Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Kessenich 21 april 2013 (incl. foto's) 

Sport + Kinrooi:Thornetocht (Rita)Kinrooi 1

Het was amper 4° zondag, maar toch beloofden ze een zonnige dag. Dat moest ook, want we gingen wandelen naar het verre Limburg. We waren met 55 stappers en het reisdoel was Kessenich, een typisch Maasdorpje, op de grens met Nederland. Op de bus kregen we onverwacht twee verrassingen, nl. Luc - onze voorzitter - kwam rond met wat late paaseitjes van een vorige busreis en Eric liet ons genieten van suikerbonen, die hij ons aanbood omdat hij voor de tweede keer opa is geworden van een flinke kleinzoon Ward.

Lees meer...
 

Pannenkoekentocht 10 februari 2013 (incl. foto's)

PKT-13-1 (250 x 176)Een wandeling in het kader van 40 jaar Lachende Klomp Nieuwkerken-Waas haalde de bloeiende Waaslandse wandelvereniging zondag ll. alle registers open ter gelegenheid van de jaarlijkse Pannenkoekentocht. Er heerste een gezellige drukte in de ruime cafetaria van Buso Baken aan de rand van St-Niklaas. Voor de talrijk opgekomen deelnemers , met meer dan 1800 stond een heerlijke winterse wandeling in het verschiet. Ditmaal stond deelgemeente Haasdonk in de kijker. De groenrijke omgeving van de Haasdonkse bossen en het Fort van Haasdonk wist alvast de stappers te bekoren. Het Fort van Haasdonk, een militaire vesting uit WO I die de fortengordel rond Antwerpen omsluit is inmiddels een beschermd natuurgebied en een ideale overwintering plaats voor duizenden vleermuizen. De langere afstanden trokken hierna van veldweg na veldweg de richting op van Beveren en het Hof ter Saksen. Een kasteelpark van ruim 19 hectare waarin een magnifieke rondwandeling volgde. Ter Saksen vormde een heerlijkheid die afhankelijk was van het Land van Beveren. In de Middeleeuwen heette het landgoed 'Het Schaek', wat uiteindelijk verbasterde tot Ter Saksen. Het was een pachtgoed met dubbele uitbating: boerderij en herberg, door de ligging dichtbij de verbindingsweg tussen Antwerpen en Gent. In het kasteelpark bevindt zich ook een klein arboretum. Na de parkwandeling werd via de rustige wegen de terugweg aangevat, waarbij reeds van ver de heerlijke geur van verse pannenkoeken op grootmoeders wijze waar te nemen was.

 

Bron:Wandelgazette

 

 Klassementen
 Klassement 10/02  
Foto's
 Luc Weemaes  Marc Lauwaert
 Alfred Byl
 Danny De Meyer  Willy & Mary  Marc Hooftman
 Peter De Loose
 

Nieuwjaarsbijeenkomst 2013

Klompjes_(160 x 160)Op zaterdag 19 januari 2013 had onze jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst plaats met zoals gewoonlijk een receptie, infovergadering, een gezellig etentje, huldiging van verdienstelijke stappers, een gezellig samenzijn en afgesloten met een tombola. De twee series foto's zijn te bekijken via onderstaande links.

 

 

 

  Naar de foto's:   Luc Weemaes   Lisi Saen

 

 

 

 

 

Clubklassement 2011 (klik hier)

 
<< Start < Vorige 11 Volgende > Einde >>

Pagina 11 van 11

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner