Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Jubileumwandeling 40 jaar D.L.K. 18 augustus 2013 (incl. foto's)

BBT13 40 jaar Wandelclub De Lachende Klomp vzw. Dat moet gevierd worden. Het ganse jaar stond en staat in het teken van dit Jubileum. Speciaal hiervoor was onze Barbierbeektocht uitgekozen als Jubileumtocht.

Onze Barbierbeektocht heeft het altijd wat moeilijk gehad. Hoewel prachtig van parkoers en fraaie omgeving, het weer is hier dikwijls de spelbreker. We vallen dan ook middenin de zomer en het warme weer speelt ons meer parten, vooral als het warm en zwoel wordt.

 Vandaag was ons op weergebied een mooie wandeldag beloofd. Een milde regen tijdens de nacht zodat alles er fris zou bijliggen en opklaringen die in de vroege morgen zouden beginnen. Maar dit schoof allemaal een paar uren op zodat we de dag moesten beginnen met regen en soms een stevige bui.

Maar niet getreurd. Zoals altijd waren onze startzaal en onze rustposten tip top in orde om de wandelaars die ons een gelukkige verjaardag kwamen wensen op te vangen. Al onze medewerkers hadden hun beste klompje bijgezet om dit te bewerkstelligen.

En zoals altijd hadden ook onze parkoermeesters hun mooiste partituur bovengehaald om aan iedereen op wandelgebied de prachtigste area’s die de streek van de Barbierbeek te bieden heeft op te voeren. Iedere wandelaar die terug in de zaal kwam was vol lof over het aangeboden parkoer, een jubileum waardig en de dirigent zag dat het goed was.

Laten we ook niet vergeten dat we buiten het ‘gewone’ aanbod van spijs en drank ook enkele nieuwigheden aan onze wandelaars konden aanbieden die zeker erg gesmaakt werden. De supersmos was een schot in de roos, evenals de potjes rijstpap als toetje. Zo zie je maar dat verandering soms geen kwaad kan, al moet het wel gezegd dat de rijstpap die artisanaal wordt gemaakt, werd aangekocht. Doch de supersmossen werden à la minute, vers bereid.

We kregen vandaag ook bezoek van twee clubs die met de bus kwamen. De Brigandtrotters kwamen zelfs met twee bussen en Mont-Marche uit Doornik met een dubbeldek. Het moet gezegd dat toen ze bijna gelijktijdig aankwamen en achteraf terug vertrokken dit een indrukwekkende bedoening was aan het kerkplein. Ze lieten ook weten dat ze erg genoten hadden van hun bezoek.

Om zulke massa mensen gelijktijdig te ontvangen in de startzaal en achteraf op de rustposten was aanleiding om de weken vooraf enkele scenario’s uit te werken die onze voorzitter met behulp van de flexibiliteit van iedere medewerker tot een goed einde heeft gebracht. Een dikke proficiat hiervoor.

 Het spreekwoord na regen komt zonneschijn kwam vandaag ook uit. De zon was in de namiddag van de partij zodat ook de extra aangevoerde tafels en stoelen hun dienst deden en we de mensen een aangenaam plekje konden aanbieden in het heerlijke zonnetje om nog te genieten van een fris drankje en nog even na of bij te praten.

Het moet gezegd dat elke tocht toch het nodige gezwoeg meebrengt, zowel bij de voorbereiding, de tocht zelf en het opruimen. Van harte bedankt aan iedereen die ons tot de laatste moment helpen om alle zalen weer netjes achter te laten. Dit wordt zeer geapprecieerd door het bestuur.

Om af te sluiten willen we ook vermelden dat iedereen een aandenken kreeg in de vorm van een pen, een presentje van de CM en voor de ‘diehards’ die de verste afstanden trotseerden een verfrissing in de vorm van een flesje water. Steeds welkom bij een wandelaar. Voor de bedeling hiervoor kunnen we steeds beroep doen op een trouwe medewerker die hiervoor toch een groot deel van de dag in afzondering zit. Dat onze voorzitter hem in aanwezigheid van zijn echtgenote een supersmos en rijstpapje brachten is het minste wat men kan doen.

Met meer dan 1200 deelnemers mogen we allemaal fier zijn over deze Jubileumwandeling. De felicitaties hiervoor werden meer dan ook in dank aanvaard.

Bij deze hopen we dat jullie allemaal paraat bent voor ons Jubileumfeest in september en uitkijken naar onze eindejaarafsluiter met de Sinterklaaswandeling te Moerbeke-Waas.

Nogmaals iedereen van harte bedankt en tot dan !

 

Verslag: secretariaat

 

 Klassementen
 Klassement 18/08  
 Verslagen
 Secretariaat
 Nederbelgen  Wandelgazette
 Foto's
 Luc Weemaes
 Tiny & Danny De Meyer
 Willy & Mary
 Patrick Vanderstukken  Ides Codde
 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner