Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Opsinjoorke Mechelen 15 december 2012 (incl. foto's) 

Mechelen in de Kerstsfeer en in den Doenker

Mechelen1

Op zaterdag 15/12/12 om 15.00u vertrokken we met 48 Klompkes met de bus naar Mechelen. Met onze laatste busreis van het jaar gingen we de kerstsfeer van “Mechelen in den doenker” opsnuiven. Wandelclub Opsinjoorke van Mechelen, die deze “Gouden Carolus Christmaswandeling” organiseerde, liet de bezoeker de keuze tussen 5 km of 10 km te wandelen.
We hadden ruim 5 uur de tijd om 10 km te stappen, dus konden we alles op ons gemakje bekijken en genieten van de kerstmarktjes die op het parcours opgesteld waren.
We startten in HKM Lessius, voor een tochtje door de verlichte straten en steegjes van de historische binnenstad met zijn vele monumenten. Direct kregen we al wandelend door de binnentuin van het Gerechtshof een stukje sfeer mee.

De weergoden probeerden al treiterend de kerstsfeer een beetje te verpesten, en soms moest een paraplu open gestoken worden, maar door onze volharding droop de regen af. Omdat we toch een beetje onze wandeling op een deftige manier rond probeerden te krijgen, passeerden we wijs het eerste kerstmarktje en kwamen aan het Klein Begijnhof-Bogaard waar er een gezellige multiculturele kerstmarkt werd gehouden rond het standbeeld. We konden er niet alleen genieten van de verschillende eet- en drankstandjes, maar er waren ook Marokkaanse lekkernijen te proeven en originele geschenkideetjes te zien. Op de rustpost kwam de enig echte Kerstman ook nog eens op bezoek. We bleven plakken op het binnenplein van de enige overgebleven brouwerij “Het Anker”, waar de “Gouden Carolus Christmas” wordt gebrouwen. Terwijl we konden genieten van de levende kerststal en de kerstliederen van het koor, warmden we ons aan één van de vuurkorven, en kon ook de inwendige mens even “gesterkt” worden, en is in deze periode één of meerdere jenevertjes of dampend gluhweintje the must! Daarna ging de wandeling door de smalle steegjes van het sfeervol verlichte Groot-Begijnhof met zijn vele kaarsjes, kerststalletjes voor de ramen en ook daar ontbrak een goed jenevertje of gluhwein niet en zo trokken we naar de brug over de Dijle, waar we een schoon uitzicht hadden op de Haverwerf en de kerktorens. We wandelden dan langs de Kraanbrug, de Melaan en zo kwamen we op de verlichtte Bruul - wel gekend bij de spelers van het oude Monopolyspel – en door de kruidtuin gingen we verder via het met lichtjes bestrooide wandelpad op de Dijle, enig om te zien en uniek in Mechelen. De bewegwijzering leidde ons naar de Korenmarkt om vervolgens langs de O.L.Vrouwkerk en de Hanswijkkerk terug te keren naar de startplaats. De toren van Sint-Romboutskathedraal was de rode draad door heen de wandeling. Van op elke plaats konden we de stemmig verlichte kolos zien staan en zo kwamen we in het Mechelse stadscentrum, met als kloppend hart een ouderwetse spiegeltent. Rond de tent verdwaalden we in een heus kerstbos met verlichte bomen. De kraampjes van de kerstmarkt stonden aan de randen van dat bos en op de aanpalende pleinen. Het balkon van het stadhuis was een waterval van lichtjes, echt prachtig…
Na de wandeling kon je ook nog nagenieten met een Gouden Carolus Classic en de medewerkers van de wandelclub Opsinjoorke verwenden je ook nog eens met een of ander lekker hapje.

Om 21.30u vertrok onze bus terug richting St. Niklaas, toch bij het opstappen had ik de indruk dat sommigen van ons wel eens te lang aan een jeneverkraampje waren blijven staan of iets te veel genoten hadden van de Gouden Carolus. Maar kom, het is toch maar eens per jaar dat we naar een kerstmarkt gaan hé…
Nu hadden de regen en de wind alles weer in de hand, maar we zaten veilig op de bus. Onze Luc (voorzitter) nam afscheid en wenste iedereen een “FIJNE KERSTTIJD en GEZOND 2013” en wij zeggen ook: tot volgend jaar, prettige eindejaarsfeesten en tot ziens op ons jaarlijks ledenfeest op 19/01/2013!
.

  Verslag:

  Rita Duym

 
  Foto's:

  Luc Weemaes

  Luc Verhoeven

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner