Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Barbierbeektocht 19 augustus 2012

(incl.  klassement & foto's)

DSC 4748 (200 x 133)Azuurblauw water, hagelwitte zandstranden, schaduwen van zachtwiegende palmbomen, lui achterover genietend met de blik op oneindig en een frisse cocktail in de hand. STOP !

We bevinden ons niet ergens op een tropisch eiland maar op onze eigenste Barbierbeektocht in en om Kruibeke. De warmste dag van het jaar is voorspeld en is het geworden. Onze tocht valt er pardoes in. Geen ontkomen aan. We staan ervoor en moeten erdoor.

Zoals steeds had iedereen (bestuur en medewerkers) zich ingezet om onze wandelaars te ontvangen in de meest optimale omstandigheden voor zover als mogelijk bij deze temperaturen. De parkoers lagen klaar, keuze aan mogelijkheden en afstanden te over, de start- en rustposten voldoende uitgerust met drank en etenswaar en onze medewerkers op post om hun taak de ganse dag waar te nemen.

Dat we uiteindelijk de dag afsloten met als resultaat een goede 550 wandelaars kunnen we op verschillende manieren interpreteren en analyseren.   Uit het verleden weten we dat bij zulke uitzonderlijke temperaturen de opkomst stilvalt op de middag. Geen gezinnen met kinderen die nog langskomen voor een deugddoende wandeling door het poldergebied van de Barbierbeek.

Ook de waarschuwingen voor het lichamelijk gestel die bij dit weer in elk weerbericht,   totaal verantwoord, worden herhaald houden vele mensen binnen of in de buurt van verkoelende waterpartijen.

Buiten de burenclubs die zoals steeds de nodige inspanningen doen om ons te bezoeken mochten wij vandaag volgende drie clubs speciaal vermelden. De Stroboeren die hun leden een gratis wandeling aanboden, wandelclub Horizon Donk die ons een busbezoek brachten (na in de voormiddag hun naamgenoot Horizon Opwijk te hebben bezocht naar aanleidng van hun 20 jarig bestaan) en de Kleitrappers-Terhagen die onze tocht als Sterwandeling hadden uitgekozen. Bedankt.

We kozen er niet zelf voor maar van de nood maakt men een deugd. Iedereen had vandaag meer de gelegenheid om even te verpozen en meer tijd uit te trekken om te mijmeren over de voorbije wandelingen, tochten, vakanties en familiale omstandigheden.   Zoals men zegt : even bijpraten.

We kregen vandaag ook het bezoek van onze twee jongste leden, Daphne en Lukas. Tof en fijn.

Geniet nog verder van het mooie zomerweer (iets minder warm mag) , geniet van elke dag (probeer het eens), geniet van je ontmoetingen (praat ne keer), gewoon geniet van elk moment op de weg die je bewandelt.

Hieronder kan je alvast het clubklassement bekijken en genieten van enkele fotoverslagen, later deze week volgen er mogelijks nog meer en ook een (foto)verslag uit de wandelgazette. Van zodra dit gepubliceert is brengen we de link in orde.

Tot een volgende op een wandeling, op een busreis , op ons ledenfeest en zeker op onze volgende tocht te Moerbeke-Waas op zondag 2 december waar de Sint ons allen hartelijk voor uitnodigd.

Alle definitieve afstanden en last-minit-info vindt je tegen half oktober op deze website.

 

 Verslag: Secretariaat
 Clubklassement
 Foto's
 Luc Weemaes   Verslag Wandelgazette
 
 Marc Lauwaert
  Foto's Wandelgazette
 Peter De Witte

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner