Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Borgloon: 24 april 2016 (incl. foto's)

Bloesemtocht

Busreis Borgloon 2Vandaag vertrokken we met onze Klompjes naar de Bloesemtocht te Borgloon. Dat zulke bestemming onze wandelaars aanspreekt bewijst het feit dat we hiervoor de dubbeldekker hadden gereserveerd. Spijts dit alles stonden er nog 6 personen op de wachtlijst.
Dat we nog volop in de aprilse grillen zaten bewees de aangekondigde weersvoorspelling. Al bij al viel dit voor ons nog erg mee. Enkele frisse buitjes en we hadden het gehad. Dat we voor de rest goed en warm gekleed moesten zijn was nodig door de noordoosten wind die de ganse dag door, grillige wolkformaties boven onze hoofden deed ontstaan.
Bij aankomst zagen we dat verscheidene wandelclubs deze populaire bestemming hadden gekozen. Het Waasland was hierbij goed vertegenwoordigt. Door het gelijktijdig toekomen van de bussen was het wel een drukte in de startzaal maar toch vonden Godelieve en Helga een ideaal hoekje om van al onze aanwezige vrijwilligers-medewerkers de maten te nemen...

Inderdaad. Tegen onze volgende Poldertocht zal iedereen die helpt op onze organisaties in een nieuwe polo gestoken worden. Onze sponsor neemt hiervan een deel voor zijn rekening en zodoende zullen alle medewerkers duidelijk herkenbaar zijn in de startzaal en rustposten. Een uitstraling waar we fier op zullen mogen zijn.
Na de nodige plichtplegingen (iets eten of drinken, bekijken van de verschillende parkoers) vertrok iedereen voor zijn afstand naar keuze. We werden meteen door de boomgaarden gestuurd waar op dit ogenblik enkel de perelaars in bloei stonden. Hun peervomige snoeivorm gaf dit duidelijk aan. We kregen weidse vergezichten voor onze voeten, kapelletjes en glooiende landschappen. Duidelijk een streek waar de wandelmogelijkheden voor het rapen zijn.
De rustpost waar zowat alle afstanden langskwamen was ruim maar op bepaalde momenten toch iets te klein om de ganse wandelmeute op te vangen. Gelukkig was het op dat moment zonnig zodat verscheidene wandelaars buiten hun boterhammetjes konden verorberen. Na een tijdje loste dit als vanzelf op en was er opeens plaats genoeg.
Het tweede gedeelte van ons parkoers bracht ons langs de Herk door een mooie dreef en terug door enkele boomgaarden richting startzaal. Hier was er nog voldoende tijd om iets te drinken en wat bij te praten. Stipt om halfvijf gingen we terug huiswaarts en hierdoor was iedereen op een schappelijk uur terug thuis.
Wat valt er nog te melden ? Het snoepje ter gelegenheid van de verjaardag van Godelieve. Proficiat en bedankt. De aanwezigheid van onze dappere jonge Daphne. Al wandelend/fietsend een mooi parkoers afleggen. Ook een dikke proficiat. Het gezonde drankje en koekje dat we kregen en steeds welkom is. Bedankt Loonse Tjaffeleers. Het vertoeven tussen als onze medereizigers, steeds een aangename bende. Houden zo en tot een volgende organisatie.

Verslag Secretariaat

 Foto's:

 Luc Weemaes (14 km)

 

 

Luc Verhoeven (14 km)

 

 

Monique Oste (18 km)

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner