Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

ReigerBusreis Nationale Wandeldag 26 februari 2012 (incl. foto's) 

Lovendegem & Lennik

Traditioneel is de laatste zondag van februari voorbehouden aan de organisaties van de Nationale Wandeldag. Dit jaar zijn er drie ingericht door een Aktivia wandelclub en twee van de VWF federatie.

Voor Aktivia waren het De Duintrappers Westende (Middelkerke), Reigerstappers Vinderhoute (Lovendegem) en de Lennikse Windheren (Lennik).

Ook traditioneel wordt er door onze club op die dag een dubbele busreis ingericht. Dit is dan ook de enige keer op een jaar dat we twee clubs gaan bezoeken. Voor velen is dit misschien een reden om niet mee te gaan maar we mogen niet vergeten dat we dit als bestuur zo beslissen om van deze gelegenheid gebruik te maken om onze aanwezigheid te tonen aan de vele andere clubs die er ook in grote getalle vertegenwoordigt zijn en aan het Aktivia bestuur , en zo onze club ook promoten.

Vandaag is iedereen vroeg uit de veren. We vertrekken in Burcht om 7 uur en iedereen is stipt aanwezig zodat we op niemand moeten wachten. Om kwart voor acht verlaten we de parking aan de Syntra richting Lovendegem. Hier komen wij om half negen toe. De nodige afspraken worden gemaakt zodat we rond half twaalf naar Lennik kunnen vertrekken en daar om 5 uur terug richting Waasland.

VinderhouteIn Lovendegem worden we verwelkomt door de Reigerstappers en iedereen heeft hier de kans om tot 10 km te wandelen. Alhoewel een kleine afstand, toch moet gezegd worden dat dit korte stuk van een goede kwaliteit was. Men had er zijn best gedaan om het maximum aan natuur aan de wandelaars te tonen. In ons clubblad staat er een beschrijving van de verschillende parkoers en de foto’s zullen een goed beeld tonen van wat we daar te zien kregen. De wandeling ging langs velden en boswegen, in een aangename sfeer. Hele groepen wandelaars aanschouwden er de mooie natuur in gezelschap van aangenaam wandelweer.

In de startzaal heerste er een drukke gezellige sfeer. Een grote clown met een klein hondje animeerde de kindjes maar ook de volwassenen genoten van deze attractie. Iedereen nog even langs de Brantano stand. Niet gokken, iedereen prijs. Een voetbal, een drinkbus of een rugzak is altijd een nuttig geschenk. Er was ook gelegenheid om het nieuwe zoetmiddel Stevia te proeven onder de vorm van melk- of pure chocolade.

Op de bus worden de eitjes verdeeld. Niet de chocoladen paaseitjes (hier is het veel te vroeg voor) maar de doosjes met vier hardgekookte eitjes die iedere wandelaar meekreeg. De trofee zal later verloot worden tijdens de terugreis.

Rond halfeen komen we aan in Lennik. Ook hier een drukte van jewelste. Een feit is dat een groot deel van de bussen in Lovendegem ook richting Lennik uitgingen. Dit is wel niet het ideale voor de club die ’s morgen bezocht wordt. Ook hier voor iedereen bon voor deelname aan de Brantano wedstrijd en een kortingsbon.

De meesten van onze wandelaars blijven niet te lang zitten en vertrekken meteen op hun gekozen parkoers zodat ze het maximum kunnen halen uit het aanbod dat de Lennikse Windheren ons voorschotelen. Ook van deze parkoers vinden jullie een gedetailleerde beschrijving in ons clubblad.Patricia

Hier in het Pajottenland komt het Brabantse trekpaard, trots van deze streek, goed van pas. Het is klimmen en dalen, verhard en soms modderig, maar steeds een lust voor het oog kwestie de afwisseling in het landschap. De streek is dan ook een uitzonderlijk gebied om hier als wandelclub zoiets te mogen organiseren. Ook de lucht is hier van een zeer speciale kwaliteit. De gistjes en schimmeltjes die hier ronddwalen zijn het geheime ingrediënt van de lambiek en de geuze die hier nog in traditionele ambachtelijke brouwerijtjes gebrouwen wordt. Een lekkere Geuze is de ideale dorstlesser zowel bij hoge als bij iets lagere temperaturen. In de startzaal wordt er als speciaal bier Affligem geschonken, een echt abdijbier, oorspronkelijk gebrouwen in de Benedictijner-abdij van Affligem.

Om halfvier is er voor de bestuursleden een receptie, aangeboden door de Lennikse Wind-heren. Er wordt nagepraat over de voorbijge-vlogen dag, vol bewondering over de moed om zulke organisatie op zich te nemen. Een gans jaar is men er als bestuur, bijgestaan door een massa vrijwillige medewerkers, mee bezig om van deze dag een hoogtepunt te maken voor de inrichtende club. Ook de medewer-king en inzet van gemeente, politie, rode kruis is hiervoor een noodzaak om alles in goede banen te leiden. Ook de nodige sponsors vinden, de publiciteit en communicatie met de verschillende media is al een taak op zich. Met andere woorden, een uitdaging.

De voorzitter van Aktivia, Jef Joosten, verschillende leden van de raad van bestuur, medewerkers van de dagelijkse werking van de federatie komen langs en stilaan horen we de voorlopige deelnamecijfers hier en daar vallen. Deze cijfers duiden aan dat we voor de vijf organisaties mogen spreken van een enorm succes.

Om kwart voor vijf maakt iedereen aanstalten om zich terug naar de bus te begeven en huiswaarts te keren. Ook zij die met de wagen zijn gekomen. Op de terugweg vond nog de traditionele tombola plaats, met deze keer niet één maar zeven prijsjes. De gelukkigen werden uitgeloot door de onschuldige kinderhanden van onze twee nieuwste (aktieve) aanwinsten Largo en Helena die meteen voor verjonging zorgen binnen onze vereniging. Voor iedereen die erbij was, van harte bedankt om jullie club de nodige uitstraling te geven. Voor zij die er niet waren, hierbij van harte uitgenodigd om volgend jaar mee te gaan.

gaan.

Verslag:   Helga  
Foto's:   Luc Weemaes   Luc Verhoeven  
   
 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner