Busreis Diest: 22 februari 2015 (incl. foto's) 

VOS Schaffen: Nationale Wandeldag 2015

DSC 7681Vandaag trokken we met 59 Klompjes naar de Nationale Wandeldag te Diest waar wandelclub VOS Schaffen deze dag organiseerden voor de V.W.F. federatie. Wegens de nakende fusie tussen de drie wandelbonden zou dit de laatste (?) zijn in de huidige vorm. Voor 2016 voorziet men een soort “kick off” wandeldag. Een symbolische start van de nieuwe federatie “Wandelsport Vlaanderen”. Wat dit gaat worden is nog een vraagteken maar zal zoals steeds tijdig worden bekendgemaakt.

De ijzel ’s morgens verraste iedereen een beetje. Opletten op de baan was de boodschap. We vertrokken onder een zich stilaan openende hemel waar af en toe de zon kwam priemen. Naarmate we Diest naderden werd het mistiger en dit is bijna de ganse dag zo gebleven. Alleen in de late middag kregen we een soms deugddoende beetje zon. Maar niet getreurd? We komen naar hier om te wandelen en te genieten van dit evenement.
Alle beschikbare wandelafstanden werden reeds uitvoerig beschreven in ons laatste clubblad zodat bijna iedereen op voorhand zijn keuze had gemaakt.

Lees meer...
 

Pannenkoekentocht 08 februari 2015 (incl. foto's)

DSC 3203

De kop is eraf. Onze Pannenkoekentocht is zowat bepalend voor de rest van het jaar. Als we nu een goede start maken, dan geeft dit ons een positief gevoel. Dit wil niet zeggen dat we voor de rest op onze lauweren kunnen rusten.
Het vraagt telkens de volle inzet van onze medewerkers om het steeds naar een goed einde te brengen. Iedereen was zondagavond dan ook op. Blij voor de grote opkomst en het goede verloop, maar ook blij dat het voorbij was. Wat er telkens moet voor gedaan worden kunnen enkel zij beschrijven die eraan meegeholpen hebben. Het komt telkens terug maar we kunnen het niet genoeg blijven zeggen dat een wandelclub slechts kan blijven bestaan door de vrijwillige inzet van onze medewerkers.
Bij deze dan nogmaals een hartelijk dankuwel , niet enkel vanwege het bestuur maar ook vanuit de vele reacties van de wandelaars voor het vriendelijk onthaal en de goede service.
Het was weer een weekend van een enorme keuze aan “Waar gaan wij wandelen vandaag ?”. Het is soms van het goede teveel. Of toch niet ? In dit geval niet. Veertienhonderd vierenvijftig wandelaars, meer moet dat niet zijn. Anders wordt het een overrompeling en dat kunnen we missen als jeuk met een korte arm.

Lees meer...
 

Nieuwjaarsbijeenkomst 24 jauari 2015 (incl. foto's) 

NJB 2015 2

Binnen veertien dagen zal het er hier anders uitzien. Maar nu is de refter van Buso Baken sfeervol aangekleed, het brute betonnen geweld voorzien van feeërieke blikvangers, mooie bloemstukjes op de feestelijk gedekte tafels die allen in de richting wijzen van waar het gaat gebeuren vanavond.
Bij een fris glaasje worden de laatste nieuwjaarswensen uitgesproken en het allerlaatste nieuws uitgewisseld. Ondertussen worden alle foto’s van de voorbije activiteiten van 2014 geprojecteerd. Wat voor velen een aangenaam terugzien is . Zoals elk jaar verloopt deze avond volgens een vast stramien. Het kan niet anders. Het is immers ook het moment om aan alle leden een overzicht te geven van wat het voorbije jaar is geweest op financieel en wandel/activiteiten gebied. Iedere aanwezige krijgt ook een opsomming van wat het jaar 2015 te bieden heeft.

Lees meer...
 

Busreis Oostende: 21 december 2014 (incl. foto's) 

De Keignaerttrippers Oostende: 7e Oostende met Kerstlicht

Oostende 1

Vandaag gingen we met onze club op busreis naar de 7de “Kerstlicht in Oostende”- wandeling, ingericht door wandelclub de Keignaertstappers.
Voor deze laatste busreis van het jaar was dit de meest succesvolle qua deelnemersaantal. Zat het uitgebreide artikel in ons laatste clubblad hiervoor iets tussen ? Feit was dat er na verschijning een meer dan normale reactie kwam om in te schrijven. Uiteindelijk waren we met 57 wandelaars op weg.
De drie aangeboden lussen van elk ongeveer 6 km gaven voldoende mogelijkheden aan onze stappers om te combineren tot afstanden van 6, 12 en 18 kilometer. Onze twee jongste deelnemers van vandaag volbrachten met brio de langste afstand en dit is zeker een proficiat waard.
Een beschrijving van de verschillende lussen was reeds gedetailleerd in ons clubblad verschenen en velen hadden op voorhand al hun keuze gemaakt aan de hand hiervan.


Het vertrek van de wandeling was in de turnzaal van de site Hotelschool. Dit zal één van de laatste malen geweest zijn dat dit kan gebeuren daar deze in de toekomst word afgebroken en plaats moet maken voor woningen op een toplocatie.
Alle voorzieningen voor inschrijven, afstempeling, bonnetjes en het bekomen van spijs en drank waren overzichtelijk en ruim opgesteld. Er was voor iedereen voldoende keuze en ook de stand van de gluhwein ontbrak niet.

Lees meer...
 

Sinterklaaswandeling 30 november 2014 (incl. foto's)

Klaas0

Het totaal aantal deelnemers aan onze jaarlijkse Sinterklaaswandeling te Moerbeke-Waas overtrof ruimschoots onze verwachtingen. Niet zo nabije wandelorganisaties en een goed wandelweer trokken weer vele wandelaars en families met kinderen naar de streek rond de Moervaart.
Dat de komst van de Sint en zijn Zwarte Pieten er ook hiervoor iets tussen zat speelde zeker mee.
De gratis speculaas voor de eerste 1100 deelnemers en bij uitbreiding voor iedereen is een smakelijke afsluiter van deze tocht. Zelfs zij die verleden jaar uit de boot vielen konden nu terecht.
Speciaal voor onze leden is op deze tocht ook het moment om hun lidmaatschap voor 2015 te hernieuwen. Voor leden die alles op tijd hadden doorgestuurd en betaald is dit op een wip en een gauw gebeurd. Vanwege het secretariaat hiervoor van ganser harte bedankt.
Ondertussen hebben we ook de twee fotoreportages bekeken op onze up-to-date website. Hier zijn geen woorden voor. We vallen van de ene verbazing in de andere. Dat er zulk mooi plekjes zijn, zo dichtbij huis dat wisten we niet. We hadden al vele reacties gehoord van de wandelaars dat het parkoers weer het beste van de streek liet zien, onverwachte hoekjes en kantjes, met zorg uitgezocht door onze parkoersmeesters. We kijken dan ook met belangstelling uit naar onze medewerkerswandeling van januari 2015.

Lees meer...
 

Bezoek Brussel & Europees Parlement 17 oktober 2014 (incl. foto's) 


europese vlaggenBegin dit jaar, op het nieuwjaarsfeest, stelden onze bestuursleden het programma voor 2014 voor. Hierbij was ook een bezoek aan “Europa” inbegrepen op 17 oktober. Om deel te nemen moest je snel zijn, want de groep was beperkt. Al vlug waren de 50 plaatsen volzet.  
André en Freddy gingen samen met hun echtgenotes een paar keer verkennen en legden de contacten vast. Een zevental weken voor de uiteindelijke dag werd door het Europees Parlement beslist of het bezoek al dan niet zou doorgaan.

 

Dus, op vrijdag morgen 17 oktober stond iedereen paraat in het Centraal station van Antwerpen om de trein van 9.05u naar Brussel te nemen. Onze Luc had er voor gezorgd dat het NMBS personeel voor ons een gereserveerde wagon klaargemaakt had. Tof was dat…. allemaal samenzitten en ik weet niet of de enkele reizigers die de overgebleven plaatsen ingenomen hadden het ook zo tof vonden, want eigenlijk zat de ambiance er al in. Wij noemen niet voor niets “De Lachende Klomp”. Na een treinrit van een 50-tal minuten stapten we af in Brussel-Centraal. Van daar vertrokken we voor een wandeling van ongeveer 3.5 km naar het Legermuseum. We stapten richting Koninklijk Paleis, door het Warandapark. Onderweg bleven we soms even staan en verzamelden we ons rond Freddy, die onze gids voor die dag was. Freddy maakte ons wegwijs in bepaalde gebouwen die we tegenkwamen en vertelde wat er gebeurde. We hielden ook stil bij Wetstraat 16 – HET huis waar over onze “toekomst” beslist wordt – het Federaal Parlement.

Lees meer...
 

Busreis Hasselt: 20 september 2014 (incl. foto's) 

Spek- en eierentocht

Bus Hasselt2

Met 50 Lachende Klompjes trokken we op 20 september richting Hasselt voor een tegenbezoek aan De Rakkers voor deelname aan de Spek- en eierentocht. Ondanks een fikse regenbui tijdens de heenreis mochten we toch zowat de ganse dag genieten van een stralend herfstzonnetje.

Enkel de grootste afstanden trokken door het Provinciaal Domein van Bokrijk doch ook de kortere afstanden konden ten volle genieten van de prachtige Limburgse natuurgebieden en bossen.
Na de wandeling konden de snoepers onder ons zich nog uitgebreid te goed doen aan een abdijbiertje, een Limburgs Vloaike of de specialiteit van de dag... een smakelijk bord met spek en eieren.
Als bedanking voor ons bezoek mochten we nog een pakketje Limburgse specialiteiten ontvangen uit handen van de voorzitter. Naar goede gewoonte werd dit pakketje verloot op de terugreis en de gelukkige winnaar deze keer was Betsy die tevreden met het aandenken huiswaarts keerde.
Via onderstaande links vindt je enkele series foto's om terug te blikken op een geslaagde busuitstap en we kijken nu reeds uit naar onze volgende uitstap op 11 oktober naar De Bollekens van Rotselaar...

   

 Foto's

 Luc Weemaes (12 km) 

 Monique Oste (20 km) 

 Luc Verhoeven (30 km) 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 10

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner