Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Medewerkerswandeling 2012

Medew_12_1Nog een jaarlijkse traditie, onze medewerkerswandeling met een keuze uit één van onze vier tochten, waarvan het parkoers verzorgd worden door André en Peter, en waarvan het ganse gebeuren er rond verzorgd wordt door het ganse bestuur.
Deze dag is eigenlijk bedoeld om onze medewerkers, die door hun hulp op een tocht geen kans zien om het mooi uitgestippelde parkoers te bewandelen, dit toch te kunnen meemaken en dan nog wel langs de mooiste stukken en tegelijkertijd ferm in de watten worden gelegd.
Afspraak om 9 uur aan de kerk van het Kalf, een gehucht van Sint-Gillis-Waas, ten noorden van de expresweg Antwerpen-Knokke. Zoals we stilaan gewoon worden van onze leden is iedereen stipt op tijd. We kunnen vlug van start gaan met onze wandeling en dat is geen luxe, prachtig wandelweer maar niet bewegen is kou krijgen, koning winter bijt aan onze neus.
Het eerste deel van de wandeling gaat door het Stropersbos, een aaneenschakeling van verscheidene biotopen, veel waterpartijen, soms drassige, soms goede begaanbare wegen, maar dit houdt onze stappers niet tegen, zij gaan er flink tegenaan.
Flink opgewarmd komen we aan onze eerste stop. De tafel wordt opgesteld en op en hik en een gauw is iedereen voorzien van een lekkere tas geurige koffie, een flinke mok jägertee en naar keuze een neutje Obstler of Gurktaler Kräuterlikör. De voorbijrijdende mountainbikers kijkt telkens raar op. Dit is De Lachende Klomp, zo kennen wij elkaar. Een sneetje cake en een advokaatpraline maken het geheel af.
Inpakken en wegwezen, op stap naar Meerdonk waar we in café Den Groenen Boomgaard in de Margrietstraat onze middagpauze zouden houden. Maar wat een verschil met ervoor, de tongen werden losser maar de stappen werden trager. Iedereen praatte er maar op los, zelfs zo intens dat er geen gehoor werd gegeven om opzij te gaan voor de aankomende fietsers. Velen moesten een sanitaire stop inlassen en dit was geen sinecure gezien de venijnige koude wind die beet waar hij kon. We zouden nog vergeten te melden dat het pad over de dijk ons grootse vergezichten voorschotelde, nu nog in winterslaap, maar eens we hier voorbijkomen tijdens een zomerse Wase Poldertocht ons volledig in zijn bloeiende greep neemt.
We hebben het getroffen met onze middagpauze, genoeg plaats om te zitten en rustig onze boterhammetjes op te eten, lekker warm en het eerste rondje van de club. Het moet gezegd dat hier ook de tijd is blijven stil staan wat de prijzen betreft van de consumpties maar dat maakt het ook tot een meevaller. Een straf biertje is hier geen straf voor de portemonnee.
We vertrekken terug richting Grote Geule, drie bijkomende stappers zijn ons vervoegd waaronder de jongste van de club. Nu kan de groepsfoto genomen worden, we zijn voltallig.
We volgen verder de oude dijken, waar het kan benedendijks langs het pad, en anders erbovenop maar nu een beetje wind in de rug. Aan deze waterpartij, omzoomd door talrijke visplaatsen heeft onze voorzitter aangename herinneringen. Het waren zijn eerste schooluitstappen en zweminitiaties.
Nu werd het ons decor voor onze laatste tussenstop. Iedereen deed zich nog tegoed aan al het lekkers dat hiervoor voorzien was, de flessen werden geledigd, en vol terug mee nemen was geen optie.
Men zegt soms dat de laatste loodjes het zwaarst wegen. Hier niet, vlugger dan verwacht was iedereen terug aan onze vertrekplaats. Onze 20 km was voorbijgevlogen. Dan pas beseft men dat het aangenaam is om in groep te wandelen van tijd tot tijd. Soms is alleen wandelen nuttig om alle dingen te overdenken en op een rijtje te zetten in volgorde van belangrijkheid.
Samen wandelen, geeft ons de gelegenheid om ongedwongen met de ene of de andere lucht te geven aan bepaalde zaken die ons bezighouden om zich nadien een beetje opgelucht te voelen. Tenslotte zijn we ook maar mensen die in deze opgefokte maatschappij ook ondervinden dat het nog steeds beter is om met beide voeten op de grond te staan en dat we hierin niet helemaal alleen staan.
Tenslotte komen we allen samen in De Koerier aan de kerk van Sint-Gillis-Waas. De uitbaters doen hun uiterste best om iedereen van een plaatsje te voorzien. Een laatste rondje van de club is hier de afsluiter van een sportieve, aangename dag voor alle medewandelaars. Vanaf nu is iedereen vrij om nog even na te kaarten over de voorbije dag. En dat er nagekaart is, kunnen we niet ontkennen, om de haverklap viel er aan elke tafel, niet het woordje troef, maar telkens een ander woord of uitroep, wat op dat moment de betekenis kreeg en had van zij die aan het spel deelnamen.
Alle deelnemers bedankt voor deze mooie wandeldag voor medewerkers en we rekenen over twee weken opnieuw op jullie inzet ter gelegenheid van onze Pannenkoekentocht 2012.
Verslag: Roger
Foto's Luc Weemaes Foto's Luc Verhoeven

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner