijn mooist.

BH3Het parkoers liep ook hele stukken langs de waterlijn. Tof, wat ploeteren door het zand, eventjes opzij moeten springen voor het aankomende water, schelpjes kijken, het aangename en hoofdleegmakende geluid van de aankomende golven, de wisselende schuimkoppen, de zoute zeelucht. Wat moet een mens nog meer hebben ?

De paviljoens aan de houten trap in Westenschouwen waren welgekomen. Hier kon iedereen zijn keuze maken tussen een lekker drankje of snoeperij. Iedereen had voldoende tijd. Dit is genieten en hoort er zeker bij. Iedereen wist ook wanneer zijn of haar groep terug ging vertrekken. De korte afstand werd opgehaald door de bus en teruggebracht naar ons vertrekpunt. En we zullen het hier nog eens herhalen: Onze wandelaars respecteren onze groepsuitstappen. Allemaal keurig op tijd.

Het laatste stuk ging richting Burgh-Haamstede. Op deze weg nog een 300 meter duinzand om het af te leren. Er was voldoende tijd ingecalculeerd om iedereen bij aankomst de tijd te geven om nog iets te eten of te drinken. Een deel zat in de Pannenkoekenmolen, een deel zat op het terras van onze vertrekplaats. Iedereen content. Om 18 uur vertrokken we terug huiswaarts. Moe maar voldaan.

Op de bus nam onze voorzitter Luc het woord en bedankte iedereen die meegeholpen had aan deze mooie “Dag van de parkoersverantwoordelijke” en iedereen die erbij was. Namens alle aanwezige wandelaars bedankte Rita voor deze aangename dag en voor de gedane inspanningen.

En we mogen het gerust zeggen. Het was een aangename samenwerking. Iedereen deed zijn deel en maakte er het beste van. Het is plezierig werken zo. En als we alle reacties hoorden en alle vrolijke gezichten zagen: mensen dit doet ons deugd en wij doen het er graag voor. Bedankt dat jullie er allemaal bij waren en tot een volgende editie.

 

Verslag:

Secretariaat

 Foto's:

 Luc Weemaes

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner