Wase Poldertochten

Nog precies
en is onze Jubileumwandeling 45 jaar DLK gaat van start te Sint-Gillis-Waas

Namur 1Busreis Namur: 21 december 2013 (incl. foto's) 

Walonia Namur: 15e Marche de Noël de Namur

Onze laatste busreis voor 2013 was er eentje naar onze Franstalige collega’s in de Ardennen. Met 44 Klompjes vertrokken we op zaterdag 21 december in de namiddag richting Namen voor een kerstwandeling bij “Wallonia Namur” die hun “14de Namur Illuminée” organiseerden. Het begon al goed, want Marc Rotthier trakteerde de wandelvrienden met een candybar voor zijn verjaardag en zo kwam de stemming er al direct in.
Er was keuze in kortere en langere afstanden, waarbij de langste afstanden via de Citadel liepen en bij alle afstanden kwam je op de kerstmarktjes terecht.

Lees meer...
 

Sinterklaaswandeling 01 december 2013 (incl. foto's)

Klaas 13 140 jaar Wandelclub De Lachende Klomp vzw

Een normaal verslag schrijven over deze wandeling kan niet. Hetgeen hier volgt is een zeer welgemeende dankjewel aan alle wandelaars die dit jaar aanwezig waren op onze vier tochten, die allen in het teken stonden van ons 40-jarige jubileum.
Het is ook een welgemeende dankjewel aan iedereen die iets te maken heeft met deze organisaties, zowel ver als dichtbij.
Dat het vandaag wel iets speciaal zou zijn stond vast. Er zouden records geschreven kunnen worden...

 

  • Onze Pannenkoekentochten: 1819 deelnemers.
  • Onze Wase Poldertochten : 2147 deelnemers (nieuw recordaantal voor deze organisatie)
  • Onze Barbierbeektocht  (Jubileumwandeling): 1233 deelnemers

We hadden vandaag de overschrijding van de kaap van 1038 nodig om in onze bestaansgeschiedenis het record aantal deelnemers te verbeteren. En wat gebeurde? Niet minder dan 2045 wandelaars zakten vandaag af naar Moerbeke-Waas om voor een prachtig afsluiter te zorgen.
Dankjewel aan wandelclub Cracks Wolvertem. Zij vereerden ons met een busbezoek.

Lees meer...
 

IJsetrippersBusreis Hoeilaart: 24 november 2013 (incl. foto's) 

IJsetrippers Overijse: Zoniënwoudwandeltocht

Onze voorlaatste busreis van dit jaar bracht ons vandaag naar Hoeilaart. Iedereen was tijdig op post zodat de dubbeldekker op het voorziene uur alle opstapplaatsen kon aandoen en om kwart na acht gezwind de Kennedytunnel indook richting Brussel.
Na verwelkoming door onze voorzitter werd de bar geopend waar om dit uur van de dag voornamelijk warme dranken werden afgehaald. Er waren geen koekjes bij de koffie maar niet getreurd. Laurette, echtgenote van de vandaag jarige Wilfried was reeds aan het rondgaan met een zoete versnapering. Voor ieder wat wils. Nog een gelukkige verjaardag van ons allemaal en bedankt hiervoor.
Dat we vandaag niet te ver moesten rijden was voor iedereen een plezierig vooruitzicht. Het weer zag er goed uit en tegen dat we in Hoeilaart aankwamen kwam het zonnetje reeds piepen. Het zou dus een mooie en aangename wandeldag worden, in de groene long van Brussel : het Zoniënwoud.

Lees meer...
 

Zaterdag 28 september 2013 Jubileumfeest 40 jaar D.L.K. (incl. foto's)

Jubf2Vandaag vierden we ons medewerkersfeest. Wegens ons 40 jarig bestaan werd dit omgedoopt tot Jubileumfeest. En dat het die naam waardig was hebben we tot onze vreugde zelf kunnen vaststellen. Onze locatie was zaal Olympia te Beveren. Tegen 16 uur, aanvang van de receptie kwamen de eerste clubleden toe. Het was voor velen een eerste weerzien na de vakantiemaanden en dat deed deugd. Bij een lekkere schuimwijn of een glaasje fruitsap werden de vakantiebelevenissen uitgewisseld. Het ging er vrolijk aan toe. De glazen werden nog eens gevuld en de warme hapjes brachten iedereen in de sfeer om aan de maaltijd te beginnen. Maar dit moest nog even wachten. De traditionele groepsfoto die wegens het prachtige najaarsweer buiten kon genomen worden stond eerst nog op het programma. De fotograaf maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheid om op het dak te kunnen staan om de grote groep optimaal in beeld te kunnen brengen. Cheeeeeese...

Lees meer...
 

Djales1Busreis Anhée 22 september 2013 (incl. foto's) 

Les Djales D' Anhée: Marche d' Automme

Op zondag 22/09/13 liep bij 58 “Klompjes” de wekker af en wisten ze meteen: “Haha, ’t is vandaag de busreis van onze wandelclub!”. Omdat Anhée, waar de “Les Diables d’Anhée” - of in het dialect “Les Djâles d’Anhée” hun wandeltocht georganiseerd hadden. Omdat Anhée niet bij de deur ligt, vetrokken we een half uurtje vroeger dan de gewone opstaptijden. Het was nog donker, maar de weerman had goed weer beloofd. Onderweg dachten de weergoden er anders over en moest Ronny, de buschauffeur zijn ruitenwissers gebruiken. Oei… Maar ’t zou wel beteren. Nadat onze voorzitter zijn gebruikelijk welkomstspeechken met alle nodige inlichtingen had gegeven, wachtte ons nog een kleine verrassing. Onze Luc en zijn Godelieve zijn kersverse grootouders geworden van kleindochter Dauwke en ze trakteerden ons met suikerbonen… en ’t waren van die lekkere met amandelen in.

Lees meer...
 

Jubileumwandeling 40 jaar D.L.K. 18 augustus 2013 (incl. foto's)

BBT13 40 jaar Wandelclub De Lachende Klomp vzw. Dat moet gevierd worden. Het ganse jaar stond en staat in het teken van dit Jubileum. Speciaal hiervoor was onze Barbierbeektocht uitgekozen als Jubileumtocht.

Onze Barbierbeektocht heeft het altijd wat moeilijk gehad. Hoewel prachtig van parkoers en fraaie omgeving, het weer is hier dikwijls de spelbreker. We vallen dan ook middenin de zomer en het warme weer speelt ons meer parten, vooral als het warm en zwoel wordt.

 Vandaag was ons op weergebied een mooie wandeldag beloofd. Een milde regen tijdens de nacht zodat alles er fris zou bijliggen en opklaringen die in de vroege morgen zouden beginnen. Maar dit schoof allemaal een paar uren op zodat we de dag moesten beginnen met regen en soms een stevige bui.

Maar niet getreurd. Zoals altijd waren onze startzaal en onze rustposten tip top in orde om de wandelaars die ons een gelukkige verjaardag kwamen wensen op te vangen. Al onze medewerkers hadden hun beste klompje bijgezet om dit te bewerkstelligen.

En zoals altijd hadden ook onze parkoermeesters hun mooiste partituur bovengehaald om aan iedereen op wandelgebied de prachtigste area’s die de streek van de Barbierbeek te bieden heeft op te voeren. Iedere wandelaar die terug in de zaal kwam was vol lof over het aangeboden parkoer, een jubileum waardig en de dirigent zag dat het goed was.

Lees meer...
 

Busreis Eksel (1-2) (133 x 200)Busreis Eksel 21 juli 2013 (incl. foto's) 

Bosdravers Eksel:Vakantietocht

Vandaag vertrokken wij met 54 wandelaars richting Limburg waar wandelclub De Bosdravers ons hun Vakantietocht wandeling aanboden.

 

Ondanks het warme, zwoele weer koos toch een grote groep voor de 20 km. Zij hadden een mooie tocht voor de boeg doch moesten er een strak schema op na houden om tezamen met de nodige verfrissingen in de rustposten op tijd terug in de startzaal te komen. De laatste rustpost werd volledig ingenomen door onze Klompjes. Ik ben er niet geweest maar van horen zeggen was het er wel aangenaam vertoeven.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 10

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner