Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Kerst in Lier 10 december 2011 (incl. foto's) 

Lier3 (200 x 147)Ook dit jaar viel de kerstwandeling weer bij veel lachende klompjes in de smaak. We vertrekken met 72 leden richting Lier, de stad van Felix Timmermans, waar de Kleitrappers de organisatie verzorgen. We starten na de inschrijving voor een afstand van 12 km. Al vlug wandelen we over een mooi aangelegd wandelpad dat zowat heel de binnenstad omringd. De vele lichtjes in de bomen en aan de gebouwen geven aan alles een feestelijke uitstraling. Ook de mooie zonsondergang ontgaat ons niet. De weerspiegeling in de Grote Nete is zeer mooi.

 

Als we onder een kleine stenen passage doorlopen, die als naam de Grote Spui kreeg en dienst deed als sashuis van de binnen Nete zijn we eigenlijk niet zo ver meer van onze eerste rustpost.

Na een drankje starten we opnieuw en komen we langs de Sint-Gummarus kerk, die wel in de steigers staat maar toch mooi verlicht is. We wandelen door het park met een mooie vijver en leuk wit bruggetje en gaan alzo vlug weer het wandelpad rond Lier op. Even later pikken we onze eerste kerstmark mee die zich in het Begijnhof bevindt. Het Begijnhof van Lier is ontstaan in 1258 en is opgenomen als Unesco wereld erfgoed. Natuurlijk is het hier hoog tijd voor ons eerste jenevertje. Even later komen we de Kerstman op stelten tegen, die heeft zijn levensechte kerstmarionette aan touwtjes meegenomen. We vervolgen onze weg en slaan de Lierpolder in. Hier is onze zaklamp geen overbodige luxe.

Als we dan na onze tweede rustpost vertrekken komen we even later op het Zimmerplein aan. Hier kiezen we voor de kerstmarkt die voor de bekende Zimmertoren opgesteld staat. Van hieruit hebben we een goed zicht op de 10 uurwerken die de verschillende tijdzones aangeven op de toren. De verlichting is ook hier met veel smaak aangebracht.

Als we dan verder over de Grote Markt wandelen, die nog steeds in aanleg is, maken we even tijd om de mooie trapgevels te bewonderen. De winkelstraten geven geen ergernis meer voor onze mannen daar die toch gesloten zijn, Alleen Het Zeemeerminnetje is nog open op het Timmermansplein, in dit klein cafeetje zijn de flessen leeg en de mensen van steen. Toch leuk om te zien. Zo Lopen we na een kwartiertje de startzaal terug binnen. Het was een leuke wandeling met super wandelweer, een super geslaagde uitstap om het jaar af te sluiten.
Verslag:   Leona  
Foto's:   Luc Weemaes  Luc Verhoeven
   
 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner