Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Watou: oktober 2015 (incl. foto's)

24e Frontièretocht

 

Watou1Vandaag vertrokken we met een volle 60 plaatsen bus naar Watou om er de Frontiéretocht te gaan stappen. Zoals de naam van de tocht het zelf zegt is deze grensoverschrijdend, soms flirtend met de grens van Frankrijk.

Nadat alle opstapplaatsen aangedaan waren en we goed en wel op weg waren nam onze voorzitter Luc het woord en bracht nog even in een ingetogen moment het tragische nieuws dat onze club deze week moest vernemen, het overlijden van Eric door een tragisch werkongeval. Eric en Jenny zouden er vandaag bij zijn geweest. Een stil moment om dit in ons op te nemen en te bedenken dat zijn immer blijde aanwezigheid tot het verleden zou behoren. Van ons allen, veel sterkte aan Jenny, zijn kinderen en kleinkinderen.

De heenreis verliep toch in e  en stillere sfeer en iedereen verwerkte dit in zijn eigen uiting van medeleven. Er even bij stilstaan, beseffen hoe kort het leven kan zijn, maar steeds hoopvol blijven en proberen van meer te genieten van het alledaagse en deze momenten te koesteren en te delen in de eigen huiselijke kring en in de wandelgemeenschap van onze club en daarbuiten.

Bij aankomst in de startzaal op amper 100 meter van de Franse grens kregen we onze inschrijfkaart en een koek. Voor de echte kilometerstappers was de keuze vlug gemaakt en zij vertrokken spoorslags om maximaal van deze dag te genieten.

Lees meer...
 

D.L.K. Ledenfeest 17 oktober 2015 (incl. foto's)

Ledenfeest1501Het was weer in orde. Te zien aan de tevreden gezichten en reeds opgesnoven bij verschillende reacties kunnen we deze jaarlijkse activiteit met een goed gevoel achter ons laten.

Het is nochtans ons belangrijkste feest. Het is de jaarlijkse erkenning van onze vele medewerkers voor hun bijdrage tijdens onze vier organisaties. Het zijn zij, die zoals reeds vele malen aangehaald, onze club maken tot wat zij is. Zonder deze vele vrijwilligers die hun zondag opofferen om telkens onze tochten in goede banen te leiden zouden we niet bestaan.
Wij bedanken hun en zijn telkens blij om hierbij aanwezig te zijn.
Ook niet-medewerkers zijn welkom. Uiteraard ! Ook zij zijn het die onze club uitdragen tijdens hun deelname aan wandelingen bij andere wandelclubs.

Lees meer...
 

Busreis La Roche en Famenne: 19 september 2015 (incl. foto's)

20e Marche de la Rentrée

DSC 0887Vandaag vertrokken we me zo'n goeie 70 Klompjes, diep over de taalgrens, richting La Roche en Famenne. De weersvoorspellingen waren niet al te denderend, doch dit kon voor velen de pret niet deren. Bij onze aankomst in La Roche was het er een drukte van jewelste. Niet minder dan vier autobussen kwamen zowat tegelijk aan de vertrekplaats aan zodat de verschillende verbruikszalen al snal te klein bleken.

Gelukkig waren onze inschrijfkaarten reeds van tevoren besteld zodat onze stappers direct konden vertrekken en zo ten volle van de geboden tijd konden genieten.

Al enkele honderden meters voorbij de start konden we beginnen met een klim van 2,8 km lang en met een gemiddelde helling van zo'n 12 %, ook voor de kleinste afstand van 5 km. Met rolstoelen en kinderwagens hielden ze hier duidelijk geen rekening, want voor hen was er geen beginnen, laat staan doorkomen aan.

De diverse parkoers lagen er, door de regen van de laatste dagen, op verschillende plaatsen nogal drassig bij maar dat nemen we er gezien de omstandigheden en de mooie omgeving, graag bij.

Lees meer...
 

Barbierbeektocht 23 augustus 2015 (incl. foto's)

BBT 2015 01

Augustus: oogstmaand. Iedereen vraagt achter goede weersomstandigheden, de boer om maximaal zijn oogst binnen te halen, de wandelclubs om in ideale omstandigheden iedereen die komt een fijne wandeldag aan te bieden. En het viel goed. Er was reeds van ’s morgens vroeg volle zon, binnen een beetje drukkend warm, maar buiten stond er een aangename bries. Dit verzachte reeds veel maar was toch af en toe wel verraderlijk. Aangepaste kledij en voldoende drinken zijn hier zeker de boodschap. De voorspelde regen in de late middag bluste het laatste stof waarin onze wandelaars terugkeerden. Al bij al, hier willen we voor tekenen.

Zoals steeds hadden onze medewerkers alles piekfijn voorbereid om het iedereen aangenaam te maken. Een ruime startzaal, licht en luchtig, uitnodigend om even te verpozen alvorens op pad te gaan. Niets dan opgewekte gezichten, blij om mekaar terug te zien, blij om weer op pad te trekken. Zo moet het zijn en daar doen we het voor.

Lees meer...
 

Busreis Ruiselede: 16 augustus 2015 (incl. foto's)

20e Kermistocht

Ruiselede 1Vandaag vertrokken we met 49 Klompjes naar de 20ste Kermistocht te Ruiselede. Wandelclub De Molenstappers nodigden iedereen uit om samen hun Jubileumtocht tot een hoogtepunt te brengen. En dat ze daarin geslaagd zijn is zeker. Het fenomenale aantal wandelaars van ver over de vierduizend overtrof alleszins hun hooggeplaatste verwachtingen.

Alle kaarten die nodig zijn om tot zulke resultaten te komen lagen met hun beste zijde naar boven op de tafel. Het was hun zeker gegund.
Alle parkoers werden door iedereen geprezen om hun uitgekiende opmaak. Er werd gebruik gemaakt van alle troeven die men te bieden had. Fraaie dorpsgezichten, onontdekte hoekjes en kantjes waar men ze kon vinden, weidse landschappen en akkers. Vele privédomeinen die men als wandelaar moet koesteren om de gelegenheid te krijgen erdoor te wandelen en te genieten.

Het was een fleurig gezicht, de lange rijen wandelaars in alle mogelijke kleurschakeringen te zien voortschrijden door dit alles. Een Mondriaan was er niets tegen.

Lees meer...
 

Busreis Xhoffraix: 19 juli 2015 (incl. foto's)

39e Marche des Charmilles

Xhoff 1Vandaag vertrokken we met 76 Klompjes naar Xhoffraix waar Club de Marche des Charmilles hun begeerde Marche des Charmilles aanboden. Charmille, een begrip dat men moet gezien hebben. Het is een “bosje van haagbeuk” waar men er in deze streek heelder muren van optrekt. Monumentaal van uitzicht. Het snoeien en in vorm houden zal wel een hele karwei zijn.

Na een betrekkelijk lange rit kwamen we aan op onze bestemming. De ruime startzaal bood aan iedereen de gelegenheid om nog iets te eten of te drinken vooraleer op stap te gaan. Zij die de 22 km aandurfden lieten er geen gras over groeien en vertrokken spoorslags op pad.
Het was aangenaam wandelen in deze streek. Weidse uitzichten op deze hoogvlakte. Men liep er tussen donkere aaneengesloten dennenbossen en men moest werkelijk constant aandacht hebben voor de gladde en knoestige boomwortels. Het had iets sprookjesachtig.

Lees meer...
 

30e Wase Poldertocht 14 juni 2015 (incl. foto's)

DOA 2015

Een parel, dat is het symbool voor een 30e jarige verjaardag. Waar kan dit beter gebeuren dan in de parel van het Wase Polderlandschap. Ruim 1600 wandelaars zijn opgedaagd om dit samen met ons een beetje te vieren.
We zijn dan ook iedereen dankbaar om af te zakken naar Sint-Gillis-Waas waar vanuit GC De Route gestart kon worden om alle hoekjes en kantjes van dit prachtige wandelgebied te verkennen.
Vandaag was het ook een test voor onze club i.v.m. het elektronisch inschrijven. Het heeft ons veel informatie gegeven over de praktische kant van dit opzet. Het is even wennen om iedere wandelaar te overtuigen van het belang hiervan. Maar met de inzet van alle wandelclubs, de nieuwe wandelfederatie die start vanaf 1 januari 2016 zal er toekomst gericht een oplossing uit de bus komen waar iedereen voordeel uit haalt. Zodus, met zijn allen positief vooruit.
Het was plezierig binnen te komen in de startzaal. Ruim, mooi van opzet met de versierde tafels, en voldoende plaats om alle nodige faciliteiten op een vlotte manier te bereiken. Laat ons eens even stilstaan wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 11

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner