Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Djales1Busreis Anhée 22 september 2013 (incl. foto's) 

Les Djales D' Anhée: Marche d' Automme

Op zondag 22/09/13 liep bij 58 “Klompjes” de wekker af en wisten ze meteen: “Haha, ’t is vandaag de busreis van onze wandelclub!”. Omdat Anhée, waar de “Les Diables d’Anhée” - of in het dialect “Les Djâles d’Anhée” hun wandeltocht georganiseerd hadden. Omdat Anhée niet bij de deur ligt, vetrokken we een half uurtje vroeger dan de gewone opstaptijden. Het was nog donker, maar de weerman had goed weer beloofd. Onderweg dachten de weergoden er anders over en moest Ronny, de buschauffeur zijn ruitenwissers gebruiken. Oei… Maar ’t zou wel beteren. Nadat onze voorzitter zijn gebruikelijk welkomstspeechken met alle nodige inlichtingen had gegeven, wachtte ons nog een kleine verrassing. Onze Luc en zijn Godelieve zijn kersverse grootouders geworden van kleindochter Dauwke en ze trakteerden ons met suikerbonen… en ’t waren van die lekkere met amandelen in.

Lees meer...
 

Jubileumwandeling 40 jaar D.L.K. 18 augustus 2013 (incl. foto's)

BBT13 40 jaar Wandelclub De Lachende Klomp vzw. Dat moet gevierd worden. Het ganse jaar stond en staat in het teken van dit Jubileum. Speciaal hiervoor was onze Barbierbeektocht uitgekozen als Jubileumtocht.

Onze Barbierbeektocht heeft het altijd wat moeilijk gehad. Hoewel prachtig van parkoers en fraaie omgeving, het weer is hier dikwijls de spelbreker. We vallen dan ook middenin de zomer en het warme weer speelt ons meer parten, vooral als het warm en zwoel wordt.

 Vandaag was ons op weergebied een mooie wandeldag beloofd. Een milde regen tijdens de nacht zodat alles er fris zou bijliggen en opklaringen die in de vroege morgen zouden beginnen. Maar dit schoof allemaal een paar uren op zodat we de dag moesten beginnen met regen en soms een stevige bui.

Maar niet getreurd. Zoals altijd waren onze startzaal en onze rustposten tip top in orde om de wandelaars die ons een gelukkige verjaardag kwamen wensen op te vangen. Al onze medewerkers hadden hun beste klompje bijgezet om dit te bewerkstelligen.

En zoals altijd hadden ook onze parkoermeesters hun mooiste partituur bovengehaald om aan iedereen op wandelgebied de prachtigste area’s die de streek van de Barbierbeek te bieden heeft op te voeren. Iedere wandelaar die terug in de zaal kwam was vol lof over het aangeboden parkoer, een jubileum waardig en de dirigent zag dat het goed was.

Lees meer...
 

Busreis Eksel (1-2) (133 x 200)Busreis Eksel 21 juli 2013 (incl. foto's) 

Bosdravers Eksel:Vakantietocht

Vandaag vertrokken wij met 54 wandelaars richting Limburg waar wandelclub De Bosdravers ons hun Vakantietocht wandeling aanboden.

 

Ondanks het warme, zwoele weer koos toch een grote groep voor de 20 km. Zij hadden een mooie tocht voor de boeg doch moesten er een strak schema op na houden om tezamen met de nodige verfrissingen in de rustposten op tijd terug in de startzaal te komen. De laatste rustpost werd volledig ingenomen door onze Klompjes. Ik ben er niet geweest maar van horen zeggen was het er wel aangenaam vertoeven.

Lees meer...
 

28e Wase Poldertochten 9 juni 2013 (incl. foto's)

PKT-13-1 (250 x 176)Met het prachtige weer van zaterdag beloofde het ook de dag van onze organisatie een mooie zomerse dag te worden, doch aanvankelijk startte de dag vrij koud en met een gure noordoostenwind, doch om 6 u zaten de eerste wandelaars al klaar in de startplaats om te vertrekken. Rond 7 u werd het reeds ongewoon druk en kregen we reeds het vermoeden dat er ons één en ander te wachten stond. Om 8 u waren er al meer dan 400 wandelaars op pad en om half negen steeg het deelnemersaantal al boven de 600 uit. Het werd uiteindelijk een hectische maar een succesvolle dag die eindigde met een deelemersaantal van, meer dan 2.100 deelnemers, het tweede hoogste aantal deelnemers dat wij ooit haalden in ons 40-jarige bestaan en het hoogste aantal ooit op deze organisatie die normaal gezien een gemiddelde heeft van 1.300 à 1.400 deelnemers.

Lees meer...
 

Busreis Kessenich 21 april 2013 (incl. foto's) 

Sport + Kinrooi:Thornetocht (Leona)Kinrooi 1

We vertrekken op 21 april met 55 wandelaars richting Maas en Kempenland naar het dorpje Kessenich voor de Thorntocht. Als we aankomen rond 10 u is de zon al goed van de partij. De aangename vertrekzaal verschaft ons een lekker tasje koffie. Een 15 tal min. later gaan we op weg. De mogelijke afstanden zijn 4 - 8 - 12 of 21 km. Wij kiezen voor de 21 km.

Lees meer...
 

Busreis Kessenich 21 april 2013 (incl. foto's) 

Sport + Kinrooi:Thornetocht (Rita)Kinrooi 1

Het was amper 4° zondag, maar toch beloofden ze een zonnige dag. Dat moest ook, want we gingen wandelen naar het verre Limburg. We waren met 55 stappers en het reisdoel was Kessenich, een typisch Maasdorpje, op de grens met Nederland. Op de bus kregen we onverwacht twee verrassingen, nl. Luc - onze voorzitter - kwam rond met wat late paaseitjes van een vorige busreis en Eric liet ons genieten van suikerbonen, die hij ons aanbood omdat hij voor de tweede keer opa is geworden van een flinke kleinzoon Ward.

Lees meer...
 

Pannenkoekentocht 10 februari 2013 (incl. foto's)

PKT-13-1 (250 x 176)Een wandeling in het kader van 40 jaar Lachende Klomp Nieuwkerken-Waas haalde de bloeiende Waaslandse wandelvereniging zondag ll. alle registers open ter gelegenheid van de jaarlijkse Pannenkoekentocht. Er heerste een gezellige drukte in de ruime cafetaria van Buso Baken aan de rand van St-Niklaas. Voor de talrijk opgekomen deelnemers , met meer dan 1800 stond een heerlijke winterse wandeling in het verschiet. Ditmaal stond deelgemeente Haasdonk in de kijker. De groenrijke omgeving van de Haasdonkse bossen en het Fort van Haasdonk wist alvast de stappers te bekoren. Het Fort van Haasdonk, een militaire vesting uit WO I die de fortengordel rond Antwerpen omsluit is inmiddels een beschermd natuurgebied en een ideale overwintering plaats voor duizenden vleermuizen. De langere afstanden trokken hierna van veldweg na veldweg de richting op van Beveren en het Hof ter Saksen. Een kasteelpark van ruim 19 hectare waarin een magnifieke rondwandeling volgde. Ter Saksen vormde een heerlijkheid die afhankelijk was van het Land van Beveren. In de Middeleeuwen heette het landgoed 'Het Schaek', wat uiteindelijk verbasterde tot Ter Saksen. Het was een pachtgoed met dubbele uitbating: boerderij en herberg, door de ligging dichtbij de verbindingsweg tussen Antwerpen en Gent. In het kasteelpark bevindt zich ook een klein arboretum. Na de parkwandeling werd via de rustige wegen de terugweg aangevat, waarbij reeds van ver de heerlijke geur van verse pannenkoeken op grootmoeders wijze waar te nemen was.

 

Bron:Wandelgazette

 

 Klassementen
 Klassement 10/02  
Foto's
 Luc Weemaes  Marc Lauwaert
 Alfred Byl
 Danny De Meyer  Willy & Mary  Marc Hooftman
 Peter De Loose
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 11

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner