Sinterklaaswandeling

Nog precies
en de Sinterklaaswandeling gaat weer van start te Moerbeke

Busreis Borgloon: 24 april 2016 (incl. foto's)

Bloesemtocht

Busreis Borgloon 2Vandaag vertrokken we met onze Klompjes naar de Bloesemtocht te Borgloon. Dat zulke bestemming onze wandelaars aanspreekt bewijst het feit dat we hiervoor de dubbeldekker hadden gereserveerd. Spijts dit alles stonden er nog 6 personen op de wachtlijst.
Dat we nog volop in de aprilse grillen zaten bewees de aangekondigde weersvoorspelling. Al bij al viel dit voor ons nog erg mee. Enkele frisse buitjes en we hadden het gehad. Dat we voor de rest goed en warm gekleed moesten zijn was nodig door de noordoosten wind die de ganse dag door, grillige wolkformaties boven onze hoofden deed ontstaan.
Bij aankomst zagen we dat verscheidene wandelclubs deze populaire bestemming hadden gekozen. Het Waasland was hierbij goed vertegenwoordigt. Door het gelijktijdig toekomen van de bussen was het wel een drukte in de startzaal maar toch vonden Godelieve en Helga een ideaal hoekje om van al onze aanwezige vrijwilligers-medewerkers de maten te nemen...

Lees meer...
 

Busreis Hofstade: 28 februari 2016 (incl. foto's)

Vlaanderen Wandelt

Vlaanderen Wandelt 2Vandaag was het een dag waar vele wandelaars naar toe geleefd hebben. We hebben het in het verleden ook al mogen meemaken, maar nu was het een mijlpaal in de geschiedenis van de wandelsport. Enigszins uit noodzaak maar met het uiteindelijke doel van één grote Vlaamse Wandelfederatie smolten Aktivia, VVRS en VWF tezamen tot “Wandelsport Vlaanderen”.

Om dit unieke moment uitgebreid te vieren werd er vandaag de aftrap gegeven in Bloso-centrum domein Hofstade. Een evenement waar duizenden wandelaars naar toe kwamen om dit wandel- en belevingsevent mee te vieren waarbij alle aspecten van de wandelsport ruim aan bod kwamen.
Wij als Wandelclub De Lachende Klomp vertrokken met 59 Klompjes ernaar toe. Het was geen verre verplaatsing, maar gezien de verwachte drukte was er toch geopteerd voor een busreis.

Lees meer...
 

 

Pannenkoekentocht 14 februari 2016 (incl. foto's)

DSC 3203

Vandaag ging onze Pannenkoekentocht van start onder de nieuwe wandelfederatie “WandelSport VLaanderen”. Dit brengt geen grote verandering teweeg daar de drie gefusioneerde wandelfederaties alles goed besproken en voorbereid hadden. Voor het secretariaat was er wel enig opzoekwerk nodig. Alle clubnummers veranderden en onze wandelaars waren door nog niet aan gewoon. Het zijn zoals men noemt kinderziektes en die zullen ongetwijfeld in de toekomst opgelost geraken en in een later stadium bij het elektronisch inschrijven totaal verdwijnen.
In een druilerig en koude sfeer ging onze tocht van start. Dit zou zo de ganse dag duren. De echte wandelaars laten zich hierdoor niet afschrikken. Zij komen naar onze tocht omdat ze weten dat ze vandaag mooie stukken parkoers voorgeschoteld krijgen. De Haasdonkse bossen, het fort van Haasdonk en het domein hof ter Saksen zijn op alle momenten van het jaar een aantrekkingspunt.

Lees meer...
 

Medewerkertocht 31 januari 2016 (incl. foto's)

Medew 16Vandaag vertrokken we met 35 medewerkers-wandelaars aan de vroegere kerk op ’t Kalf voor onze jaarlijkse medewerkerswandeling. Het is een tocht die aan onze vele medewerkers-vrijwilligers de mogelijk geeft om een deel van één van onze organisatiewandelingen af te stappen. De plaats van de start geeft al aan dat het dit jaar ging om onze Poldertocht. Peter had hiervoor een parkoer uitgestippeld dat een mooi staal gaf van wat de wandelaars onder hun voeten krijgen.
De dag ervoor had het flink geregend en het resultaat zagen we aan de drassige ondergrond die we hier en daar moesten doorploeteren. Voor onze wandeling vertrokken we voor een mooie lus door het Stropersbos. Steeds een mooi en afwisselend deel in onze tocht. De sfeer zat er goed in. Het is bijzonder aangenaam wandelen met deze groep.

Lees meer...
 

Nieuwjaarsbijeenkomst 23 januari 2016 (incl. foto's) 

NJB 2016

Opnieuw mochten we vandaag al diegenen, die ingeschreven hadden voor onze Nieuwjaarsbijeenkomst 2016, ontvangen in een mooie en warm aangeklede refter van SBSO Baken. De tafelzetting was dezelfde maar de tafelversiering getuigde weer van een ongekende inventiviteit. De met geduld gemaakte stukjes gaven perfect weer waar onze club voor staat. Mensen die dezelfde passie delen voor het wandelen maar die ook verbonden zijn in het menselijke aspect dat we willen uitdragen. Een wandelgemeenschap die gedragen wordt door een sterk en samenhorig geheel. Al het aangename delend maar ook blijk geven van een gemeend medeleven indien nodig. Bedankt aan al diegenen die meegeholpen hebben voor de aankleding en bedankt aan al diegenen die dit ten volle weten te appreciëren.

Lees meer...
 

Sinterklaaswandeling 06 december 2015 (incl. foto's)

 

Klaas 15 1Vandaag hadden we onze afsluitende Sinterklaaswandeling van 2015 en we kunnen zeggen dat het over de ganse lijn weer een geslaagde organisatie was. Dit hangt van vele factoren af en die verdienen het om eens extra onder de aandacht gebracht te worden. 

Zij die komen wandelen komen op de eerste plaats. Zonder hen zou al het geleverde werk dat door onze parkoersbouwers en onze medewerkers telkenmale wordt gedaan weinig zin hebben. Tenslotte doen we het altijd voor hen. Klaas 15 5Wij bedanken dan ook alle aangesloten wandelaars, de vele individuelen, de burenclubs en alle sympathisanten die door hun aanwezigheid hun waardering hierdoor uitdrukken.
We mochten op onze organisatie ook een afvaardiging ontvangen van "Transplantuox", een vriendengroep van 'getransplanteerden' die op deze manier hun conditie onderhouden. Zij stapten in groep de 12 km. Tweejaarlijks organiseert het transplantatiecentrum UZ Leuven een beklimming van de Mont Ventoux met een groep geselecteerde getransplanteerden (hart-, long-, lever- en nier en dunne darmgetransplanteerden). Met dit project willen ze ook aantonen dat je na een transplantatie een normaal leven kan hetvatten en vragen ze meer aandacht voor orgaandonatie. Meer info op: www. transplantoux.be
De komst van de Sint en zijn guitige Pieten zit er op deze tocht ook voor veel tussen. De talrijk opgekomen kinderen komen tezamen met ouders of grootouders op een andere en gezonde manier in contact met de Sint en zijn gevolg.

Lees meer...
 

Busreis Brugge: 21 november 2015 (incl. foto's)

26e Bruges by Night

Brugge1Vandaag vertrokken we met de dubbeldekker en 52 van onze moedige stappers naar Brugge waar wandelclub “De Frisse stappers” hun 26ste Bruges by Night organiseerden. In vergelijking met een vorige uitstap bij de Globetrotters waren we nu een maand vroeger. Dit liet zich aanmerkelijk zien doordat het nog licht was als we de eerste schreden zetten op het parkoers.

We kregen dan ook de mooiste plekjes en kantjes te zien van Brugge, altijd prachtig bij valavond en in de Kerstsfeer. De wind en de regen af en toe namen we er graag bij. Een wandelaar laat zich hierdoor niet zo gemakkelijk afschrikken.
Er was eveneens de mogelijkheid om het IJs Sculpturen Festival te bezoeken. Dit was gelegen aan het station waar we nogal vroeg op het parkoers voorbijkwamen. Dit jaar stond het in het teken van Wicky de Viking en zijn vriendjes. We hebben het zelf niet gezien maar als het was zoals enkele jaren geleden dan is het toch de moeite om eens te gaan bekijken.
In de rustpost die gelegen was bijna in het centrum, was het een gezellige drukte. Het was ook daar dat er een felle regenbui overtrok.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 11

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner