Wase Poldertochten

Nog precies
en is onze Jubileumwandeling 45 jaar DLK gaat van start te Sint-Gillis-Waas

Busreis Hasselt: 20 september 2014 (incl. foto's) 

Spek- en eierentocht

Bus Hasselt2

Met 50 Lachende Klompjes trokken we op 20 september richting Hasselt voor een tegenbezoek aan De Rakkers voor deelname aan de Spek- en eierentocht. Ondanks een fikse regenbui tijdens de heenreis mochten we toch zowat de ganse dag genieten van een stralend herfstzonnetje.

Enkel de grootste afstanden trokken door het Provinciaal Domein van Bokrijk doch ook de kortere afstanden konden ten volle genieten van de prachtige Limburgse natuurgebieden en bossen.
Na de wandeling konden de snoepers onder ons zich nog uitgebreid te goed doen aan een abdijbiertje, een Limburgs Vloaike of de specialiteit van de dag... een smakelijk bord met spek en eieren.
Als bedanking voor ons bezoek mochten we nog een pakketje Limburgse specialiteiten ontvangen uit handen van de voorzitter. Naar goede gewoonte werd dit pakketje verloot op de terugreis en de gelukkige winnaar deze keer was Betsy die tevreden met het aandenken huiswaarts keerde.
Via onderstaande links vindt je enkele series foto's om terug te blikken op een geslaagde busuitstap en we kijken nu reeds uit naar onze volgende uitstap op 11 oktober naar De Bollekens van Rotselaar...

   

 Foto's

 Luc Weemaes (12 km) 

 Monique Oste (20 km) 

 Luc Verhoeven (30 km) 

 

Barbierbeektocht 17 augustus 2014 (incl. foto's)

BBT13

De weerberichten voorspelden een grijze en miezerige dag met af en toe een bui, doch ondanks de minder goede voorspellingen heerste er reeds in de vroege morgen een, voor deze organisatie, een vrij ongewone drukte in de vertrekzaal. Er waren weinig andere organisaties in de omgeving, dus kozen de die hards om af te zakken naar Kruibeke. Onze parkoersverantwoordelijken boden voor deze editie een ruime keuze aan afstanden aan met als hoogtepunten het sprookjesachtige Kasteel Wissekerke, de mooie dorpskern van Bazel en het nieuwe "Gecontroleerde overstromingsgebied" in aanbouw. In de toekomst komen hier maar liefst 300 hectare slikken en schorren, 150 hectare weidevogelgebied en 92 hectare elzenbroekbossen.
Natuur, mens en dier vinden hier straks een veilig onderkomen.
Maar liefst 1.773 stappers uit alle hoeken van Vlaanderen vonden de weg naar Kruibeke wat een nieuw record aantal deelnemers voor deze organisatie opleverde.
Ook onze trouwe medewerkers zetten opnieuw hun beste beentje voor om onze stappers te verwennen en we mochten in de vertrekzaal dan ook tal van felicitaties in ontvangst nemen van de vele deelnemers. Ook de trouwe stappers die jaarlijks van de partij zijn in Kruibeke bevestigden dat dit een puike editie was. Met deze opsteker kijken we opnieuw goed gemotiveerd uit naar onze laatste organisatie van dit jaar, onze Sinterklaaswandeling, op 30 november Ter gelegener tijd vindt je hier alle last minute info over deze organisatie op onze website. Naast de prachtige Moerbeekse natuur zijn de komst van de Sint, zijn knecht en de traditionele speculaas zijn alvast gegarandeerd. Hopelijk zijn onze trouwe stappers dan ook weer van de partij...

... Van horen zeggen, volgt hier in de loop van deze week ook nog een verslag van de Wandelgazette...

 

 Klassement:

  Klassement 17/08
 Foto's:
 Rita De Stercke
 Willy & Mary
   Raphaël De Smet  
 

Busreis Maarkedal: 29 juni 2014 (incl. foto's) 

Op Stap door Nukerke: Louise-Marietocht

DSC 4366 250 x 166Met 47 personen trokken we vandaag naar Maarkedal waar wandelclub “Op stap door Nukerke” haar jaarlijkse Louise-Marietocht aan de wandelaars aanbood. Louise-Marie (eerste koningin der Belgen) was de naam van dit gehucht dat nu behoord tot de gemeenten Maarkedal en Ronse.
Startzaal La Salette komt van een klein Frans dorpje en bedevaartsoord nabij Grenoble. De kerk is dan ook genoemd naar O. L. Vr. van Salettekerk.
In de startzaal werd er zoals gewoonlijk bij een lekker kopje koffie of thee bekeken welke afstand er vandaag zou gewandeld worden. Het was een evenwichtige keuze die men kon maken tussen 7, 14 of 21 km. Zij die vandaag reeds gekeken hadden naar de buienradar besloten van vlug op stap te gaan en zeker als ze de 21 km wilden afmaken. Na de middag zouden de hemelsluizen immers worden geopend.
Met een degelijke regenjas of paraplu kwam men al een eind. Het beetje neerslag dat er viel was best te doen en zorgde ervoor dat de lucht gezuiverd was van alle pollen en onzuiverheden zodat onze longen gevuld werden met een optimaal mengsel om ervoor te zorgen dat al onze spieren gevoed werden met zuurstofrijk bloed, nodig om onze bewegingsorganen in wandelpas te zetten.

Lees meer...
 

29e Wase Poldertocht 01 juni 2014 (incl. foto's)

Pol14 1 (250 x 167)Traag maar zeker, zo ging deze editie van onze Wase Poldertochten deze morgen van start. Het is als een puzzel waar alle stukjes uiteindelijk op die ene dag moeten samenvallen. We werken er allemaal keihard aan om alle stukjes waar we vat op hebben in de beste omstandigheden en op het goede moment te leggen. De anderen vallen en doen de balans in goede of minder goede resultaten overhellen.
Met een resultaat van duizend driehonderd veertig deelnemers mogen we best tevreden zijn als je ziet dat er in de Marching vandaag 15 wandelorganisaties plaats vinden. Wie besluit waar te gaan wandelen ? Dit is een keuze die iedereen voor zichzelf maakt. Soms is er ook een duwtje in de rug door de wandelclub waar ze lid van zijn.

Lees meer...
 

Busreis Oud-Turnhout: 25 mei 2014 (incl. foto's) 

De Korhoenstappers : Paterkestocht

KorhoenMet een kleinere maar niettemin volle bus reden we op verkiezingsdag richting Oud-Turnhout. Wandelclub De Korhoenstappers organiseerden hier hun Paterkestocht waarvan de beschrijving van de verschillende omlopen reeds uitgebreid aan bod kwam in ons laatste clubblad.
Ieder kan voor zichzelf nagaan of dit inderdaad een getrouwe weergave was van de werkelijkheid. Alleszins was het prima wandelweer. De mannen van de lange afstand lieten er geen gras overgroeien en begaven zich algauw op pad. De anderen namen het wat rustiger en trakteerden zichzelf op de startplaats nog op een drankje en een hapje.

Lees meer...
 

Pannenkoekentocht 09 februari 2014 (incl. foto's)

DSC 3203Is er iemand in staat een uitleg te geven over de huidige weeromstandigheden en weersevolutie? Waar wij hier in Vlaanderen een uiterst zachte winter kennen, heeft het al gesneeuwd op de Ardense hoogten, beleefd het zuiden van Engeland zware stormen met veel wateroverlast en valt er metershoge sneeuw in de Alpen met constant lawinegevaar.
De ligging van de lage en hoge drukgebieden bepaalt in hoofdzaak ons plaatselijke weer. Een beetje verschuiving van oost naar west of van noord naar zuid kan op enkele uren tijd een serieuze verandering betekenen. Iedere wandelclub hoopt voor zijn tocht dat het die dag alles op de juiste plaats valt want het weer is een sterk bepalende factor bij onze organisaties.
Zo ook vandaag, droog beginnen is zeer belangrijk. Zeker bij het winderige weer van de laatste weken zou deze combinatie slecht uitvallen. Maar dat gebeurde niet. De enkele druppels die er in de loop van de dag vielen hadden geen invloed op de opkomst van de wandelaars en als we het aantal organisaties bekijken die vandaag plaatsvinden (17 in de Marching 2014) dan mogen we met een opkomst van 1026 deelnemers tevreden zijn. Dat het dan nog in een gelijke verhouding verdeeld is over de organisaties maakt het voor iedereen plezierig.

Lees meer...
 

Nieuwjaarsbijeenkomst 18 januari 2014 (incl. foto's) 

NJB 14 1Vrijdag, 18.00 u. Direct na het binnenkomen van de zaal bekijken alle leden van het bestuur eventjes de situatie. Dit duurt maar even. Geroutineerd als we zijn worden alle taken als in een automatisme verdeeld. Schikking, aankleding, glazen wassen, teveel om op te noemen. Zodra het grootste geheel gedaan is wordt er even gepauzeerd om een stukje te eten in het kleine keukentje waar het ondertussen al lekker warm is door het gaskacheltje. Na de laatste hap en slok worden de tafels verder mooi aangekleed, de beamer getest, hier en daar nog iets geschikt en klaar… Maar nu komt het belangrijkste, we hadden de verzekering gekregen dat de verwarming in orde is. Toch maar even testen, schakelaar op en wachten. Zelfs een ladder kwam er aan te pas om met zekerheid te besluiten dat alles werkt. Met deze gerustheid konden we vertrekken.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 10

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner