Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Nandrin: 22 maart 2015 (incl. foto's) 

Marcheurs Coude A Coude: Marche de Printemps

Nandrin 1

Vandaag vertrokken we met een volle 60-plaatsen bus naar Nandrin. Onze eerste busreis dit jaar richting Wallonië. Wandelclub Marcheurs Coude à Coude Neupré organiseerden er hun Marche du Printemps. Het was inderdaad al astronomische lente maar toch was het nog erg koud. Een guur windje zorgde ervoor dat iedereen nog op zijn winters gekleed liep.
De heenreis verliep een beetje anders dan verwacht. Wegens werken op de aansluiting van Antwerpse Ring met E313 ging onze reisweg eerst richting Brussel, dan richting Namen, dan richting Marche om tenslotte in een laatste jump af te buigen naar Nandrin. En hier liep het een beetje mis. Een losgekomen radiatoraansluiting maakte dat we een gedwongen stop moesten inlassen. Toeval of niet gebeurde dit vlak aan een tankstation en een nabijgelegen tractorwerkplaats. De behulpzame mekanieker, geassisteerd door enkele van onze leden konden dit heuvel in orde brengen en hierdoor kwamen we slechts drie kwartier buiten schema aan op de startplaats van de wandeling.


In een wip en een gauw waren zij die een langere afstand wilden doen al vertrokken. De rest bekwam even van de ontstane emotie en begon dan ook aan zijn of haar wandeling. De wandelingen gingen langs glooiende landschappen en stiltebrengende boswegen naar de rustpost die onderdak vond in een voormalig kasteelaanbouw, annex camping.
Dit was wel een welgekome onderbreking want onderweg waren er toch enkele pittige hellingen te nemen. We zijn dat niet zo gewoon in ons vlakke waasland. Enkele groepjes zetten er flink de pas in om toch hun kilometers voor vandaag af te werken. Daarna ging het terug richting aankomst waar de meesten een eindje verder gingen om in het enige plaatselijke café een lokale specialiteit te proeven.
Deze specialiteit betrof wel het rijke aanbod aan soorten bier. Voor elk wat wils, van licht over donker naar amber, van lage naar hoge alcoholintensiteit. Bijna het ganse etablissement werd gevuld door onze klompjes. Het was werkelijk een topdag voor de uitbaters.
In de startzaal werd een laatste glas gedronken vooraleer we de terugweg zouden aanvatten. Een minpunt vonden we toch dat er weinig of geen aandacht werd gegeven dat we met een groot aantal aanwezig waren op de organisatie. Waar wij bij elk busbezoek aan onze tochten aandacht en respect tonen voor de bezoekers was dit hier totaal afwezig.
Maar niet getreurd. We zagen dat iedereen aan zijn trekken was gekomen en een aangename wandeldag had beleefd. Nog even de schoenen wisselen en dan terug de bus op richting onze eigen contreien. Toch waren er nog velen die een nadorst hadden en zij kwamen zelfs de drank vooraan in de bus halen per plasticzak.
Dan de gebruikelijke tombola waar de busreis gewonnen werd door Marc, die dit dankte aan de onschuldige hand van Elena die voor de eerste maal mee op busuitstap ging. Ook de twee volgende uitstappen zijn zo goed als vol. Er word een reservelijst aangelegd en bij uitzonderlijke inschrijving kan een grotere bus overwogen worden.
De terugreis verliep zeer vlot en bij het ingaan van de Kennedytunnel nam onze voorzitter het woord en dankte iedereen die er vandaag bij was om er een geslaagde uitstap van gemaakt te hebben.

 

 

 

 

Verslag:

  Secretariaat

Foto's:

  Luc Weemaes (13 km)

 Luc Verhoeven (13 km)

  Monique Oste

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner