Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis De Panne 13 mei 2012 (incl. foto's) 

Onder begeleiding van André en Leona

Als we op zondag 13 mei met een beetje vertraging op de dubbeldekker stappen, zit de stemming er al goed in. Het voorspeld een prachtige dag te worden en de zon is reeds van de partij.

Dit is waar we op gehoopt hadden !

Buschauffeur Franky is goed voorzien op de lange trip naar de Westhoek en de geur van verse koffie gaat al snel door de grote bus en kan menig medereiziger bekoren.

We trekken vandaag naar de Westhoek waar André en Leona het grote duinengebied ondersteboven gekeerd hebben om de mooiste plekjes boven te scheppen. Het Westhoekreservaat ligt ingesloten tussen de Noordzee in het noorden, de Frans/Belgische grens in het westen en in het oosten het Calmeynbos en de bebouwing van de Panne.

Het reservaat heeft een oppervlakte van 340 à 345 ha en maakt deel uit van het grootste aaneen gesloten duingebied van de Vlaamse kust. Het vormt samen met de Krakeelduinen, het Calmeynbos, de Oosthoekduinen en de Franse duinen van Le Perroquet 225 ha een uitzonderlijk natuurgebied. De westhoek is sinds 1935 als landschap beschermt.

Hoge duinen dicht struikgewas en helmgras zullen dus ons pad kruisen

Wanneer we aankomen in Adinkerke staat de Patron van de Verloren Gernoare ons reeds op te wachten met lekkere koffie en andere drankje. Daar we op deze wandeling geen inschrijving dienen te betalen wordt onze eerste consummatie betaald door de clubkas en daar had niemand bezwaar tegen. Omstreeks 10.45 u gaan we van start en trekken we langs een klein baantje richting duinen.

De mensen die de afstand van 19 km gaan stappen vertrekken op kop, de 13 km volgt in hun spoor

De 6 km gaat richting Calmeynbos, en de stadswandelaars krijgen een lift van onze buschauffeur Franky naar De Panne waar zij ook een mooie stadswandeling van 2,8 km kunnen maken.

Alzo gaan we op pad. De drie grootste afstanden komen al snel aan het natuurreservaat aan, dit moeten we ingaan door een smal deursluisje, dus één voor één met als gevolg filevorming. Dit is om te voorkomen dat de grote grazers die hier vrij rond lopen op stap zouden gaan. Vanaf nu kunnen wij hen dus tegenkomen op onze weg.

Er wordt redelijk wat gezucht en gepuft want het is warm en door het fijne zand stappen is toch wel wat zwaarder dan op vast terrein.

Om 12 u komen we aan onze eerste stopplaats waar we allemaal samen ons hapje en drankje nuttigen in restaurant Au Val d’Or.

Hier splitst onze groep een 40-tal mensen gaan mee met André en Luc over een verlaten spoorwegbedding, en hoge duinen die een prachtig uitzicht bieden over het weidse duinenlandschap.

In Bray-dunes het eerst badplaatsje van de Franse kust kunnen ze weer even op adem komen bij een drankje, dat heel lang op zich liet wachten.

Ondertussen zijn ook wij (10 en 13 km) weer terug vertrokken voor onze resterende afstand. Wij gaan duin op duin af via het grenspad richting zee. Na een klein uurtje staan we met onze voeten op het verharde zandstrand en genieten we van de frisse zeelucht op onze snoet. Het is zalig !!!!! Genietend lopen we naar De Panne, maar moeten toch nog even van het strand weg om via het bekende vissersdorp, terug een stukje door de duinen te lopen en even later door een mooie rustige villawijk.

Daarna leidt onze weg weer terug naar het strand en als we het standbeeld van Koning Leopold I zien weten we dat het er opzit. Een terrasje is nu meer dan welkom… met alle erop en eraan, en maar genieten van het zonnetje.

De grote groep komt na een goed half uurtje ook aan, en ook zij hebben grote dorst.

De 6 km wandelaars waren ook zeer tevreden over hun Calmeynbos-tocht.

Zo zijn alle 74 wandelaars rond 17 u weer samen en moe maar voldaan, stappen we allemaal op de bus en rijden we weer richting Waasland

Tussen de files door brengt Franky ons weer veilig thuis. Wat een dag !!!

De zoveelste editie van “Onder leiding van onze parkoersverantwoordelijke” was weer een grandioos succes en we kijken nu reeds uit naar waar we in 2013 zullen trekken… André en Leona, bedankt voor deze onvergetelijke wandeldag !

Foto's:                    
    
 Peter De Witte
   Luc Weemaes    Luc Verhoeven
   
 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner