Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Pannenkoekentocht 08 februari 2015 (incl. foto's)

DSC 3203

De kop is eraf. Onze Pannenkoekentocht is zowat bepalend voor de rest van het jaar. Als we nu een goede start maken, dan geeft dit ons een positief gevoel. Dit wil niet zeggen dat we voor de rest op onze lauweren kunnen rusten.
Het vraagt telkens de volle inzet van onze medewerkers om het steeds naar een goed einde te brengen. Iedereen was zondagavond dan ook op. Blij voor de grote opkomst en het goede verloop, maar ook blij dat het voorbij was. Wat er telkens moet voor gedaan worden kunnen enkel zij beschrijven die eraan meegeholpen hebben. Het komt telkens terug maar we kunnen het niet genoeg blijven zeggen dat een wandelclub slechts kan blijven bestaan door de vrijwillige inzet van onze medewerkers.
Bij deze dan nogmaals een hartelijk dankuwel , niet enkel vanwege het bestuur maar ook vanuit de vele reacties van de wandelaars voor het vriendelijk onthaal en de goede service.
Het was weer een weekend van een enorme keuze aan “Waar gaan wij wandelen vandaag ?”. Het is soms van het goede teveel. Of toch niet ? In dit geval niet. Veertienhonderd vierenvijftig wandelaars, meer moet dat niet zijn. Anders wordt het een overrompeling en dat kunnen we missen als jeuk met een korte arm.


En nu alles op een rijtje. We kregen vandaag een busbezoek van “Les Marcheurs du Police de Mons”. Met 71 waren ze in de vroege uurtjes afgezakt vanuit Mons om te komen wandelen in onze kontreien. Ze waren allen vol lof over het mooie parkoers, de verzorgde rustposten en de goede ontvangst. Een gepland tegenbezoek is voor volgend jaar.
De weergoden waren ons ook goed gezind. Uitstekend wandelweer om het mooie parkoers te bewandelen. Alles komt meer tot zijn recht. Men moet zich niet inkapselen en kan alles met een wijde en vrije blik bewonderen. De Haasdonkse bossen, het fort van Haasdonk, het Hof ter Saksen met zijn prachtige park, al deze fotogenieke plekjes passeren de revue.
Dit vertoeven in de buitenlucht scherpt de eetlust. Voor onze befaamde braadworsten was er deze keer een goede accommodatie en plekje gevonden. Wel een beetje ver om de sfeer van de startzaal mee te maken maar dit werd opgevangen door de bevoorrading van een grote koffie en een Cesar. De worsten draaiden een rondje meer in de pan.
Onze Pannenkoekentocht moest ook deze keer zijn naam waardig maken. En heeft dit gedaan. De pollepels draaiden constant rondjes op de bakplaat. Heerlijke goudgele pannenkoeken werden massaal verorberd. Onze bakkers hebben hun beste beentje voorgezet. Dank aan Frank, Kris, David en onze voorzitter Luc. Zouden we het vertellen of niet ?(nvdr toch maar niet doen…) Het recept van grootmoeder werd een beetje aangepast aan de huidige voedselpiramide. Een goed overleg en positieve inbreng doen wonderen.
Wat valt er nog te zeggen ? Zij die vinden dat er iets vergeten is laat het ons weten. Alle verbeterende inbreng is van harte welkom. De nieuwe medewerkers hebben hun vuurdoop met glans doorstaan. Ook van hun verwachten we “feedback”. Dit moderne woord is voor ons broodnodig om in de toekomst verder te werken. Samen streven naar de verdere uitbouw van onze mooie wandelsport.
Als slot, iedereen bedankt. Vooral zij die ook nog geholpen hebben tot het einde voor de opkuis en transport van het materiaal. Het is een spreekwoord maar dan een echt, in de letterlijke zin van het woord: “de laatste loodjes wegen het zwaarst”...

Verslag: Secretariaat D.L.K.

 Klassementen
 Klassement 08/02    
Foto's  Luc Weemaes  Inge Wuytack (6 km)
 Myriam Duvivier (15 km)  Raoul Stevens
 René Depuydt (6 km)  Steven Jaspers (30 km)
 Marcheurs de la Police de Mons (22 km)
 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner