Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Hofstade: 28 februari 2016 (incl. foto's)

Vlaanderen Wandelt

Vlaanderen Wandelt 2Vandaag was het een dag waar vele wandelaars naar toe geleefd hebben. We hebben het in het verleden ook al mogen meemaken, maar nu was het een mijlpaal in de geschiedenis van de wandelsport. Enigszins uit noodzaak maar met het uiteindelijke doel van één grote Vlaamse Wandelfederatie smolten Aktivia, VVRS en VWF tezamen tot “Wandelsport Vlaanderen”.

Om dit unieke moment uitgebreid te vieren werd er vandaag de aftrap gegeven in Bloso-centrum domein Hofstade. Een evenement waar duizenden wandelaars naar toe kwamen om dit wandel- en belevingsevent mee te vieren waarbij alle aspecten van de wandelsport ruim aan bod kwamen.
Wij als Wandelclub De Lachende Klomp vertrokken met 59 Klompjes ernaar toe. Het was geen verre verplaatsing, maar gezien de verwachte drukte was er toch geopteerd voor een busreis.

Met de voorinschrijving en de goede begeleiding van politie waren we op een mooi uur ter plaatse en kon het avontuur beginnen.
De meesten begaven zich rechtstreeks naar de sfeertent van waaruit ze hun gekozen wandeling konden starten. Het zal wel even hectisch geweest zijn maar uit wat ik gehoord heb liep alles nogal vlot. Wij namen de shuttlebus naar Mechelen waar de 5 en de 15 km hun aanvang namen. We waren bijna de eersten in rustpost Mechelen, het Thomas Moore hogeschoolcampus waar wandelclub Opsinjoorke de honneurs van opvang en catering waarnam. Na een lekkere koffie of iets anders vertrokken we voor de 5 km stadswandeling. Het frisse windje kon niet beletten dat we genoten van deze stadsomgang. De zon was op zijn winters van de partij en maakte het een aangenaam wandelen door steegjes, pleintjes en ongekende hoekjes die Mechelen rijk is. Het laatste stuk ging pal over de Dijle op houten vlonders, honderden meters lang die ons een speciaal zicht gaf van op het water.
Teruggekomen in rustpost Mechelen begon deze zaal al redelijk vol te lopen. De regelmatige shuttledienst zat hier voor veel tussen. Na iets gedronken en gegeten te hebben startten we voor de 15 km (2de maal) richting Hofstade. Goed begonnen is half gewonnen dachten we maar halverwege liep het een beetje mis, geen pijlen meer... Een telefoontje naar de organisator bracht niet veel soelaas. We zaten in de goede richting en kwamen uiteindelijk op het parkoers van de 13 km uit die ons richting startzaal brachten.
Nog even langs het Sportimonium, nog even een drankje in de strandbar en hop richting sfeertent. Groot, goed gevuld met allemaal lachende en opgewekte wandelaars. De tijd die men moest aanschuiven voor een drankje moest men er vandaag maar bij nemen. Hierna werd er nog even verbroederd met andere clubbestuurders. Een VIP-moment waarbij ook meerdere contacten gelegd worden voor latere bezoeken en tegenbezoeken. Een uitwisseling van hoe het reilt en zeilt in een andere club.
Hierna zakten we af naar de grote tent voor een laatste degustatie. Ondertussen was ook Philippe Muyters toegekomen, Vlaams minister voor werk, economie, innovatie en sport. Hij gaf duidelijk te verstaan om verbaast te zijn over de grote opkomst voor dit wandelevenement. Hij benadrukte ook dat het in de wandelsport niet enkel gaat voor de sportieve prestaties die elke wandelaar voor zichzelf levert maar dat ook de menselijke, kameraadschappelijke sfeer die er tussen allen bestaat de meerwaarde uitmaakt van onze clubs en al hun leden.
Inderdaad, lees er onze clubvisie maar over na. De wandelsport is voor veel mensen een laagdrempelige toegang tot een gezonde sport, maar ook tot een sfeer die het voor velen mogelijk maakt om contacten en vriendschapsbanden te leggen. En dat is wat er nu in de huidige tijd nodig is. Iets om op terug te vallen, je verhaal eens kunnen doen, een luisterend oor zijn en een luisterend oor vinden. En we herhalen het hier nogmaals. Een club kan zorgen voor een goede omkadering maar kan niet bestaan zonder onze vele vrijwilligers die ons jaar na jaar helpen om onze club te onderhouden en uit te bouwen. Bij deze gelegenheid, bedankt hiervoor.
Bedankt ook iedereen die er vandaag bij was met de bus of individueel. Deze vertegenwoordiging als club doet ons deugd. Mij heeft het deugd gedaan en ik heb ervan genoten. Te zien en horen aan de reacties, voor jullie ook. De eerste busreis 2016 zit erop. Bedankt dat je erbij was.
PS : een beschrijving van de verschillende parkoers vinden jullie terug in ons laatste clubblad jaargang 43 nummer 2. Bekijk ook de fotoreportages, zij vertellen meer dan woorden. Zie ook de Wandelgazette voor verslag en fotoreportages

.

Verslag Secretariaat

 Foto's:

 Luc Weemaes (15 km)

 

Verslag en foto's Wandelgazette

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner