Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Sinterklaaswandeling 04 december 2011 (incl. foto's)

Klaas 11 (200 x 194)

Opgeven of het hoofd laten hangen staat niet in het woordenboek van onze wandelclub. Na enkele jaren op rij met barslecht weer, waardoor er een ondermaatse opkomst was, gingen alle medewerkers en het ganse bestuur er terug tegenaan om van onze Sinterklaaswandeling 2011 opnieuw een succes te maken. Onze startplaats was weer feestelijk aangekleed, uitnodigend voor de vele wandelaars die ons vandaag een bezoek brachten. De Sint die ons vandaag een bezoek zou brengen had hierboven een goed woordje gedaan en zorgde voor degelijk wandelweer.

En dat ze kwamen hebben ze ook ondervonden in de twee rustposten, de school De Moerbei en school den Dam te Eksaarde. Beide rustposten werden door de vele stappers bezocht na grote of kleine afstand, soms meermaals en telkens na een prachtige lus in en rond Eksaarde of Moerbeke-Waas.

De mooiste stukjes natuur die op hun weg lagen zaten er tussen : De Moervaart, het Etbos, het Heidebos, het Anton Van Wilderode wandelpad, natuurreservaat de Turfmeersen, het Pereboomgatpad , kreken en alle mogelijke paadjes die onze parkoermeesters tot een waar wandelschilderij bijeen penseelden. Aan alle reacties te horen een verdiende pluim.

De ganse dag heerste er een gezellige drukte en de komst van de grote heilige man Sinterklaas en zijn onafscheidelijke helper Zwarte Piet waren hier niet vreemd aan. De goedkeurende en soms bekijvende blik van de Sint zorgde ervoor dat de hand van Piet soms gul en soms karig in de zak greep om de mensen te voorzien van een snoepje.

Maar niet getreurd. De vermelding van een speculaas voor de eerste 1000 wandelaars werd vakkundig opgevangen door onze penningmeester zodat alle deelnemende wandelaars (en dat waren er meer dan 1400) toch met een speculaas of een chocoladen figuur naar huis konden. Niets dan blije gezichten.

Het aangekondigde bezoek van een bus uit het Franstalig gedeelte van België gaf ons een voorbeeld van hoe het zou moeten gaan in de politiek. Geen eindeloos gepalaver maar een broederlijke eensgezindheid met respect voor ieders afkomst en overtuiging.

Het hernieuwen van het lidgeld en het afhalen van de lidkaart zorgt ervoor dat ook op deze tocht vele van onze leden langskomen en dit is voor het ganse bestuur een aangename blijk van waardering voor het werk waarvoor ze zich het ganse jaar inzetten. Een stevige steun in de rug.

We kunnen dan ook niet voldoende benadrukken dat deze afsluitende eigen tocht van 2011 een succes was met een nieuw recordaantal deelnemers (1.447) voor deze organisatie en hiervoor danken we dan ook alle medewerkers want zonder hun inbreng is een dergelijke organisatie onmogelijk.

Langs deze weg danken wij dan ook alle wandelaars die ons dit jaar een bezoekje brachten en hopen hen volgend jaar opnieuw te mogen begroeten op één van onze organisaties.

Alle basisinfo kan je dan ook reeds bekijken op deze website. Ten gepaste tijden publiceren wij hier ook de definitieve afstanden last minit info.

Het secretariaat

 

 

Klassementen
Klassement 04/12 Totaalklassement 2011
Foto's Luc Weemaes Wandelgazette
Marc Lauwaert    Willy & Mary

 

 

 

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner