Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Algemene ledenvergadering 2012

Klompjes_(160 x 160)Zaterdag 21 januari 2012. De eerste leden meldden zich reeds vroeg aan in Buso Baken voor onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Wat gaat een jaar vlug voorbij. Alhoewel we als bestuur reeds beginnen na elke Algemene Ledenvergadering met de eerste ideeën en voorbereidingen voor de volgende, lijkt het als gisteren als we hen mogen verwelkomen en iedereen zijn nieuwjaarswensen uitspreekt. Voor ons is dit dan ook een belangrijke zaak. Het is telkens weer een afsluiten van het voorbije en een start van het nieuwe wandeljaar.

De schoolrefter is weer feestelijk aangekleed, het geeft een warm gevoel en iedereen zoekt zijn plaatsje op, voorzien van een fris aperitief of fruitsap, ondertussen genietend van de foto’s van het voorbije jaar. Zodra iedereen aanwezig is noopt het strakke schema dat de vergadering stipt om vijf uur begint.

Onze voorzitter vraagt 1 minuut stilte voor de actieve leden en voor de familieleden die in 2011 overleden zijn. Zoals gebruikelijk wordt er een overzicht gegeven van de cijfers en van de voorbije activiteiten van 2011. Het verheugt ons dat we er steeds, mits het bijnemen van zaken waar we geen vat op hebben, positief uitkomen. Dit zet zich ook door in het financieel verslag 2011. Tevens een teken dat we goed bezig zijn, niet alleen als bestuur, maar ook door de hulp van de vele medewerkers die op alle organisaties paraat zijn en van onze talrijke leden die door hun aanwezigheid ook hiertoe bijdragen.

Daar Erna ons bestuur na vijf jaar verlaat, werd ze op de gepaste wijze in de bloemetjes gezet en werd haar een kleine attentie overhandigd om haar te bedanken geven voor haar inzet. Bedankt Erna!

Een overzicht van geplande activiteiten, busuitstappen en gratis inschrijvingen sloot dit gedeelte van de avond dan ook af.

De ruime tijd die voorzien was voor de maaltijd die volgde, bleek door de kinderziektes die de keuze van een nieuwe traiteur met zich meebracht, aan de krappe kant. Het was alle hens aan dek in de keuken om de uitreiking van de klompjes op tijd te laten beginnen.

Schepen Van Bellingen nam de taak op zich om de 55 leden voor hun gestapte kilometers te voorzien van een paar mooi door Erna en Fons versierde klompjes . Een blij moment was weggelegd voor ons lid Gilles die als jongste van de verdienstelijke stappers zijn eerste houten klompjes mocht ontvangen voor 500 gestapte kilometers.  Proficiat.

Postuum kwam Rudy de klompjes afhalen voor zijn vriend en medestapper Freddy Van Strydonck, actief lid en medewerker van de club en overleden op kerstdag 2011. Een spontaan en langdurig applaus volgde deze overhandiging, ter ere en nagedachtenis van Freddy.

Na dit toch wel emotionele moment werd het stilaan tijd om het podium vrij te geven aan Frankie’s Combo om ons de verdere avond aangenaam en swingend te vergasten op zijn kunnen als zanger, muzikant en entertainer.

Iedereen kwam aan zijn trekken, zij die graag dansten en zij die genoten van het enorme repertoire dat deze man beheerst en ten gehore bracht. Niet de harde onverstaanbare beatmuziek maar melodieën die velen onder ons kippenvel bezorgden.

Dit optreden werd af en toe onderbroken om de traditionele tombola’s , waar iedereen op wacht, te laten doorgaan. Eerst deze die we kunnen noemen “iedereen prijs”, als opwarmertje. Dan de verloting van de behaalde trofeeën en tenslotte de hoofdprijzen waar iedereen naar uitkijkt en waarvan de trekking met spanning wordt gevolgd. De ho’s en ha’s zijn niet uit de lucht maar wie uiteindelijk dit jaar werkelijk de lucht in zal gaan is Frieda , zij won de ballonvlucht geschonken door onze sponsor Franky De Meyer.

Op de laatste muzieknoten begint iedereen zich klaar te maken om zich huiswaarts te begeven, zij die het ’s anderendaags wat rustig willen houden maar de meesten die toch willen gaan stappen.

Iedereen bedankt voor zijn of haar aanwezigheid en we zien mekaar weer op de medewerkerstocht op zondag 29/01 of anders in deze zelfde zaal op zondag 12/02 voor onze Pannenkoekentocht.

 

Naar de foto's Luc Weemaes Foto's Luc Verhoeven

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner