Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Brugge: 21 november 2015 (incl. foto's)

26e Bruges by Night

Brugge1Vandaag vertrokken we met de dubbeldekker en 52 van onze moedige stappers naar Brugge waar wandelclub “De Frisse stappers” hun 26ste Bruges by Night organiseerden. In vergelijking met een vorige uitstap bij de Globetrotters waren we nu een maand vroeger. Dit liet zich aanmerkelijk zien doordat het nog licht was als we de eerste schreden zetten op het parkoers.

We kregen dan ook de mooiste plekjes en kantjes te zien van Brugge, altijd prachtig bij valavond en in de Kerstsfeer. De wind en de regen af en toe namen we er graag bij. Een wandelaar laat zich hierdoor niet zo gemakkelijk afschrikken.
Er was eveneens de mogelijkheid om het IJs Sculpturen Festival te bezoeken. Dit was gelegen aan het station waar we nogal vroeg op het parkoers voorbijkwamen. Dit jaar stond het in het teken van Wicky de Viking en zijn vriendjes. We hebben het zelf niet gezien maar als het was zoals enkele jaren geleden dan is het toch de moeite om eens te gaan bekijken.
In de rustpost die gelegen was bijna in het centrum, was het een gezellige drukte. Het was ook daar dat er een felle regenbui overtrok.

Eens deze voorbij konden we terug op stap naar de Kerstmarkt op de Grote Markt. Hier kon men genieten van een hapje en drankje waarbij vooral de Glühwein ons terug opwarmde. Dan gingen we terug richting startzaal langs een kleinere Kerstmarkt en verder via steegjes en verborgen hoekjes.
In de zaal hadden we nog even de tijd om wat bij te praten en nog een laatste plaatselijk biertje te nuttigen. Zoals we gewoon zijn was iedereen (of toch bijna) stipt op tijd aan de bus om de terugtocht aan te vatten.
Wat nog te melden?
We werden door drie jarigen getrakteerd met een snoepje op de bus. Aan Magda, Rita en Claire van harte proficiat.
Wie had het winnende lot voor een busreis? Marina.
Wie misten we? Godelieve, van harte beterschap.
En ook een welkom aan de niet-leden die vandaag mee waren. Genoten van de sfeer in onze club?
Op de site van de Wandelgazette vinden jullie nog een mooi verslag en een fotoreeks.
Afspraak op onze Sinterklaaswandeling voor een gratis speculaas en onze volgende busreis naar Zottegem. Daar gaan we wafelen eten.

Verslag Secretariaat

 Foto's:

 Ronny De Gruyter (15 km)

 

Verslag Wandelgazette

Foto's Wandelgazette

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner