Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Boezinge

Busreis Ieper: 10 december 2016 (incl. foto's)

Warden Oomstappers: Last Post- en Kerstverichtingstocht

De Last Post rond de Kerst : Een Bezinning.
Boezinge3

Vandaag vertrokken we met een volle 60-plaatsen bus naar Ieper waar wandelclub : Nooit Moe Boezinge hun “Last Post- en Kerstverlichtingstocht” organiseerde. Het is wel een lange rit maar door de behaaglijke sfeer op de bus en de verscheidene snoepjes die rondgedeeld werden door de jarigen ging alles vlot vooruit. Nicolle, de echtgenote van Carlo zorgde voor een vlotte bediening van koffie, thee en frisdrank aan democratische prijzen. Onze voerder Carlo bracht ons zonder problemen tot voor de deur van zaal De Fenix, op wandelafstand van de befaamde Menenpoort.

Zoals we reeds konden lezen in ons laatste clubblad kwamen we terecht in een prachtig versierde startzaal en we mogen de organisatoren en de clubleden die de zaal omtoverden tot een magische plek hier dan ook een terechte proficiat voor wensen. De kerstsfeer was alom aanwezig, van inkom tot einde van de zaal. Langs welke kant je ook keek, overal zag je de knipperende lichtjes en de mooi aangebrachte kerstversiering. Zelfs de Kerstman was aanwezig en deelde gul snoepjes rond en was bereid tot aangename fotosessies.

Boezinge5Na een drankje en een hapje konden we vertrekken voor enkele omlopen die ons langs de mooiste plekjes en hoekjes van Ieper zouden leiden. De beschrijving van deze parkoers vinden jullie ook terug in ons laatste clubblad. De enorm aanwezige kerstverlichting op de Markt en de centrumstraten toonden wel degelijk dat Ieper kost wat kost een gezellige sfeer wenst en weet op te roepen.

Evenzo de beide rustposten, die we op onze tocht tegenkwamen. Allebei mooi aangekleed voor de kerst. Bij ieder werd op een totaal verschillende manier gewerkt om het zowel voor de vele wandelaars als voor de eigen medewerkers aangenaam te maken. Hier eveneens een dikke proficiat voor het geleverde werk.

Onze eerste doorgang op de kerstmarkt bracht ons langs enkele standjes en langs de ijspiste. Nog een beetje te vroeg om de innerlijke mens op te warmen met een lekker bekertje glühwein. Op het einde bevond zich een kraam waar we van de goesting een pakje smoutebollen aanschaften.

Bij de tweede doorgang zagen we dat er een podium stond opgesteld waar men volop muziek aan het maken was. Misschien goede muziek voor op een jongerenfuif maar totaal niets dat paste bij de sfeer van de kerst. Er vlug voorbij en even verder een glühwein gekocht die deze valse noot kon wegspoelen.

We hadden nog voldoende tijd om ons naar de Menenpoort te begeven waar er om acht uur de Last Post plaats zou vinden. Veel achtergrondBoezinge4 informatie vinden jullie ook terug in ons laatste clubblad. Het is steeds een moment waar vele aanwezigen kippenvel van krijgen. Het besef dat er een onnoemelijk aantal duizenden jonge mensen, echtgenoten en vaders hun leven gelaten hebben voor een strijd waar wij nu nog de vruchten van plukken. Het is werkelijk onwezenlijk als men al die namen ziet staan van hen waarvan ze gekend zijn. En dan hebben we het nog niet over zij die onbekend hun leven hebben gegeven. Bedenken we dan ook dat de vele families van deze soldaten iedere dag in ongerustheid leefden en beseffen we dan ook wat het moet geweest zijn om deze lange periode op het thuisfront dag na dag rond te komen, zowel financieel als emotioneel. Denken we vooral aan al diegenen waarvan er niemand is teruggekomen en waar men verder moet leven met dit verlies en onzekerheid. Het lied van Willem Vermandere “Altijd iemands vader, altijd iemands kind” verwoord dit nog het beste.

Hierna keerden we terug naar de startzaal waar we nog even konden napraten over de voorbije middag en avond. De voorzitter kwam ons nog even bedanken voor onze aanwezigheid en beloofde stellig om terug te keren op één van onze organisaties met een bus. Als trofee kregen we een fles Watou bier, die op de bus na verloting gewonnen werd door Marie-Paul. Laat ze smaken !

Mogen wij hier ook nog de jarigen vermelden die rondkwamen met een snoepje : Tinck Vicky, Rotthier Marc, De Wilde Laurette en De Kerf Diane. Proficiat en bedankt !

Op de terugweg bedankte Luc iedereen voor de prachtige inzet van iedereen voor het voorbije jaar. De inzet van de zo velen waarop wij als club op mogen rekenen op onze organisaties voor hun hulp. Het is ook daarvoor dat wij als club steeds proberen van een mooi programma op te stellen waar zo veel van onze leden kunnen aan deelnemen. Jullie talrijke aanwezigheid hierop is voor ons de drijfveer om zo verder te doen. Voor iedereen nog aangename Kerstdagen en alvast onze beste wensenvoor het Nieuwe Jaar.

Nawoord.

 

Kerst

Beste leden van onze wandelclub. Hetgeen jullie zien en meemaken tijdens een organisatie of activiteit bewaren jullie, elk op jullie eigen manier, ergens in jullie gedachten. Jullie ordenen dit op jullie eigen manier en nemen hierdoor ook op jullie eigen manier besluiten en verdere stappen. Op belangrijke momenten in een mensenleven kan men dan terugkijken op al het voorbije. Ieder van ons heeft zijn eigen persoonlijke leven, met zichzelf, met de dichte naasten, met zijn dierbaren en met de vele anderen waarmee men zich omringd. Het is dit geheel dat men soms achteraf bekijkt en men zich soms afvraagt : heb ik het wel goed gedaan, kon het niet anders en beter. Het huidige tijdsklimaat versterkt dit nog meer. We worden langs zoveel kanalen overspoeld met informatie en met berichten, zodanig dat men zich nu bijna dagelijks deze overpeinzingen kan maken en men bijna dagelijks voor keuzes komt te staan.

Laat ons terug met beide voeten op de grond staan en laat ons terug beseffen dat deze korte flits die wij op deze wereld doormaken voor ieder van ons terug een eigen invulling kan krijgen. Een invulling die ons sterkt in het besef dat wat we gedaan hebben, wat we doen en wat we nog zullen doen steeds een basis heeft van goedheid. Dat alles wat we ons voornemen van te doen ervan uitgaat dat het met de beste bedoeling is. Als we uitgaan van deze filosofie voor ons iedereen, dan komen we al een hele stap verder. Even nadenken over wat er juist zit achter iemands gedachten of handelingen, erover praten en ernaar luisteren.

Laat ons dan ook in deze speciale dagen voor en na Kerstmis , ons de tijd geven om dit te beseffen en erover na te denken.

Guido Gezelle : “ ’t Is goed in eigen hert te kijken …..”

.

Verslag secretariaat

.

 Foto's:

 Luc Weemaes (12 km)

Monique Oste

 

 Luc Verhoeven (12 km)

 Ronny De Gruyter 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner