Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

 

Pannenkoekentocht 12 februari 2017 (incl. foto's)

PKT 1

Vandaag was het de eerste tocht van onze 4 eigen organisaties. Binnenshuis word dikwijls gezegd dat deze tocht het verdere jaar grotendeels bepaalt. Wie kan het zeggen ? Feit is dat als we met dit gegeven verder gaan, we kunnen zeggen dat het een goed jaar zal worden. De opkomst was groot. Gezien er vandaag 17 wandelingen staan in de Walking in Belgium mogen we met trots zeggen dat er een kleine 1700 wandelaars naar Sint-Niklaas afzakten.

Er waren enkele grote kanonnen bij. Vooreerst alle individuelen (zij die niet aangesloten zijn bij een wandelvereniging). Wij zijn blij dat ze zo talrijk zijn want het zijn zij die door langs te komen even proeven van wat er rond een georganiseerde tocht te beleven valt. De gratis inschrijving voor -12 jarigen brengt vele gezinnen op de been. Een leuke wandeling, een gezond ontspannen en daarna een lekkere pannenkoek kan iedereen bekoren. Dan hadden we nog twee verenigingen die kwamen met “gratis inschrijving en consumptie”.

En tenslotte twee verenigingen die kwamen met een dubbeldekbus. De Duintrappers uit Westende en wandelclub Tornado uit Boortmeerbeek. Zij verbleven de ganse wandeltocht bij ons en zij hadden ieder hun hoekje van de startzaal ingenomen. Zij mogen dan ook in de toekomst een tegenbezoek verwachten.

Zoals op al organisaties zijn onze dichte en iets verdere burenclubs steeds talrijk vertegenwoordigt. We vinden het bijzonder fijn dat ze ons komen bezoeken. Het getuigt van een wederzijds respect voor al het werk dat er door onze en deze wandelclubs wordt verricht. We zijn hen dan ook zeer dankbaar hiervoor.

En dan komen onze eigen leden. Zij worden enkele dagen voordien nog eens op een vurige manier uitgenodigd om op onze eigen organisatie te komen wandelen. En zij doen dit dan ook talrijk. Ze respecteren hierdoor ook het enorme werk dat onze medewerkers hiervoor leveren.

Onze medewerkers ! Inderdaad, op deze dag staan er een 60-tal medewerkers klaar om alles in goede banen te leiden. Zowel in de startzaal als in de rustposten doen zij hun uiterste best om het voor alle wandelaars zo aangenaam mogelijk te maken. Met de glimlach worden de wandelaars ontvangen en bedient van spijs en drank. We kunnen hier moeilijk alle taken opnoemen die zulke wandeling met zich mee brengt. Maar alles moet voorbereid en voorzien zijn. Als je zelf achter de schermen staat dan besef je pas wat dit is. Alle radertjes moeten mooi in elkaar vallen en dat doen ze ook. De anciens onder de medewerkers staan de nieuwelingen met raad en daad bij. Zij sturen en begeleiden. Dit wetende wordt deze aanpak in ons bestuur erg gewaardeerd. Nogmaals en we kunnen het niet genoeg zeggen : bedankt hiervoor !

Door de drukte was het vandaag voor onze medewerkers zoals men zegt op de tenen lopen. Van even te rusten kwam weinig in huis. Er even op zijn gemak gaan bijzitten, even te kletsen of een kleinigheid te eten of te drinken was er niet bij. Het moest allemaal tussendoor en in de rapte. Dit is spijtig maar is nu eenmaal de consequentie van een wandelorganisatie. En zoals ikzelf heb vastgesteld zouden enkele medewerkers meer op dat moment al een groot verschil uitgemaakt hebben. Maar voorspellen en in een glazen bol kijken kunnen we nog niet. Spijtig. Het was dan ook niet meer dan normaal dat iedereen tegen de avond bekaf was. Het kruipt inderdaad niet in de kleren. Allemaal bedankt voor de enorme inzet en iedereen erg bedankt voor te helpen tijdens de opkuis achteraf. Vele handen maken het werk lichter.

Over de diversiteit van de aangeboden parkoers (liefst acht) kan ik weinig zeggen. Maar onze parkoersmannen en hun trouwe helpers kennende hebben zij er weer het beste voor uit de kast gehaald. Zij hebben er ook de koude van de laatste dagen moeten voor trotseren. De fotoreportages die jullie kunnen terugvinden op onze website liegen er niet om. En zoals het spreekwoord zegt : een foto zegt meer dan een beschrijving. Het zal weer genieten worden van het bekijken van deze pareltjes.

Een speciaal woordje wil ik toch richten aan Frank en Rita. Jullie zijn geëvolueerd van binnen naar buiten. Door omstandigheden zijn jullie nu verplicht om bij deze koude weersomstandigheden met jullie braadworstenkraam buiten te staan en een beetje afgezonderd van de rest. Het is dan ook niet de aangenaamste job bij dit weer. Er is wel vuur in de nabijheid maar veel bewegen is er niet bij. Dat zal wel even veranderen als jullie volgende maand voor de zoveelste maal naar Malawi terugkeren. Het verschil in temperatuur zal dan wel ook enorm zijn. Maar daar ook passen jullie zich aan. Ook daarvoor krijgen jullie van ons zoveel respect voor het werk dat jullie daar leveren. Misschien voor sommigen een druppel op een hete plaat maar wat een wereld van verschil voor zij die er wonen en waarvoor jullie zich inzetten. Chapeau !

Zijn er bij die we vergeten zijn ? Niet getreurd, spreek erover, blijf er niet mee zitten. Ligt er iets op je maag ? Zeg het ons. Tenslotte zijn we geen bedrijf maar een wandelclub die het vriendschappelijke, de bijna familiale sfeer hoog in het vaandel draagt. Alle goed bedoelde en positieve commentaar en inbreng is welkom. Het kan alleen maar beter gaan.

Tot bij een volgende gelegenheid.

Verslag: Secretariaat D.L.K.

 

 Klassementen  Foto's
 Klassement 12/02  Dannny & Tiny
 Erik Poppe
 Verslag Wandelgazette (Birger Coulier) Willy en Mary 
 Marc Lauwaert
Birger Coulier
 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner