Wase Poldertochten

Nog precies
en is onze Jubileumwandeling 45 jaar DLK gaat van start te Sint-Gillis-Waas

Medewerkertocht 31 januari 2016 (incl. foto's)

Medew 16Vandaag vertrokken we met 35 medewerkers-wandelaars aan de vroegere kerk op ’t Kalf voor onze jaarlijkse medewerkerswandeling. Het is een tocht die aan onze vele medewerkers-vrijwilligers de mogelijk geeft om een deel van één van onze organisatiewandelingen af te stappen. De plaats van de start geeft al aan dat het dit jaar ging om onze Poldertocht. Peter had hiervoor een parkoer uitgestippeld dat een mooi staal gaf van wat de wandelaars onder hun voeten krijgen.
De dag ervoor had het flink geregend en het resultaat zagen we aan de drassige ondergrond die we hier en daar moesten doorploeteren. Voor onze wandeling vertrokken we voor een mooie lus door het Stropersbos. Steeds een mooi en afwisselend deel in onze tocht. De sfeer zat er goed in. Het is bijzonder aangenaam wandelen met deze groep.

Lees meer...
 

Nieuwjaarsbijeenkomst 23 januari 2016 (incl. foto's) 

NJB 2016

Opnieuw mochten we vandaag al diegenen, die ingeschreven hadden voor onze Nieuwjaarsbijeenkomst 2016, ontvangen in een mooie en warm aangeklede refter van SBSO Baken. De tafelzetting was dezelfde maar de tafelversiering getuigde weer van een ongekende inventiviteit. De met geduld gemaakte stukjes gaven perfect weer waar onze club voor staat. Mensen die dezelfde passie delen voor het wandelen maar die ook verbonden zijn in het menselijke aspect dat we willen uitdragen. Een wandelgemeenschap die gedragen wordt door een sterk en samenhorig geheel. Al het aangename delend maar ook blijk geven van een gemeend medeleven indien nodig. Bedankt aan al diegenen die meegeholpen hebben voor de aankleding en bedankt aan al diegenen die dit ten volle weten te appreciëren.

Lees meer...
 

Sinterklaaswandeling 06 december 2015 (incl. foto's)

 

Klaas 15 1Vandaag hadden we onze afsluitende Sinterklaaswandeling van 2015 en we kunnen zeggen dat het over de ganse lijn weer een geslaagde organisatie was. Dit hangt van vele factoren af en die verdienen het om eens extra onder de aandacht gebracht te worden. 

Zij die komen wandelen komen op de eerste plaats. Zonder hen zou al het geleverde werk dat door onze parkoersbouwers en onze medewerkers telkenmale wordt gedaan weinig zin hebben. Tenslotte doen we het altijd voor hen. Klaas 15 5Wij bedanken dan ook alle aangesloten wandelaars, de vele individuelen, de burenclubs en alle sympathisanten die door hun aanwezigheid hun waardering hierdoor uitdrukken.
We mochten op onze organisatie ook een afvaardiging ontvangen van "Transplantuox", een vriendengroep van 'getransplanteerden' die op deze manier hun conditie onderhouden. Zij stapten in groep de 12 km. Tweejaarlijks organiseert het transplantatiecentrum UZ Leuven een beklimming van de Mont Ventoux met een groep geselecteerde getransplanteerden (hart-, long-, lever- en nier en dunne darmgetransplanteerden). Met dit project willen ze ook aantonen dat je na een transplantatie een normaal leven kan hetvatten en vragen ze meer aandacht voor orgaandonatie. Meer info op: www. transplantoux.be
De komst van de Sint en zijn guitige Pieten zit er op deze tocht ook voor veel tussen. De talrijk opgekomen kinderen komen tezamen met ouders of grootouders op een andere en gezonde manier in contact met de Sint en zijn gevolg.

Lees meer...
 

Busreis Brugge: 21 november 2015 (incl. foto's)

26e Bruges by Night

Brugge1Vandaag vertrokken we met de dubbeldekker en 52 van onze moedige stappers naar Brugge waar wandelclub “De Frisse stappers” hun 26ste Bruges by Night organiseerden. In vergelijking met een vorige uitstap bij de Globetrotters waren we nu een maand vroeger. Dit liet zich aanmerkelijk zien doordat het nog licht was als we de eerste schreden zetten op het parkoers.

We kregen dan ook de mooiste plekjes en kantjes te zien van Brugge, altijd prachtig bij valavond en in de Kerstsfeer. De wind en de regen af en toe namen we er graag bij. Een wandelaar laat zich hierdoor niet zo gemakkelijk afschrikken.
Er was eveneens de mogelijkheid om het IJs Sculpturen Festival te bezoeken. Dit was gelegen aan het station waar we nogal vroeg op het parkoers voorbijkwamen. Dit jaar stond het in het teken van Wicky de Viking en zijn vriendjes. We hebben het zelf niet gezien maar als het was zoals enkele jaren geleden dan is het toch de moeite om eens te gaan bekijken.
In de rustpost die gelegen was bijna in het centrum, was het een gezellige drukte. Het was ook daar dat er een felle regenbui overtrok.

Lees meer...
 

Busreis Watou: oktober 2015 (incl. foto's)

24e Frontièretocht

 

Watou1Vandaag vertrokken we met een volle 60 plaatsen bus naar Watou om er de Frontiéretocht te gaan stappen. Zoals de naam van de tocht het zelf zegt is deze grensoverschrijdend, soms flirtend met de grens van Frankrijk.

Nadat alle opstapplaatsen aangedaan waren en we goed en wel op weg waren nam onze voorzitter Luc het woord en bracht nog even in een ingetogen moment het tragische nieuws dat onze club deze week moest vernemen, het overlijden van Eric door een tragisch werkongeval. Eric en Jenny zouden er vandaag bij zijn geweest. Een stil moment om dit in ons op te nemen en te bedenken dat zijn immer blijde aanwezigheid tot het verleden zou behoren. Van ons allen, veel sterkte aan Jenny, zijn kinderen en kleinkinderen.

De heenreis verliep toch in e  en stillere sfeer en iedereen verwerkte dit in zijn eigen uiting van medeleven. Er even bij stilstaan, beseffen hoe kort het leven kan zijn, maar steeds hoopvol blijven en proberen van meer te genieten van het alledaagse en deze momenten te koesteren en te delen in de eigen huiselijke kring en in de wandelgemeenschap van onze club en daarbuiten.

Bij aankomst in de startzaal op amper 100 meter van de Franse grens kregen we onze inschrijfkaart en een koek. Voor de echte kilometerstappers was de keuze vlug gemaakt en zij vertrokken spoorslags om maximaal van deze dag te genieten.

Lees meer...
 

D.L.K. Ledenfeest 17 oktober 2015 (incl. foto's)

Ledenfeest1501Het was weer in orde. Te zien aan de tevreden gezichten en reeds opgesnoven bij verschillende reacties kunnen we deze jaarlijkse activiteit met een goed gevoel achter ons laten.

Het is nochtans ons belangrijkste feest. Het is de jaarlijkse erkenning van onze vele medewerkers voor hun bijdrage tijdens onze vier organisaties. Het zijn zij, die zoals reeds vele malen aangehaald, onze club maken tot wat zij is. Zonder deze vele vrijwilligers die hun zondag opofferen om telkens onze tochten in goede banen te leiden zouden we niet bestaan.
Wij bedanken hun en zijn telkens blij om hierbij aanwezig te zijn.
Ook niet-medewerkers zijn welkom. Uiteraard ! Ook zij zijn het die onze club uitdragen tijdens hun deelname aan wandelingen bij andere wandelclubs.

Lees meer...
 

Busreis La Roche en Famenne: 19 september 2015 (incl. foto's)

20e Marche de la Rentrée

DSC 0887Vandaag vertrokken we me zo'n goeie 70 Klompjes, diep over de taalgrens, richting La Roche en Famenne. De weersvoorspellingen waren niet al te denderend, doch dit kon voor velen de pret niet deren. Bij onze aankomst in La Roche was het er een drukte van jewelste. Niet minder dan vier autobussen kwamen zowat tegelijk aan de vertrekplaats aan zodat de verschillende verbruikszalen al snal te klein bleken.

Gelukkig waren onze inschrijfkaarten reeds van tevoren besteld zodat onze stappers direct konden vertrekken en zo ten volle van de geboden tijd konden genieten.

Al enkele honderden meters voorbij de start konden we beginnen met een klim van 2,8 km lang en met een gemiddelde helling van zo'n 12 %, ook voor de kleinste afstand van 5 km. Met rolstoelen en kinderwagens hielden ze hier duidelijk geen rekening, want voor hen was er geen beginnen, laat staan doorkomen aan.

De diverse parkoers lagen er, door de regen van de laatste dagen, op verschillende plaatsen nogal drassig bij maar dat nemen we er gezien de omstandigheden en de mooie omgeving, graag bij.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 10

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner