Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Barbierbeektocht 23 augustus 2015 (incl. foto's)

BBT 2015 01

Augustus: oogstmaand. Iedereen vraagt achter goede weersomstandigheden, de boer om maximaal zijn oogst binnen te halen, de wandelclubs om in ideale omstandigheden iedereen die komt een fijne wandeldag aan te bieden. En het viel goed. Er was reeds van ’s morgens vroeg volle zon, binnen een beetje drukkend warm, maar buiten stond er een aangename bries. Dit verzachte reeds veel maar was toch af en toe wel verraderlijk. Aangepaste kledij en voldoende drinken zijn hier zeker de boodschap. De voorspelde regen in de late middag bluste het laatste stof waarin onze wandelaars terugkeerden. Al bij al, hier willen we voor tekenen.

Zoals steeds hadden onze medewerkers alles piekfijn voorbereid om het iedereen aangenaam te maken. Een ruime startzaal, licht en luchtig, uitnodigend om even te verpozen alvorens op pad te gaan. Niets dan opgewekte gezichten, blij om mekaar terug te zien, blij om weer op pad te trekken. Zo moet het zijn en daar doen we het voor.

 

Onze parkoersmeesters stelden een uitgebreide keuze voor, voor ieder wat wils. Het is elk jaar weer zoeken en puzzelen om eens iets anders aan te bieden. Het is een vak op zich en iedereen ondervindt zelf dat men te maken heeft met personen die weten wat wandelsport is en die zelf met wandelogen het aangeboden parkoers bekijken. Chapeau.

 

Met een goede twaalfhonderd deelnemers zijn we tevreden. Het ruime aanbod aan wandelingen en het ruime aanbod aan nevenactiviteiten die her en der gebeuren verantwoorden zulke cijfers. Om het in pretparktermen te zeggen: een gezellige drukte.

Zoals reeds vroeger aangehaald geeft dit ook tijd om eens een praatje te maken, eens tijd te hebben om vrienden of kennissen wat langer te woord te staan of om familieleden eens op een andere manier te ontmoeten. En dat is broodnodig in deze jachtige tijd. Het terug even met beide voeten op de grond komen: zeer belangrijk.

Wie vertegenwoordigde het deelnemersaantal? Vooreerst onze eigen club waar een warme oproep van onze voorzitter om eens af te komen mooi is ingelost. Dan onze burenclubs die steeds in de mate van het mogelijke hun beste beentje hiervoor inzetten. Een mooie inspanning van wandelclub Ibis, De Stroboeren en de Zandstappers van Wechelderzande die met gratis inschrijving/consummatie onze wandeling bij hun leden promoten.

Dan de vele niet-aangesloten wandelaars die gebruik maken van de aangeboden faciliteiten om eens op een andere manier de mooie Kruibeekse en Bazelse polder te ontdekken.

Als we het zo bekijken, iedereen bedankt om eens bij ons langs te komen.

Moe maar voldaan, zo kijken we terug op deze mooie Barbierbeektocht.

Iedereen bedankt, medewerkers en wandelaars, de motor en brandstof van onze club en van de wandelsport.

We zijn benieuwd wat de nakende fusie van de wandelfederaties ons brengt. Maar dat we die richting uit moeten is een noodzaak. Meewerken aan de toekomst van de wandelsport, een gezonde sport voor jong en oud.

 

Het secretariaat D.L.K.

 Klassementen
 Klassement 23/08    
 Foto's  Luc Weemaes (organisatie)
 Danny & Tiny
 Chris Courtyn (7 km)
 Raoul  Chris
 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner