Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Ledenfeest 6 oktober 2012 (incl. foto's) 

DSC 6194Er moest ook vandaag gepuzzeld worden op de dag van ons ledenfeest.   Er was niet alleen dit jaarlijks terugkerend evenement maar ook ging vandaag de Algemene Vergadering van Aktivia door te Maldegem. En wat er ook kan gebeuren in onze grote groep van leden en hun familie is het onverwacht overlijden van de vader en schoonvader van twee van onze leden.

Uit respect voor deze leden, hun familie en de overledene proberen Godelieve en Luc telkens weer dat er iemand aanwezig is op de uitvaartplechtigheid. Niet alleen LIEF maar ook LEED wordt in onze wandelclub steeds gedeeld zoals het in elke goede familie zou gaan.

Ook het aanwezig zijn op de Algemene Vergadering bij Aktivia is van belang. De meeste punten van de dagorde worden wel besproken op voorafgaande Provinciale Comissies maar op deze dag worden alle punten overlopen en goedgekeurd. De laatste aanpassingen en details worden dan ook op deze dag medegedeeld.

Rond vijf uur kwamen de eertse leden aan in L’ Amuse. Bij een gesmaakt aperitiefje werden de laatste puzzelstukjes aan de mooi versierde en prachtig gedekte ronde tafels gelegd. Als bloemblaadjes rond de kandelaar vond iedereen een plaatsje om er tijdens de maaltijd in goed gezelschap te genieten van de smakelijke gerechten.

Een frisse garnalencocktail of een knapperige loempia deden de smaakpapillen opengaan en zette de toon voor de verdere keuze van het hoofdgerecht. Een lekker glaasje wijn deed de bloemblaadjes lichtjes trillen. Het hoofgerecht was traditioneel vis of vlees maar in uitwerking en naamgeving veel verfijnder. Lotte met prei en safraansaus of varkenshaasje met graanmosterdsaus en groenten , beide begeleid door gratinaardappeltjes. Zeg nu zelf bij deze laatste beschrijving komt het water je in de mond. Hoor ik daar nu niet een gezellig gezoem ?

De laatste gaatjes worden traditioneel opgevuld met een lekker dessert. Ook hier zweeft men van weg bij een Dame Blanche met warme chocolade en slagroom of een Appelstrudel met ijs en slagroom. Die toevoeging van zoete beten kan niet anders of alle bloemblaadjes worden dansende bijen.   De allomgeprezen DJ Robby heeft de eerste klanken nog niet de lucht ingestuurd of de eerste dansers zijn reeds aanwezig om voor de rest van de avond en prille nacht de dansvloer te bevolken.

Alles passeert hier de revue, iedereen komt aan zijn trekken en de verzoekjes zijn niet uit de lucht. Er word gedanst, meegezongen, gepraat en gedronken . Als men het zo eventjes vanop afstand bekijkt, een drukke bezige bijenkorf.

Er heerst een gezellige sfeer en de alcohol doet bij velen een beetje hun hart op de tong brengen. Men kan zoals men het zegt zijn hart eens luchten en dat kan deugd doen. Gewoon dat waar men mee zit of waar men mee bezig is eens delen met een luisterend oor. Een therapie op zichzelf, simpel maar toch voor velen een moeilijk te nemen drempel.

Nog een laatste waarheid. Als alles goed verloopt en men zich amuseert vliegt de tijd voorbij. Om twee uur volgt er nog een vergeten openingsdans en dan stopt DJ Robby definitief met zijn muziek.

Als wandelaars gaan we geen nachtje door maar willen velen ’s anderendaags nog hun zondagse wandeling meepikken.

We kunnen terugblikken op een geslaagd ledenfeest en kregen vele lofbetuigingen op de organisatie van deze avond. Daar doen we het voor mensen. Het is teven een bedanking aan alle medewerkers die gedurende het voorbije jaar door hun inzet ervoor zorgen dat onze organisaties in de beste omstandigheden verlopen en daardoor een uitstraling zijn van onze wandelclub naar de anderen.

Namens het ganse bestuur, hartelijk bedankt !

 

Verslag:            
  Secretariaat
 
Foto's:

  Luc Weemaes

 

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner