Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Oud-Turnhout: 25 mei 2014 (incl. foto's) 

De Korhoenstappers : Paterkestocht

KorhoenMet een kleinere maar niettemin volle bus reden we op verkiezingsdag richting Oud-Turnhout. Wandelclub De Korhoenstappers organiseerden hier hun Paterkestocht waarvan de beschrijving van de verschillende omlopen reeds uitgebreid aan bod kwam in ons laatste clubblad.
Ieder kan voor zichzelf nagaan of dit inderdaad een getrouwe weergave was van de werkelijkheid. Alleszins was het prima wandelweer. De mannen van de lange afstand lieten er geen gras overgroeien en begaven zich algauw op pad. De anderen namen het wat rustiger en trakteerden zichzelf op de startplaats nog op een drankje en een hapje.

Lees meer...
 

Pannenkoekentocht 09 februari 2014 (incl. foto's)

DSC 3203Is er iemand in staat een uitleg te geven over de huidige weeromstandigheden en weersevolutie? Waar wij hier in Vlaanderen een uiterst zachte winter kennen, heeft het al gesneeuwd op de Ardense hoogten, beleefd het zuiden van Engeland zware stormen met veel wateroverlast en valt er metershoge sneeuw in de Alpen met constant lawinegevaar.
De ligging van de lage en hoge drukgebieden bepaalt in hoofdzaak ons plaatselijke weer. Een beetje verschuiving van oost naar west of van noord naar zuid kan op enkele uren tijd een serieuze verandering betekenen. Iedere wandelclub hoopt voor zijn tocht dat het die dag alles op de juiste plaats valt want het weer is een sterk bepalende factor bij onze organisaties.
Zo ook vandaag, droog beginnen is zeer belangrijk. Zeker bij het winderige weer van de laatste weken zou deze combinatie slecht uitvallen. Maar dat gebeurde niet. De enkele druppels die er in de loop van de dag vielen hadden geen invloed op de opkomst van de wandelaars en als we het aantal organisaties bekijken die vandaag plaatsvinden (17 in de Marching 2014) dan mogen we met een opkomst van 1026 deelnemers tevreden zijn. Dat het dan nog in een gelijke verhouding verdeeld is over de organisaties maakt het voor iedereen plezierig.

Lees meer...
 

Nieuwjaarsbijeenkomst 18 januari 2014 (incl. foto's) 

NJB 14 1Vrijdag, 18.00 u. Direct na het binnenkomen van de zaal bekijken alle leden van het bestuur eventjes de situatie. Dit duurt maar even. Geroutineerd als we zijn worden alle taken als in een automatisme verdeeld. Schikking, aankleding, glazen wassen, teveel om op te noemen. Zodra het grootste geheel gedaan is wordt er even gepauzeerd om een stukje te eten in het kleine keukentje waar het ondertussen al lekker warm is door het gaskacheltje. Na de laatste hap en slok worden de tafels verder mooi aangekleed, de beamer getest, hier en daar nog iets geschikt en klaar… Maar nu komt het belangrijkste, we hadden de verzekering gekregen dat de verwarming in orde is. Toch maar even testen, schakelaar op en wachten. Zelfs een ladder kwam er aan te pas om met zekerheid te besluiten dat alles werkt. Met deze gerustheid konden we vertrekken.

Lees meer...
 

Namur 1Busreis Namur: 21 december 2013 (incl. foto's) 

Walonia Namur: 15e Marche de Noël de Namur

Onze laatste busreis voor 2013 was er eentje naar onze Franstalige collega’s in de Ardennen. Met 44 Klompjes vertrokken we op zaterdag 21 december in de namiddag richting Namen voor een kerstwandeling bij “Wallonia Namur” die hun “14de Namur Illuminée” organiseerden. Het begon al goed, want Marc Rotthier trakteerde de wandelvrienden met een candybar voor zijn verjaardag en zo kwam de stemming er al direct in.
Er was keuze in kortere en langere afstanden, waarbij de langste afstanden via de Citadel liepen en bij alle afstanden kwam je op de kerstmarktjes terecht.

Lees meer...
 

Sinterklaaswandeling 01 december 2013 (incl. foto's)

Klaas 13 140 jaar Wandelclub De Lachende Klomp vzw

Een normaal verslag schrijven over deze wandeling kan niet. Hetgeen hier volgt is een zeer welgemeende dankjewel aan alle wandelaars die dit jaar aanwezig waren op onze vier tochten, die allen in het teken stonden van ons 40-jarige jubileum.
Het is ook een welgemeende dankjewel aan iedereen die iets te maken heeft met deze organisaties, zowel ver als dichtbij.
Dat het vandaag wel iets speciaal zou zijn stond vast. Er zouden records geschreven kunnen worden...

 

  • Onze Pannenkoekentochten: 1819 deelnemers.
  • Onze Wase Poldertochten : 2147 deelnemers (nieuw recordaantal voor deze organisatie)
  • Onze Barbierbeektocht  (Jubileumwandeling): 1233 deelnemers

We hadden vandaag de overschrijding van de kaap van 1038 nodig om in onze bestaansgeschiedenis het record aantal deelnemers te verbeteren. En wat gebeurde? Niet minder dan 2045 wandelaars zakten vandaag af naar Moerbeke-Waas om voor een prachtig afsluiter te zorgen.
Dankjewel aan wandelclub Cracks Wolvertem. Zij vereerden ons met een busbezoek.

Lees meer...
 

IJsetrippersBusreis Hoeilaart: 24 november 2013 (incl. foto's) 

IJsetrippers Overijse: Zoniënwoudwandeltocht

Onze voorlaatste busreis van dit jaar bracht ons vandaag naar Hoeilaart. Iedereen was tijdig op post zodat de dubbeldekker op het voorziene uur alle opstapplaatsen kon aandoen en om kwart na acht gezwind de Kennedytunnel indook richting Brussel.
Na verwelkoming door onze voorzitter werd de bar geopend waar om dit uur van de dag voornamelijk warme dranken werden afgehaald. Er waren geen koekjes bij de koffie maar niet getreurd. Laurette, echtgenote van de vandaag jarige Wilfried was reeds aan het rondgaan met een zoete versnapering. Voor ieder wat wils. Nog een gelukkige verjaardag van ons allemaal en bedankt hiervoor.
Dat we vandaag niet te ver moesten rijden was voor iedereen een plezierig vooruitzicht. Het weer zag er goed uit en tegen dat we in Hoeilaart aankwamen kwam het zonnetje reeds piepen. Het zou dus een mooie en aangename wandeldag worden, in de groene long van Brussel : het Zoniënwoud.

Lees meer...
 

Zaterdag 28 september 2013 Jubileumfeest 40 jaar D.L.K. (incl. foto's)

Jubf2Vandaag vierden we ons medewerkersfeest. Wegens ons 40 jarig bestaan werd dit omgedoopt tot Jubileumfeest. En dat het die naam waardig was hebben we tot onze vreugde zelf kunnen vaststellen. Onze locatie was zaal Olympia te Beveren. Tegen 16 uur, aanvang van de receptie kwamen de eerste clubleden toe. Het was voor velen een eerste weerzien na de vakantiemaanden en dat deed deugd. Bij een lekkere schuimwijn of een glaasje fruitsap werden de vakantiebelevenissen uitgewisseld. Het ging er vrolijk aan toe. De glazen werden nog eens gevuld en de warme hapjes brachten iedereen in de sfeer om aan de maaltijd te beginnen. Maar dit moest nog even wachten. De traditionele groepsfoto die wegens het prachtige najaarsweer buiten kon genomen worden stond eerst nog op het programma. De fotograaf maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheid om op het dak te kunnen staan om de grote groep optimaal in beeld te kunnen brengen. Cheeeeeese...

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 11

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner