Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Oud-Turnhout: 25 mei 2014 (incl. foto's) 

De Korhoenstappers : Paterkestocht

KorhoenMet een kleinere maar niettemin volle bus reden we op verkiezingsdag richting Oud-Turnhout. Wandelclub De Korhoenstappers organiseerden hier hun Paterkestocht waarvan de beschrijving van de verschillende omlopen reeds uitgebreid aan bod kwam in ons laatste clubblad.
Ieder kan voor zichzelf nagaan of dit inderdaad een getrouwe weergave was van de werkelijkheid. Alleszins was het prima wandelweer. De mannen van de lange afstand lieten er geen gras overgroeien en begaven zich algauw op pad. De anderen namen het wat rustiger en trakteerden zichzelf op de startplaats nog op een drankje en een hapje.


 En dan ging het vanuit de rustig gelegen startzaal achter de Onbevlekt Hart van Mariakerk Zwaneven  richting natuurgebied De Liereman. Via banen en paadjes en wegeltjes tussen enorme villa’s kwamen we in het eerste Stiltegebied van de Antwerpse Kempen. Een oase van rust die in onze omgeving heel zeldzaam is.
Dan terug de natuur in, langs boswegel, heide en mooie landschapszichten richting tweede rustpost aan een voetveld. Hier kwamen we terug in contact met de 20 km stappers en na een dorstlessend drankje begon iedereen aan de laatste loodjes van deze tocht.
Terug in de startzaal hadden we nog geruime tijd om even gezellig bij mekaar te zitten en te genieten van een lekkere Corsendonk of Tempelier. Deze namen herinneren ons aan de belangrijke Priorij van Corsendonk waar de Tempeliers de mogelijkheid hadden om uit te rusten op hun lange tochten tijdens de Kruisvaarten.
De terugreis verliep bijzonder vlot. De trofee bestaande uit een pakket Tempelier werd naar aloude traditie verloot en een onschuldige hand trok het nummer van Roger en Helga. Met genoegen zullen we tijdens het drinken hiervan terugdenken aan deze geslaagde busuitstap.
Tijdens het nemen van afscheid herinnerde Luc nog eens aan onze tocht van volgend weekend, onze Wase Poldertocht , en vroeg dan ook om hier maximaal aanwezig op te zijn. We kijken er dan ook volop naar uit en hopen op hetzelfde weer….

Verslag:

  Secretariaat

Foto's:

  Luc Weemaes

 Luc Verhoeven
 Monique Oste

 

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner