Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

 

Pannenkoekentocht 14 februari 2016 (incl. foto's)

DSC 3203

Vandaag ging onze Pannenkoekentocht van start onder de nieuwe wandelfederatie “WandelSport VLaanderen”. Dit brengt geen grote verandering teweeg daar de drie gefusioneerde wandelfederaties alles goed besproken en voorbereid hadden. Voor het secretariaat was er wel enig opzoekwerk nodig. Alle clubnummers veranderden en onze wandelaars waren door nog niet aan gewoon. Het zijn zoals men noemt kinderziektes en die zullen ongetwijfeld in de toekomst opgelost geraken en in een later stadium bij het elektronisch inschrijven totaal verdwijnen.
In een druilerig en koude sfeer ging onze tocht van start. Dit zou zo de ganse dag duren. De echte wandelaars laten zich hierdoor niet afschrikken. Zij komen naar onze tocht omdat ze weten dat ze vandaag mooie stukken parkoers voorgeschoteld krijgen. De Haasdonkse bossen, het fort van Haasdonk en het domein hof ter Saksen zijn op alle momenten van het jaar een aantrekkingspunt.

De wegen, wegeltjes, paadjes en onbekende doorgangen die dit alles verbindt spreken tot de verbeelding. Onze parkoermannen en hun helpers hadden dit alles voorzien van de nodige afpijlingen om iedereen zonder problemen van hier naar daar te brengen. Een dik verdiende pluim.
Wie nog een pluim verdiend zijn al diegenen die meewerken bij de voorbereiding en de dag zelf van de tocht. Zij maken dat alles tot in de puntjes klaarstaat om al onze wandelaars in de beste omstandigheden te kunnen ontvangen. Zij zorgen ervoor dat alles piekfijn in orde is en geven het beste van zichzelf om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. Alle diverse functies die nodig zijn bij zulke organisatie zijn even belangrijk en noodzakelijk. Het zijn allemaal radertjes in een goed geolied systeem. We hebben ze bij vorige verslagen reeds allemaal aan bod laten komen maar al diegenen die erbij betrokken zijn, zien dat het geen sinecure is. Er zijn medewerkers die al zovele jaren meedraaien in onze organisaties. Er zijn er die sinds enkele jaren ingestapt zijn en er zijn de nieuwkomers die hun eerste stappen zetten in dit gebeuren. Vooral deze twee laatste groepen kunnen rekenen op de kennis en ruggensteun van de eerste groep. Nogmaals een hartelijke “dank je wel” hiervoor.
De rustposten in Haasdonk en Hof ter Saksen worden bemand door een postverantwoordelijke en zijn ploeg. Het zijn ook al sinds jaren echte vriendenploegen. Op elkaar ingespeeld om ook daar onze wandelaars optimaal te ontvangen. Hier hangt de drukte volledig af van welke kilometers er langskomen en van de weersomstandigheden. Ook voor hun begrip hiervoor, dank je wel.
In de startzaal was het de ganse dag een levendige drukte. Niet de massa maar toch voldoende om iedereen “aangenaam” bezig te houden. Met zestien aangekondigde wandelorganisaties in de Walking in Belgium en de nodige andere evenementen die vandaag op Valentijnsdag plaatsvonden, toch een kleine duizend wandelaars die we vandaag mochten begroeten.
Bekijk vooral de fotoreportages. Zij geven een ideaal beeld van wat onze wandelaars vandaag te zien kregen. Zij geven ook een ideaal beeld van de ganse omkadering. Deze beelden zijn niet in woorden te beschrijven. Kijk en geniet.
Als afsluiter kijken we uit naar onze eerste busreis van het jaar. Richting Hofstade waar de sportieve aftrap wordt gegeven met Vlaanderen Wandelt. Een éénmalig evenement dat je niet mag missen. Een samenkomst van clubs en wandelaars die alles zullen voorgeschoteld krijgen van wat de wandelsport vandaag te bieden heeft. Laat je zien en beleef dit “Wandelevenement” mee.

 

Verslag: Secretariaat D.L.K.

 

 Klassementen  Foto's
 Klassement 14/02  
 Luc Weemaes
 Verslag Wandelgazette  Danny & Tiny
 Willy & Mary
 Rita De Stercke
 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner