Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis La Roche en Famenne: 19 september 2015 (incl. foto's)

20e Marche de la Rentrée

DSC 0887Vandaag vertrokken we me zo'n goeie 70 Klompjes, diep over de taalgrens, richting La Roche en Famenne. De weersvoorspellingen waren niet al te denderend, doch dit kon voor velen de pret niet deren. Bij onze aankomst in La Roche was het er een drukte van jewelste. Niet minder dan vier autobussen kwamen zowat tegelijk aan de vertrekplaats aan zodat de verschillende verbruikszalen al snal te klein bleken.

Gelukkig waren onze inschrijfkaarten reeds van tevoren besteld zodat onze stappers direct konden vertrekken en zo ten volle van de geboden tijd konden genieten.

Al enkele honderden meters voorbij de start konden we beginnen met een klim van 2,8 km lang en met een gemiddelde helling van zo'n 12 %, ook voor de kleinste afstand van 5 km. Met rolstoelen en kinderwagens hielden ze hier duidelijk geen rekening, want voor hen was er geen beginnen, laat staan doorkomen aan.

De diverse parkoers lagen er, door de regen van de laatste dagen, op verschillende plaatsen nogal drassig bij maar dat nemen we er gezien de omstandigheden en de mooie omgeving, graag bij.

In de namiddag werden we nog getrakteerd op enkele hevige regenbuien die het allemaal nog wat moeilijker maakten.

Doch iedereen haalde toch tijdig de aankomst waar ze eventueel nog konden genieten van een Chouffke, Orvalleke, Rochefort of een ander streekbiertje, en dit na nog een korte of langere doortocht door het met duizenden BH's, versierde centrum van La Roche.

De organiserende club ontving die dag zo' 1.180 deelnemers en niet minder dan 11 bussen, waarvan de meesten uit het Vlaamse landsgedeelte.

Op de terugweg werd zoals gewoonlijk, de meegekregen trofee, (een geschenkverpakking van La Chouffe) verloot onder de medereizigers. Deze keer zat het winnende lot in de handen van Patrick Verhulst die kleinood maar wat graag in ontvangst nam.

Ook enkele van onze trouwe fotoreporters waren vandaag niet van de partij, we zullen het deze keer met ééntje moeten doen...

Nu is het weer uitkijken naar onze volgende activiteit, ons jaarlijks ledenfeest op 17 oktober aanstaande waar we er na een jaar van veel inzet opnieuw eens enkele uren ten volle hopen van te kunnen genieten.

Een week later staat onze volgende busuitstap dan weer op het programma. Dan trekken we naar het West-Vlaamse Watou en gaan we de grensstreek met onze Franse zuiderburen verkennen. Onze 60-pl-bus zit nu reeds vol, en bij voldoende belangstelling proberen we weer de dubbeldekbus te bekomen. Wie nog mee wil kan dus best zo snel mogelijk inschrijven.

  

 Foto's:

 Luc Weemaes (12 km)

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner