Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Zaterdag 28 september 2013 Jubileumfeest 40 jaar D.L.K. (incl. foto's)

Jubf2Vandaag vierden we ons medewerkersfeest. Wegens ons 40 jarig bestaan werd dit omgedoopt tot Jubileumfeest. En dat het die naam waardig was hebben we tot onze vreugde zelf kunnen vaststellen. Onze locatie was zaal Olympia te Beveren. Tegen 16 uur, aanvang van de receptie kwamen de eerste clubleden toe. Het was voor velen een eerste weerzien na de vakantiemaanden en dat deed deugd. Bij een lekkere schuimwijn of een glaasje fruitsap werden de vakantiebelevenissen uitgewisseld. Het ging er vrolijk aan toe. De glazen werden nog eens gevuld en de warme hapjes brachten iedereen in de sfeer om aan de maaltijd te beginnen. Maar dit moest nog even wachten. De traditionele groepsfoto die wegens het prachtige najaarsweer buiten kon genomen worden stond eerst nog op het programma. De fotograaf maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheid om op het dak te kunnen staan om de grote groep optimaal in beeld te kunnen brengen. Cheeeeeese...

Nadat iedereen terug binnen was en zijn plaatsje aan de prachtig gedekte tafels gevonden had, werd het ganse bestuur naar voor gevraagd waarna onze voorzitter zijn speech, die dit maal wat langer was dan normaal, ten gehore bracht. En dat mocht ook wel.  40 jaar wandelclub, 32 jaar bestuurslid waarvan 23 jaar als voorzitter, je zou voor minder. Een uitgebreid overzicht van waar de club komt, via welke wegen de eigen organisaties gegroeid en uitgedeind zijn naar verschillende regio’s in het Waasland was voor velen iets dat nog niet gekend was. Ook de verschillende evenementen die jaarlijks terugkeren (busreizen, gratis inschrijving, wandeling van de parkoermeesters, buitenlandse reizen enz..) werden in een historisch perspectief uiteengezet.
De aanwezigheid van Katleen Deroose , voorzitster van de Provinciale Commissie Oost-Vlaanderen en haar man Patrick gaven nog een feestelijkere toets aan dit Jubileum.
Kers op de taart was de aanwezigheid van Jef Joosten, voorzitter van onze wandelfederatie Aktivia. Ondertussen waren we gestart met het feestmaal. Het mooi ogende en lekkere vistrio bespeelde onze smaakpapillen en gaf ons al een duidelijk beeld van de rest dat nog moest komen. Het pittige broccolisoepje met boursinaroma werd door iedereen gesmaakt en velen lieten zich verleiden tot een tweede schepje. De toon was gezet.
Jub3Nu volgde er een moment van welgemeende en hart onder de riemstekende toespraken. Katleen Deroose benadrukte het belang van onze club in het Oost-Vlaamse wandelgebeuren en roemde onze organisaties met de nadruk op pannenkoeken en advokaatje waarvoor men wel degelijk naar onze regionen afzakt. Van haar mocht de club een mooi trio van zalige streekbieren in ontvangst nemen. Bestemming nog onbekend maar dat ze ten gepasten tijde zullen gedegusteerd worden leid geen twijfel. Bedankt hiervoor.
Hierna was het de beurt aan Aktiviavoorzitter Jef Joosten. Hij benadrukte in zijn toespraak de lange en belangrijke geschiedenis van onze club, vooral door de legendarische Klompentochten die het Waasland op de kaart zette. Ook benadrukte hij dat een goede samenwerking van bestuursleden binnen een club de nodige uitstraling geven die zich bijgevolg ook uitstraalt op de medewerkers en de andere leden. Er zijn overal ups en downs, in elke club, maar we zijn tenslotte bezig met mensen, die een gezonde ontspanning waartoe de wandelsport behoort, proberen aan te bieden in clubverband. Tenslotte werd ons vanuit de federatie een prachtig ingelijste oorkonde aangeboden die we op gepaste momenten zullen bovenhalen en waar we terecht fier over mogen zijn.Jub4
Het afsluitend laatste woord van voorzitter Luc was een bedanking voor iedereen, maar vooral voor de aanwezige medewerkers die dit dubbel en dik verdiend hebben. Zonder deze vrijwilligers is er geen actieve wandelclub mogelijk.
Er werd dan vanuit onze club aan Katleen en aan Jef het traditionele Klompje aangeboden zodat ook zij beiden een mooie herinnering aan hun aanwezigheid konden meenemen.
Ook twee van onze gevierde bestuursleden die niet aanwezig konden zijn op het Aktiviafeest kregen hun geschenk overhandigd.
Hiermee was alles gezegd, of toch niet. Vanuit het bestuur kwam het initiatief om ook onze voorzitter Luc en echtgenote Godelieve even in de bloemetjes te zetten. Je moet het maar doen, zolang een club besturen, er alle dagen mee bezig zijn, ermee opstaan en ermee gaan slapen. Het is dan niet meer dan normaal dat dit eens extra onder de aandacht mag gebracht worden. Het was voor velen een ontroerend moment, maar dat mag, nee zelfs dat moet. Het is het meest menselijke dat op dat ogenblik getoond word. Een nuttige attentie in de vorm van een geschenkbon en een prachtig boeket pastelkleurige bloemen werden dan ook met onnoemelijk veel plezier overhandigd.
Een spontane en lange staande ovatie van alle feestvierders volgde onmiddellijk en maakte het voor enkelen nog emotioneler.
Kan hij het niet laten maar het allerlaatste woord kwam van onze voorzitter. Hij omschreef het huidige bestuur als een goed geolied raderwerk dat momenteel goed draait en hij sprak de hoop uit dat dit vlot lopend geheel nog vele jaren in dezelfde positieve richting vooruit blijft bollen.
En dan terug met onze beentjes onder tafel. De hoofdschotel kwam eraan. Parelhoen met fijne groentjes en kroketjes gingen er vlot en smakelijk in. Er was meer dan genoeg en iedereen was voldaan.
Jub6Het ondertussen aangekomen orkest begon al met enkele vrolijke deuntjes en begeleide onze prachtige feesttaart die voorzien was van spetterend vuurwerk door de zaal. De vermelding 40 jaar Wandelclub De Lachende Klomp, ons clublogo en onze klompjes maakten het geheel mooi af.
Na de rondgang kwam deze taart terecht op het nagerechtenbuffet. Iedereen kon en mocht verscheidene keren langsgaan voor een stuk gebak, een uitgebreide keuze aan dessertjes, vers gebakken pannekoekjes en een bolletje heerlijk ijs. Een waardige afsluiter van ons feestmaal.
Dan vroeg het orkest onze voorzitter en echtgenote Godelieve op de dansvloer om de dansparty te openen. Na het vermenigvuldigen stond deze reeds goed vol en waren we vertrokken voor nog menige uren van dansplezier, een babbeltje hier en daar en tussendoor nog een zoet hapje.
We zijn geen club die tot in de vroege uurtjes doorgaat. Velen onder ons willen ’s anderendaags nog gaan stappen. Zodoende liep de zaal stillaan leeg en tegen twee uur werden de laatste danspasjes gezet. Nog even hielp iedereen elkaar om alles naar de auto’s te brengen, er werd afscheid genomen onder de bestuursleden, die elkaar aanstaande vrijdag terug zouden zien op de bestuursvergadering. Zo zie je maar, na een deugdelijke ontspanning terug naar het komende werk.
We mogen met fierheid terugblikken op deze viering. Het was een feestelijk afsluiten van ons Jubileumjaar en een waardige bedanking voor onze vele medewerkers, met passende toespraken door de drie aanwezige voorzitters, federatie, provinciale bestuurskern en eigen club. We mogen er terecht fier over zijn en bedanken allen voor de aanwezigheid.

  Verslag: Secretariaat   Naar de foto's  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner