Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke


31e Wase Poldertocht 12 juni 2016 (incl. foto's)

Pol 16 1

Beste wandelaars, in het voorwoord van het “Walking Magazine” van juni laatsleden, werden wij, clubbestuurders in de bloemetjes gezet. Dit voorwoord kwam uit de pen van Jef Joosten, voorzitter van Wandelsport Vlaanderen. Lees het bij gelegenheid nog eens door.

Ik zou dit voorwoord bijna letterlijk kunnen overnemen en de woorden “clubvoorzitter en clubbestuurders” vervangen door “vrijwilligers en medewerkers”. Inderdaad ! Wat ik op onze Poldertocht heb gezien en waargenomen gaf me een blij en goed gevoel. De onvoorwaardelijke inzet van onze leden-medewerkers op onze organisatie geeft een mooi vooruitzicht naar de toekomst.

Het was hard werken de voorbije zondag. Het opvangen van 6 bussen die in een tijdspanne van één uur de zaal binnenkwamen is geen sinecure. Maar het lukte. De Spartastappers Ardooie, de Wandelende Krabben, de Warden Oomstappers, de Torenvrienden Oostham , de Padstappers Geraardsbergen en Wandelclub St. Pieters-Leeuw, allen vonden zij een plaats in de mooi aangeklede startzaal en allen werden vlug voorzien van spijs en drank.

Iedere medewerker sprong in waar het nodig was. De verstandhouding was TOP. We zijn een groep mensen waarvan onze wandelclub een stukje uitmaakt van ons leven.

 

En we zien dit in alle activiteiten die onze wandelclub aanbied. Dat het niet altijd makkelijk is, is nogal logisch. We zijn tenslotte allemaal mensen met eigen inzichten, ervaringen, kennis en karakter.

Maar één zaak moeten we toch voor ogen houden en persoonlijk vindt ik dit het belangrijkste. Ga er steeds van uit dat wat er ook gezegd en gedaan wordt, dit gebeurt met de allerbeste bedoeling. En zie je niet onmiddellijk de bedoeling erachter, dan is erover praten op een serene manier de oplossing.

We konden de dag afsluiten met het mooie getal van rond de zeventienhonderd deelnemers. De burenclubs waren zoals steeds mooi vertegenwoordigd, alsook alle sympathiserende wandelclubs en uiteraard het grote aantal niet-aangesloten wandelaars en niet te vergeten, onze eigen leden. Dat dit deelnemersaantal zich ook liet voelen op de twee rustposten spreekt voor zich. De twee ploegen hadden ook hun handen vol om het iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. Het wordt niet met zoveel woorden gezegd, maar de commentaren van de wandelaars geven hun een dikke pluim.

De startzaal en de twee rustposten werden weer voortreffelijk aan elkaar gebreid met een schat aan paden, paadjes, natuurgebied, poldergezichten en ongekende hoekjes. Al wat kon meegenomen worden zat erin. Een proficiat aan de parkoersmannen en hun afpijlingsequipe voor de inzet.

In de startzaal kreeg onze sponsor “den Ouden Advokaat” de nodige aandacht. De proevertjes waren zeer gegeerd en zorgden soms voor een wachtrij. Even inspringen door de voorzitter en klaar is kees. Dat het ook vandaag “vaderkesdag” was kwam de verkoop van al deze lekkernijen ook ten goede. Ook het streekbierken “Boerken” en “Boerinneken” waren zeer in trek.

Nu we het toch al gehad hebben over de vele vrijwillgers-medewerkers en hun inzet mogen we zeker niet vergeten te vermelden dat zij allen vandaag in het nieuw gestoken werden. De mooie polo in exotisch blauw en met opdruk van “medewerker “ is een geslaagde investering. Het geeft onze club weer een bijkomende uitstraling en alle reacties hierop waren positief.

Aan allen bedankt en steeds bereid tot een luisterend oor.

Het secretariaat

 

Klassementen
 Klassement 12/06  
 Foto's  Luc Weemaes (Organisatie)
 Willy Palmkoeck (12km)
 Danny en Tiny (30 km)
  René Depuydt
 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner