Wase Poldertochten

Nog precies
en is onze Jubileumwandeling 45 jaar DLK gaat van start te Sint-Gillis-Waas

Barbierbeektocht 23 augustus 2015 (incl. foto's)

BBT 2015 01

Augustus: oogstmaand. Iedereen vraagt achter goede weersomstandigheden, de boer om maximaal zijn oogst binnen te halen, de wandelclubs om in ideale omstandigheden iedereen die komt een fijne wandeldag aan te bieden. En het viel goed. Er was reeds van ’s morgens vroeg volle zon, binnen een beetje drukkend warm, maar buiten stond er een aangename bries. Dit verzachte reeds veel maar was toch af en toe wel verraderlijk. Aangepaste kledij en voldoende drinken zijn hier zeker de boodschap. De voorspelde regen in de late middag bluste het laatste stof waarin onze wandelaars terugkeerden. Al bij al, hier willen we voor tekenen.

Zoals steeds hadden onze medewerkers alles piekfijn voorbereid om het iedereen aangenaam te maken. Een ruime startzaal, licht en luchtig, uitnodigend om even te verpozen alvorens op pad te gaan. Niets dan opgewekte gezichten, blij om mekaar terug te zien, blij om weer op pad te trekken. Zo moet het zijn en daar doen we het voor.

Lees meer...
 

Busreis Ruiselede: 16 augustus 2015 (incl. foto's)

20e Kermistocht

Ruiselede 1Vandaag vertrokken we met 49 Klompjes naar de 20ste Kermistocht te Ruiselede. Wandelclub De Molenstappers nodigden iedereen uit om samen hun Jubileumtocht tot een hoogtepunt te brengen. En dat ze daarin geslaagd zijn is zeker. Het fenomenale aantal wandelaars van ver over de vierduizend overtrof alleszins hun hooggeplaatste verwachtingen.

Alle kaarten die nodig zijn om tot zulke resultaten te komen lagen met hun beste zijde naar boven op de tafel. Het was hun zeker gegund.
Alle parkoers werden door iedereen geprezen om hun uitgekiende opmaak. Er werd gebruik gemaakt van alle troeven die men te bieden had. Fraaie dorpsgezichten, onontdekte hoekjes en kantjes waar men ze kon vinden, weidse landschappen en akkers. Vele privédomeinen die men als wandelaar moet koesteren om de gelegenheid te krijgen erdoor te wandelen en te genieten.

Het was een fleurig gezicht, de lange rijen wandelaars in alle mogelijke kleurschakeringen te zien voortschrijden door dit alles. Een Mondriaan was er niets tegen.

Lees meer...
 

Busreis Xhoffraix: 19 juli 2015 (incl. foto's)

39e Marche des Charmilles

Xhoff 1Vandaag vertrokken we met 76 Klompjes naar Xhoffraix waar Club de Marche des Charmilles hun begeerde Marche des Charmilles aanboden. Charmille, een begrip dat men moet gezien hebben. Het is een “bosje van haagbeuk” waar men er in deze streek heelder muren van optrekt. Monumentaal van uitzicht. Het snoeien en in vorm houden zal wel een hele karwei zijn.

Na een betrekkelijk lange rit kwamen we aan op onze bestemming. De ruime startzaal bood aan iedereen de gelegenheid om nog iets te eten of te drinken vooraleer op stap te gaan. Zij die de 22 km aandurfden lieten er geen gras over groeien en vertrokken spoorslags op pad.
Het was aangenaam wandelen in deze streek. Weidse uitzichten op deze hoogvlakte. Men liep er tussen donkere aaneengesloten dennenbossen en men moest werkelijk constant aandacht hebben voor de gladde en knoestige boomwortels. Het had iets sprookjesachtig.

Lees meer...
 

30e Wase Poldertocht 14 juni 2015 (incl. foto's)

DOA 2015

Een parel, dat is het symbool voor een 30e jarige verjaardag. Waar kan dit beter gebeuren dan in de parel van het Wase Polderlandschap. Ruim 1600 wandelaars zijn opgedaagd om dit samen met ons een beetje te vieren.
We zijn dan ook iedereen dankbaar om af te zakken naar Sint-Gillis-Waas waar vanuit GC De Route gestart kon worden om alle hoekjes en kantjes van dit prachtige wandelgebied te verkennen.
Vandaag was het ook een test voor onze club i.v.m. het elektronisch inschrijven. Het heeft ons veel informatie gegeven over de praktische kant van dit opzet. Het is even wennen om iedere wandelaar te overtuigen van het belang hiervan. Maar met de inzet van alle wandelclubs, de nieuwe wandelfederatie die start vanaf 1 januari 2016 zal er toekomst gericht een oplossing uit de bus komen waar iedereen voordeel uit haalt. Zodus, met zijn allen positief vooruit.
Het was plezierig binnen te komen in de startzaal. Ruim, mooi van opzet met de versierde tafels, en voldoende plaats om alle nodige faciliteiten op een vlotte manier te bereiken. Laat ons eens even stilstaan wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...
 

Busreis Domburg: 07 juni 2015 (incl. foto's)

Op stap met de parkoersverantwoordelijke

DomburgÉén van de jaarlijks weerkeerende activiteiten waar reikhalzend naar uitgekeken word door de leden is de "Dag van de parkoersverantwoordelijke". Wanneer is het en waar gaan we naartoe? Van het ogenblik dat deze activiteit bekend gemaakt wordt lopen de inschrijvingen vlot binnen en is onze 60pl. -bus al heel snel uitverkocht. Opnieuw was de bus binnen de kortste keren te klein en daar de dubbeldekbus niet beschikbaar was volgden hier nog 4 volle wagens de weg naar het Nederlandse Domburg.

Ook dit jaar was het weer een reuze succes, het weer was goed en de sfeer zat er zoals gewoonlijk al van in de vroege morgen goed in. Na de ontvangst met koffie op Camping Het Buitenhof (Roompot) vertrokken we met drie groepen voor respectievelijk 7, 14 of 21 km.

En of het prachtig was, het ene moment liepen we nog op het strand aan zee en vijf minuten later waanden wij ons in de Ardense bossen. Opnieuw een toppertje op onze activiteitenkalender, met onze bijzondere dank aan parkoersverantwoordelijke André en vrouwtje Leona die de ganse organisatie voorbereid en begeleid hebben, met hulp van Freddy en Linda.

Enkele fotoverslagen van de diverse afstanden zijn te bewonderen via de onderstaande links.

Nu gaan we er weel volop tegenaan in de laatste rechte lijn naar onze 30e Wase Poldertochten die over enkele dagen plaatsvinden. Hopelijk zijn de weergoden ons dan ook weer gunstig gezind...

 

 Foto's:

 Monique Oste (14 km)

 Luc Weemaes (21 km)

 Ronny De Gruyter (21 km)

 

 

 

4-daagseWaldbreitbach (D) 14 tot 17 mei 2015 (incl. foto's)

HotelzurPostVoor onze 4-daagse wandelvakantuie, editie 2015 trokken we met onze Klompjes voor het eerst naar het Duitse Waldbreitbach, gelegen in de deelstaat Rijnland-Palts, tussen Bonn en Koblenz.

Onze keuze voor ons verblijf in Hotel zur Post, bleek een voltreffer te zijn. Een mooi hotel met een zeer goede en propere accommodatie, zeer vriendelijk en behulpzaam personeel en een heerlijke keuken. Met een team van onze Raad van Bestuut en de hulp van nog enkele dames werkten we tijdens een plaatsbezoek van, enkele dagen, een zeer mooi programma uit, waarbij onze deelnemers dagelijks de keuze hadden uit een toeristisch- of een wandelprogramma.

Negen maanden op voorhand was deze uitstap op drie dagen tijd volledig volzet en we trokken op 14 mei met maar liefst 68 Klompjes naar het Wiedtal, waar de Wiedweg, de Westerwaldsteig en de Rheinsteig, allen lange afstands wandelpaden, elkaar ontmoeten.

Ondanks de minder goede weersvoorspellingen hielden we het vier dagen droog en konden we onze geplande activiteiten zonder regenkledij of paraplu afwerken.

Zoals gewoonlijk was de sfeer onder onze medereizigers super-gezellig en voor het eerst werd er op voorstel van één van onze medereizigers een heuse zangavond georganisseerd. "De Klompjes zingen" was onverwachts zo'n succes dat de andere gasten verbaast kwamen kijken en meeluisteren. Het Songfestival gaan we nooit winnen, maar de plannen voor een volgende editie zijn nu al in de maak...
Ondanks dat er nog geen volgende reis op de planning staat, hebben zich nu al meerdere Klompjes laten noteren voor een eventuele deelname.
Onder het motto van "Één beeld zegt meer dan 1.000 woorden" verwijzen we graag naar de diverse fotoalbums via de links hieronder.
Aan iedereen die een bijdrage leverde aan deze succesvierdaagse, een dikke merci !

 

 Foto's   Luc Weemaes  Ronny De Gruyter   Monique Oste (1)
 Luc Verhoeven    Monique Oste (2)
     Monique Oste (3)
 

 

 Monique Oste (4)
 

EvWaBusreis Brakel: 26 april 2015 (incl. foto's) 

Everbeekse Wandeltochten: 3° Vlaanderens Mooiste

 

Vandaag gingen we op uitstap naar Brakel, waar de Everbeekse Wandeltochten hun 3de Vlaanderens Mooiste organiseerden. En dat het mooi was kunnen we enkel beamen. Deze parel van de Vlaamse Ardennen bied alle troeven waar wij als wandelaar van kunnen dromen. Afwisselend dalen en stijgen, smalle wegels en weidse vergezichten.

En alles zag eruit of het pas in bad was geweest. Enkele kleine maar niet afschrikkende regenperiodes hadden alles een frisgroen kleedje gegeven. Aangenaam en gezond wandelen, vrij van stof- en stuifmeeldeeltjes. Stevig inademen die zuivere lucht.
Met 58 klompjes waren we vanuit de Wase polders afgereisd. Zij die voor de eerste maal mee gingen werden door onze voorzitter Luc verwelkomd en kregen de zekerheid dat het niet lang zou duren voor ze in de vriendengroep die zo typisch is voor onze club zouden geïntegreerd zijn. Tenslotte is dat ook een beetje onze taak. Het wandelen als hoofdbekommernis en toch een diepgemeend gevoel geven van te behoren tot een kleine familie.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 10

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner