Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Medewerkerswandeling Moerbeke

29 januari 2017 (incl. foto's) 

Medew 17 1Vandaag was het weer een dag waarop we de mogelijkheid hebben om onze medewerkers eens in de watjes te leggen. Het geeft hun ten eerste de kans om ook eens het parkoers in en om Moerbeke-Waas af te stappen en ten tweede worden ze even verwend tijdens de twee tussenstops.

Het vertrek was voorzien om 9 uur op het marktplein te Moerbeke-Waas. De griep in het land en enige andere akkefietjes zorgden voor 7 afmeldingen. Met een groep van 27 zouden we het vandaag moeten doen. We vertrokken met een bleke zon en een fris briesje. Geen regen en dus een ideaal wandelweer. Na een ommetje door de achterstraat bij het parochiecentrum werden we al onmiddellijk in de natuur gestuurd. Een stevige tred deed de groep een beetje uitwaaieren maar op tijd en stond werd er gewacht zodat we terug samen konden wandelen.

 

Allerlei nieuws werd uitgewisseld en de groepjes veranderden voortdurend, wat toch voor en stevige binding zorgt binnen onze wandelgroep.

Het was volop genieten van de weidse blikken in het nu kale landschap. De vergezichten volgden mekaar op en deden de tijd vooruitspringen als een opgewonden klok. Voor de mannen geen probleem, maar voor de vrouwen een plaspauze inlassen is geen sinecure zonder begroeiing. Dit werd op een aangename wijze opgelost door Frank en Rita die hun infrastructuur ter beschikking stelden van onze dames. De schoenen netjes op een rij aan de voordeur en dan eventjes aanschuiven. Een elegante oplossing waarvoor van harte bedankt. De heren stonden al te trappelen om naar de eerste tussenstop te gaan. Zij wisten van voorgaande jaren dat ze hier getrakteerd werden op een natje en een droogje. Iets warm of iets lekker fris met een stukje cake.

Met Valentijn in het vooruitzicht waren de rode harten chocolaatjes gevuld met heerlijke Ouden Advocaat een lekkere traktatie. Bedankt Luc en Godelieve voor deze attentie. Ook bedankt voor pittige glaasjes schnaps of kräuterlikör, naar ieders meug. Van mij bedankt voor de heerlijke warme jägertee die zich makkelijk laat drinken maar die o zo achteraf de bovenkamer even dooreen schud waarna de gesprekken hoe dan ook veel vlotter lijken te verlopen.

De middag pauze in het Veldcaféken was zeer welgekomen. Op de ouderwetse manier, gezellig bij mekaar en de vlotte bediening van de bestelde gerechten. Een croque uit het vuistje, een verse soep of de specialiteit: boterham met boerenhesp, meer moet dat niet zijn. Ook de eigen meegebrachte boterhammetjes konden er genuttigd worden. Bedankt mannen om dit zo te regelen.

Iemand verliet ons, anderen kwamen erbij waaronder Daphne, die aardig mee trapte op haar fietsje en die de jeugdigheid in de groep bracht. Dapper zo ! Ze bracht ook meer zon mee waardoor het tweede stuk wat aangenamer verliep. Het tempo lag iets lager en we gebruikten deze sterkere zonnestralen om onze warmte te behouden tot aan de tweede rustpauze.

Aan de Moervaart werden de laatste restjes opgedronken en doorgespoeld. Dapper als we zijn zeggen we geen nee tegen al dit goede. Het overschouwen van de dag kon reeds beginnen en we zagen en hoorden dat het goed was. Hop voor de laatste kilometers. Het laatste stuk leidde ons langs het water en we kwamen aan de achterzijde van waar ooit eens de suikerfabriek had gestaan. Een klein beetje nostalgische gedachten aan dit Moerbeekse monument .

De laatste plaats van afspraak was café de Harmonie waar onze club trakteerde. Hier werd de dag nog eens overschouwd, nog wat bijgepraat en vooruitgekeken naar onze volgende activiteit.

Wij wensen nogmaals iedereen van het bestuur te bedankten voor de fijne samenwerking en verdeling van de taken. André, Leona, Helga, Rudy, Peter en Roger bedankt. Luc en Godelieve bedankt voor de algehele coördinatie . Jullie medewerkers, bedankt om erbij te zijn en bedankt voor jullie niet aflatende hulp op onze organisaties. Jullie hebben deze dag verdiend..

 

Verslag:

 Secretariuaat

 

Foto's: 

Luc Weemaes

Peter De Witte 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner