Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Oostende: 21 december 2014 (incl. foto's) 

De Keignaerttrippers Oostende: 7e Oostende met Kerstlicht

Oostende 1

Vandaag gingen we met onze club op busreis naar de 7de “Kerstlicht in Oostende”- wandeling, ingericht door wandelclub de Keignaertstappers.
Voor deze laatste busreis van het jaar was dit de meest succesvolle qua deelnemersaantal. Zat het uitgebreide artikel in ons laatste clubblad hiervoor iets tussen ? Feit was dat er na verschijning een meer dan normale reactie kwam om in te schrijven. Uiteindelijk waren we met 57 wandelaars op weg.
De drie aangeboden lussen van elk ongeveer 6 km gaven voldoende mogelijkheden aan onze stappers om te combineren tot afstanden van 6, 12 en 18 kilometer. Onze twee jongste deelnemers van vandaag volbrachten met brio de langste afstand en dit is zeker een proficiat waard.
Een beschrijving van de verschillende lussen was reeds gedetailleerd in ons clubblad verschenen en velen hadden op voorhand al hun keuze gemaakt aan de hand hiervan.


Het vertrek van de wandeling was in de turnzaal van de site Hotelschool. Dit zal één van de laatste malen geweest zijn dat dit kan gebeuren daar deze in de toekomst word afgebroken en plaats moet maken voor woningen op een toplocatie.
Alle voorzieningen voor inschrijven, afstempeling, bonnetjes en het bekomen van spijs en drank waren overzichtelijk en ruim opgesteld. Er was voor iedereen voldoende keuze en ook de stand van de gluhwein ontbrak niet.

Lees meer...
 

Sinterklaaswandeling 30 november 2014 (incl. foto's)

Klaas0

Het totaal aantal deelnemers aan onze jaarlijkse Sinterklaaswandeling te Moerbeke-Waas overtrof ruimschoots onze verwachtingen. Niet zo nabije wandelorganisaties en een goed wandelweer trokken weer vele wandelaars en families met kinderen naar de streek rond de Moervaart.
Dat de komst van de Sint en zijn Zwarte Pieten er ook hiervoor iets tussen zat speelde zeker mee.
De gratis speculaas voor de eerste 1100 deelnemers en bij uitbreiding voor iedereen is een smakelijke afsluiter van deze tocht. Zelfs zij die verleden jaar uit de boot vielen konden nu terecht.
Speciaal voor onze leden is op deze tocht ook het moment om hun lidmaatschap voor 2015 te hernieuwen. Voor leden die alles op tijd hadden doorgestuurd en betaald is dit op een wip en een gauw gebeurd. Vanwege het secretariaat hiervoor van ganser harte bedankt.
Ondertussen hebben we ook de twee fotoreportages bekeken op onze up-to-date website. Hier zijn geen woorden voor. We vallen van de ene verbazing in de andere. Dat er zulk mooi plekjes zijn, zo dichtbij huis dat wisten we niet. We hadden al vele reacties gehoord van de wandelaars dat het parkoers weer het beste van de streek liet zien, onverwachte hoekjes en kantjes, met zorg uitgezocht door onze parkoersmeesters. We kijken dan ook met belangstelling uit naar onze medewerkerswandeling van januari 2015.

Lees meer...
 

Bezoek Brussel & Europees Parlement 17 oktober 2014 (incl. foto's) 


europese vlaggenBegin dit jaar, op het nieuwjaarsfeest, stelden onze bestuursleden het programma voor 2014 voor. Hierbij was ook een bezoek aan “Europa” inbegrepen op 17 oktober. Om deel te nemen moest je snel zijn, want de groep was beperkt. Al vlug waren de 50 plaatsen volzet.  
André en Freddy gingen samen met hun echtgenotes een paar keer verkennen en legden de contacten vast. Een zevental weken voor de uiteindelijke dag werd door het Europees Parlement beslist of het bezoek al dan niet zou doorgaan.

 

Dus, op vrijdag morgen 17 oktober stond iedereen paraat in het Centraal station van Antwerpen om de trein van 9.05u naar Brussel te nemen. Onze Luc had er voor gezorgd dat het NMBS personeel voor ons een gereserveerde wagon klaargemaakt had. Tof was dat…. allemaal samenzitten en ik weet niet of de enkele reizigers die de overgebleven plaatsen ingenomen hadden het ook zo tof vonden, want eigenlijk zat de ambiance er al in. Wij noemen niet voor niets “De Lachende Klomp”. Na een treinrit van een 50-tal minuten stapten we af in Brussel-Centraal. Van daar vertrokken we voor een wandeling van ongeveer 3.5 km naar het Legermuseum. We stapten richting Koninklijk Paleis, door het Warandapark. Onderweg bleven we soms even staan en verzamelden we ons rond Freddy, die onze gids voor die dag was. Freddy maakte ons wegwijs in bepaalde gebouwen die we tegenkwamen en vertelde wat er gebeurde. We hielden ook stil bij Wetstraat 16 – HET huis waar over onze “toekomst” beslist wordt – het Federaal Parlement.

Lees meer...
 

Busreis Hasselt: 20 september 2014 (incl. foto's) 

Spek- en eierentocht

Bus Hasselt2

Met 50 Lachende Klompjes trokken we op 20 september richting Hasselt voor een tegenbezoek aan De Rakkers voor deelname aan de Spek- en eierentocht. Ondanks een fikse regenbui tijdens de heenreis mochten we toch zowat de ganse dag genieten van een stralend herfstzonnetje.

Enkel de grootste afstanden trokken door het Provinciaal Domein van Bokrijk doch ook de kortere afstanden konden ten volle genieten van de prachtige Limburgse natuurgebieden en bossen.
Na de wandeling konden de snoepers onder ons zich nog uitgebreid te goed doen aan een abdijbiertje, een Limburgs Vloaike of de specialiteit van de dag... een smakelijk bord met spek en eieren.
Als bedanking voor ons bezoek mochten we nog een pakketje Limburgse specialiteiten ontvangen uit handen van de voorzitter. Naar goede gewoonte werd dit pakketje verloot op de terugreis en de gelukkige winnaar deze keer was Betsy die tevreden met het aandenken huiswaarts keerde.
Via onderstaande links vindt je enkele series foto's om terug te blikken op een geslaagde busuitstap en we kijken nu reeds uit naar onze volgende uitstap op 11 oktober naar De Bollekens van Rotselaar...

   

 Foto's

 Luc Weemaes (12 km) 

 Monique Oste (20 km) 

 Luc Verhoeven (30 km) 

 

Barbierbeektocht 17 augustus 2014 (incl. foto's)

BBT13

De weerberichten voorspelden een grijze en miezerige dag met af en toe een bui, doch ondanks de minder goede voorspellingen heerste er reeds in de vroege morgen een, voor deze organisatie, een vrij ongewone drukte in de vertrekzaal. Er waren weinig andere organisaties in de omgeving, dus kozen de die hards om af te zakken naar Kruibeke. Onze parkoersverantwoordelijken boden voor deze editie een ruime keuze aan afstanden aan met als hoogtepunten het sprookjesachtige Kasteel Wissekerke, de mooie dorpskern van Bazel en het nieuwe "Gecontroleerde overstromingsgebied" in aanbouw. In de toekomst komen hier maar liefst 300 hectare slikken en schorren, 150 hectare weidevogelgebied en 92 hectare elzenbroekbossen.
Natuur, mens en dier vinden hier straks een veilig onderkomen.
Maar liefst 1.773 stappers uit alle hoeken van Vlaanderen vonden de weg naar Kruibeke wat een nieuw record aantal deelnemers voor deze organisatie opleverde.
Ook onze trouwe medewerkers zetten opnieuw hun beste beentje voor om onze stappers te verwennen en we mochten in de vertrekzaal dan ook tal van felicitaties in ontvangst nemen van de vele deelnemers. Ook de trouwe stappers die jaarlijks van de partij zijn in Kruibeke bevestigden dat dit een puike editie was. Met deze opsteker kijken we opnieuw goed gemotiveerd uit naar onze laatste organisatie van dit jaar, onze Sinterklaaswandeling, op 30 november Ter gelegener tijd vindt je hier alle last minute info over deze organisatie op onze website. Naast de prachtige Moerbeekse natuur zijn de komst van de Sint, zijn knecht en de traditionele speculaas zijn alvast gegarandeerd. Hopelijk zijn onze trouwe stappers dan ook weer van de partij...

... Van horen zeggen, volgt hier in de loop van deze week ook nog een verslag van de Wandelgazette...

 

 Klassement:

  Klassement 17/08
 Foto's:
 Rita De Stercke
 Willy & Mary
   Raphaël De Smet  
 

Busreis Maarkedal: 29 juni 2014 (incl. foto's) 

Op Stap door Nukerke: Louise-Marietocht

DSC 4366 250 x 166Met 47 personen trokken we vandaag naar Maarkedal waar wandelclub “Op stap door Nukerke” haar jaarlijkse Louise-Marietocht aan de wandelaars aanbood. Louise-Marie (eerste koningin der Belgen) was de naam van dit gehucht dat nu behoord tot de gemeenten Maarkedal en Ronse.
Startzaal La Salette komt van een klein Frans dorpje en bedevaartsoord nabij Grenoble. De kerk is dan ook genoemd naar O. L. Vr. van Salettekerk.
In de startzaal werd er zoals gewoonlijk bij een lekker kopje koffie of thee bekeken welke afstand er vandaag zou gewandeld worden. Het was een evenwichtige keuze die men kon maken tussen 7, 14 of 21 km. Zij die vandaag reeds gekeken hadden naar de buienradar besloten van vlug op stap te gaan en zeker als ze de 21 km wilden afmaken. Na de middag zouden de hemelsluizen immers worden geopend.
Met een degelijke regenjas of paraplu kwam men al een eind. Het beetje neerslag dat er viel was best te doen en zorgde ervoor dat de lucht gezuiverd was van alle pollen en onzuiverheden zodat onze longen gevuld werden met een optimaal mengsel om ervoor te zorgen dat al onze spieren gevoed werden met zuurstofrijk bloed, nodig om onze bewegingsorganen in wandelpas te zetten.

Lees meer...
 

29e Wase Poldertocht 01 juni 2014 (incl. foto's)

Pol14 1 (250 x 167)Traag maar zeker, zo ging deze editie van onze Wase Poldertochten deze morgen van start. Het is als een puzzel waar alle stukjes uiteindelijk op die ene dag moeten samenvallen. We werken er allemaal keihard aan om alle stukjes waar we vat op hebben in de beste omstandigheden en op het goede moment te leggen. De anderen vallen en doen de balans in goede of minder goede resultaten overhellen.
Met een resultaat van duizend driehonderd veertig deelnemers mogen we best tevreden zijn als je ziet dat er in de Marching vandaag 15 wandelorganisaties plaats vinden. Wie besluit waar te gaan wandelen ? Dit is een keuze die iedereen voor zichzelf maakt. Soms is er ook een duwtje in de rug door de wandelclub waar ze lid van zijn.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 11

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner