Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Pannenkoekentocht 09 februari 2014 (incl. foto's)

DSC 3203Is er iemand in staat een uitleg te geven over de huidige weeromstandigheden en weersevolutie? Waar wij hier in Vlaanderen een uiterst zachte winter kennen, heeft het al gesneeuwd op de Ardense hoogten, beleefd het zuiden van Engeland zware stormen met veel wateroverlast en valt er metershoge sneeuw in de Alpen met constant lawinegevaar.
De ligging van de lage en hoge drukgebieden bepaalt in hoofdzaak ons plaatselijke weer. Een beetje verschuiving van oost naar west of van noord naar zuid kan op enkele uren tijd een serieuze verandering betekenen. Iedere wandelclub hoopt voor zijn tocht dat het die dag alles op de juiste plaats valt want het weer is een sterk bepalende factor bij onze organisaties.
Zo ook vandaag, droog beginnen is zeer belangrijk. Zeker bij het winderige weer van de laatste weken zou deze combinatie slecht uitvallen. Maar dat gebeurde niet. De enkele druppels die er in de loop van de dag vielen hadden geen invloed op de opkomst van de wandelaars en als we het aantal organisaties bekijken die vandaag plaatsvinden (17 in de Marching 2014) dan mogen we met een opkomst van 1026 deelnemers tevreden zijn. Dat het dan nog in een gelijke verhouding verdeeld is over de organisaties maakt het voor iedereen plezierig.


Zoals al meerdere malen aangehaald moet er gezorgd worden dat we er klaar voor zijn. Onze wandelaars worden onthaald in piekfijn opgezette startplaatsen en rustposten. Een gezellige sfeer, de nodige spijs en drank, het gemoedelijke onthaal door de vele vrijwillige medewerkers voor en achter de schermen zorgt hiervoor.
Onze wandelaars kregen zoals steeds de mooiste hoekjes en kantjes te zien die onze parkoermeesters voor hen hadden uitgestippeld. Via bos, wegeltjes en ongekende paadjes wordt dit door hun aan elkaar geklost tot een kantwerk van ongekende kwaliteit. Zij bekijken het parkoers met de ogen van de wandelaars en trachten achter elk hoekje en kantje de aanblik te belonen met een nieuw tafereel. Dat iedereen de beslijkte stapschoenen erbij neemt is geen probleem.
Voor onze medewerkers was het vandaag een gezellige drukte. Er was steeds voldoende bedrijvigheid in de zaal om iedereen vlot de dag te laten doorbrengen. Het bedienen van de wandelaars met spijs en drank, het afruimen en net houden van de tafels, het inschrijven, de bonnetjes, afstempelen en clubstand. Een gezellige babbel of een luisterend oor met vrienden of bekenden.
Maar mogen we ook de hele ploeg achter de schermen niet vergeten. Alles moet ook hier gebeuren en vlot verlopen. Het maken van de pannenkoekendeeg, bakken van de pannenkoeken en braadworsten. Het smeren van de boterhammen, opwarmen van de soep, koffie maken en afwassen. Het bevoorraden en aan /afvoeren naar het magazijn. Het wordt misschien een routine maar het blijft toch een ganse dag bezig en alert zijn.
Als we dan na de opkuis tevreden kunnen terugkijken op deze dag dan is het goed geweest.
Aan al onze wandelaars voor hun opkomst, al onze medewerkers waar we steeds een beroep op mogen doen en ook aan de ganse ploeg van het bestuur: bedankt!

Het secretariaat D.L.K.

 Klassementen
 Klassement 09/02  
Foto's  Luc Weemaes  Rita De Stercke
 Willy & Mary  Peter De Loose
 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner