Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Pannenkoekentocht 12 februari 2012 (incl. foto's)

PKT12-1 (192 x 250)Wat doet een wandelaar of wandelaarster? Een tijd op voorhand raadpleegt hij of zij de “Marching”. Is het nu de papieren of de elektronische versie, voor vandaag 12 februari kwam men uit op een totaal van 17 organisaties, her en der verspreid over het ganse land.
Dan gaat men over tot een tweede criterium. Is het een lid van een wandelclub dan houdt men rekening met het programma van zijn club. Een aanbevolen wandeling? Een gepromote wandeling? Een busuitstap ernaartoe? Dit geeft reeds een verfijning van de keuze.
En tenslotte luistert men naar Frank Deboosere. Voor vele organisatoren iemand die men liefst de week voor een tocht naar andere oorden wil sturen zodat hij vele van ons niet kluistert om thuis te blijven in plaats van te gaan wandelen.
Maar vandaag op onze Pannenkoekentocht hadden we er gelukkig niet veel last van. Zoals altijd deden onze Wase burenclubs uitermate hun best om een representatieve afvaardiging te sturen.
We werden vandaag ook gepromoot door de Florastappers Gent en de Ranstuilen uit Ranst, een feit dat aantoont dat eenzelfde investering door onze club loont.
Ook onze busreizen brengen op. We kregen vandaag bezoek van niet minder dan drie clubs: Les Polices de Binche, de Wandelclub Zilverdistel uit Dendermonde en het Gitse Voetje voor Voetje.

Dit alles bracht mee dat in de piekfijne startzaal van Buso Baken een bedrijvige sfeer aanwezig was die de ganse dag duurde en daarmee alle medewerkers als naarstige bijen, tot de laatste wandelaar, bezighielden.
Ikzelf heb het niet gezien maar aan de reacties en kommentaren te horen was het een schot in de roos. Het parkoers stuurde iedere wandelaar naar en langs de mooiste plekjes die zijn of haar gekozen afstand hem of haar bood. De omgeving en de rustpost in Hof ter Saksen is voor velen een aangename kennismaking en een wonderlijke ontdekking van de natuur in winterkleed, zo mooi en toch zo dichtbij.
Voor zij die richting Haasdonk gingen kwam er vandaag iets speciaal bij. Er werd geschaatst op het water rond het Fort van Haasdonk en enkelen hadden spijt hun schaatsijzers niet bij te hebben.
Maar wandelen in wintersfeer brengt mee dat iedere rustpost uitnodigt als verpozing voor een warme drank of een lekkere soep. Zij vonden dan ook vandaag een gretige aftrek. Velen wisten ook dat hun terugkeer in Buso Baken gelijkstond met het nuttigen van onze overheerlijke pannenkoeken “op grootmoeders wijze”.
Maar in het Waasland kent men ook de uitdrukking “een zoute beet”. Bij ons in de wandelclub is dit een braadworst op de wijze van “Frank en Rita”.
Zoals altijd mocht iedere medewerker ’s morgens een gokje wagen naar het aantal deelnemers van deze tocht. Er waren de voorzichtigen (geluisterd naar FdB), de stouteren (risico-analyse) en de echte waaghalzen die al hun jetons hadden ingezet voor de hoogste score. Maar de nuchtere strateeg heeft het gehaald. Met een totaal aantal deelnemers van 1354 (52ste verjaardag van de Slag der Gulden Sporen) zijn we op een mooi resultaat uitgekomen.
Aan allen die komen wandelen zijn, bedankt !
Aan alle medewerkers die hun beste klompje hebben voorgezet, nog meer bedankt !
Dit alles resulteerde op onze website in een verslagje, het clubklassement en twee fotoverslagen en vanaf dinsdag volgt er via onderstaande link ook nog een bijkomend verslag uit de Wandelgazette.

Het secretariaat

Klassementen
Klassement 12/02  
Foto's
Luc Weemaes Luc Verhoeven
Wandelgazette

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner