Barbierbeektocht 21 augustus 2016 (incl. foto's)

BBT3Niets dan lovende woorden kregen we te horen van de vele honderden wandelaars die ons een bezoek brachten te Kruibeke naar aanleiding van onze jaarlijkse Barbierbeektocht. De vele fotoreportages die hier ook te vinden zijn tonen dit aan. Voor zij die er niet bij waren, geniet van de prachtige beelden en breng ons zeker volgend jaar een bezoek. Het vraagt ook elk jaar een duidelijke inspanning van onze parkoersmannen om het beste van het beste aan onze stappers voor te schotelen. Het is geen papierwerk om een mooie omloop uit te tekenen, maar wel degelijk ter plaatse gaan en uit te zoeken wat er mogelijk is, zien wat er verandert is en nieuwe ontdekkingen te doen. Dan nog alles bepijlen met de trouwe equipe de dagen ervoor. Proficiat aan allen en bedankt !

Om al deze mooie parkoers aan elkaar te koppelen is er ook een startzaal nodig en enkele rustposten. Die moeten er ook klaar voor zijn. De dag voor de tocht staan er velen klaar om dit te verwezenlijken. Alle materiaal ter plaatse brengen vanuit het magazijn, alle tafels en stoelen klaar zetten, de zalen aankleden, een bloemetje op de tafels, ophangen van spandoeken en informatief materiaal, alles afwassen, alle dranken koel zetten, verse soep maken, enz., enz. Dit werk word ook gedaan door een equipe, waar we voor elke organisatie een hartverwarmend beroep mogen op doen. Hier ook een proficiat en bedankt !

Lees meer...
 

Busreis Boutersem 1

 

Busreis Boutersem 2

Busreis Boutersem: 14 augustus 2016 (incl. foto's)

Boutersem Sportief: 26e Gordel om Groot-Boutersem

Vandaag vertrokken we met een zestigtal stappers naar de Vlaams-Brabantse gemeente Boutersem, gelegen op een boogscheut van Leuven. Wandelclub Boutersem-Sportief organiseerde daar hun 26ste Gordel om Groot-Boutersem. Iedereen die erbij was had er zin in. De keuze in de afstanden was voor iedereen voldoende en voor de mannen/vrouwen van de korte afstand was er de mogelijkheid om enkele uren door te brengen in Leuven. Een mogelijkheid waarvan velen gebruik hebben gemaakt en dit initiatief is het resultaat van een punt op de Algemene Vergadering.

Lees meer...
 

Busreis Durbuy: 26 juni 2016 (incl. foto's)

Dag van de Parkoersverantwoordelijke

Wat hebben wij genoten !

Durbuy 2016 2

Vandaag was het de hoogdag van onze busreizen, met een uitstap naar Durbuy , parel der Ardennen. Na ons een tijdje in het ongewisse te laten over de bestemming was het voor iedereen dan toch een aangenaam nieuws dat we richting Ardennen trokken. Een streek die toch al onze wandelaars aanspreekt, zij het van de vroegere schoolreizen die ons allen toch nog tot de Durbuy 2016 4verbeelding spreken.

Dat er dan ook nog gekozen werd voor het “Kleinste stadje ter Wereld” maakte het plaatje compleet. Het is er aangenaam vertoeven en biedt er voor elk wat wils. Dat uitte zich dan ook in het aantal Klompjes dat er meeging. Een volle dubbeldekker en nog enkele wagens brachten een 85-tal enthousiaste wandelaars ter plaatse.

Na aankomst in het pittoreske plaatsje streken we met zen allen neer op het terras van één van de plaatselijke brasseries. Iedereen vond onmiddellijk zijn plaatsje en was snel voorzien van een welgekomen drankje, ons aangeboden door onze wandelclub. Een traditie die mag blijven.

De aangeboden parkoers waren reeds uitgebreid aan bod gekomen in ons laatste clubblad en waren
ook nog eens op de heenreis ten volle toegelicht. Iedereen had zijn keuze kunnen maken en na een laatste toiletbezoek konden we op stap. Wij kozen voor de frisse natuurwandeling in de voormiddag en voor de panoramische wandeling in de namiddag.

Lees meer...
 


31e Wase Poldertocht 12 juni 2016 (incl. foto's)

Pol 16 1

Beste wandelaars, in het voorwoord van het “Walking Magazine” van juni laatsleden, werden wij, clubbestuurders in de bloemetjes gezet. Dit voorwoord kwam uit de pen van Jef Joosten, voorzitter van Wandelsport Vlaanderen. Lees het bij gelegenheid nog eens door.

Ik zou dit voorwoord bijna letterlijk kunnen overnemen en de woorden “clubvoorzitter en clubbestuurders” vervangen door “vrijwilligers en medewerkers”. Inderdaad ! Wat ik op onze Poldertocht heb gezien en waargenomen gaf me een blij en goed gevoel. De onvoorwaardelijke inzet van onze leden-medewerkers op onze organisatie geeft een mooi vooruitzicht naar de toekomst.

Het was hard werken de voorbije zondag. Het opvangen van 6 bussen die in een tijdspanne van één uur de zaal binnenkwamen is geen sinecure. Maar het lukte. De Spartastappers Ardooie, de Wandelende Krabben, de Warden Oomstappers, de Torenvrienden Oostham , de Padstappers Geraardsbergen en Wandelclub St. Pieters-Leeuw, allen vonden zij een plaats in de mooi aangeklede startzaal en allen werden vlug voorzien van spijs en drank.

Iedere medewerker sprong in waar het nodig was. De verstandhouding was TOP. We zijn een groep mensen waarvan onze wandelclub een stukje uitmaakt van ons leven.

 

Lees meer...
 

Busreis Petit-Rechain: 22 mei 2016 (incl. foto's)

42e Grand Marche de printemps

P-RVandaag vertrokken we met 72 Klompjes naar Petit-Rechain. Dit kleine dorpje in de buurt van Verviers zou ons allemaal en helemaal onderdompelen in de weidse sfeer die dit landschap te bieden heeft. Dat we niet alleen waren om dit fenomeen te ondergaan bewezen de meerdere autocars die op de parking aanwezig waren. Domaines des Tourelles was de startplaats van waaruit het allemaal ging gebeuren.

Het was even hectisch na aankomst om een plaatsje te vinden en dan uit te zoeken hoe de verschillende parkoers in elkaar geknutseld werden. Onze pappenheimers kennende kwam iedereen er vlug uit. Nog even iets eten en drinken en dan op weg. We werden nogal vlug in de velden gestuurd of beter gezegd, tussen de velden. Het kenmerkende aan deze omgeving zijn de hagen en heggen waar men tussen loopt. Het geeft iets rustgevend. Toch mooie vergezichten maar ook het intieme van wat een wandeling soms zou moeten zijn.

Lees meer...
 

Busreis Borgloon: 24 april 2016 (incl. foto's)

Bloesemtocht

Busreis Borgloon 2Vandaag vertrokken we met onze Klompjes naar de Bloesemtocht te Borgloon. Dat zulke bestemming onze wandelaars aanspreekt bewijst het feit dat we hiervoor de dubbeldekker hadden gereserveerd. Spijts dit alles stonden er nog 6 personen op de wachtlijst.
Dat we nog volop in de aprilse grillen zaten bewees de aangekondigde weersvoorspelling. Al bij al viel dit voor ons nog erg mee. Enkele frisse buitjes en we hadden het gehad. Dat we voor de rest goed en warm gekleed moesten zijn was nodig door de noordoosten wind die de ganse dag door, grillige wolkformaties boven onze hoofden deed ontstaan.
Bij aankomst zagen we dat verscheidene wandelclubs deze populaire bestemming hadden gekozen. Het Waasland was hierbij goed vertegenwoordigt. Door het gelijktijdig toekomen van de bussen was het wel een drukte in de startzaal maar toch vonden Godelieve en Helga een ideaal hoekje om van al onze aanwezige vrijwilligers-medewerkers de maten te nemen...

Lees meer...
 

Busreis Hofstade: 28 februari 2016 (incl. foto's)

Vlaanderen Wandelt

Vlaanderen Wandelt 2Vandaag was het een dag waar vele wandelaars naar toe geleefd hebben. We hebben het in het verleden ook al mogen meemaken, maar nu was het een mijlpaal in de geschiedenis van de wandelsport. Enigszins uit noodzaak maar met het uiteindelijke doel van één grote Vlaamse Wandelfederatie smolten Aktivia, VVRS en VWF tezamen tot “Wandelsport Vlaanderen”.

Om dit unieke moment uitgebreid te vieren werd er vandaag de aftrap gegeven in Bloso-centrum domein Hofstade. Een evenement waar duizenden wandelaars naar toe kwamen om dit wandel- en belevingsevent mee te vieren waarbij alle aspecten van de wandelsport ruim aan bod kwamen.
Wij als Wandelclub De Lachende Klomp vertrokken met 59 Klompjes ernaar toe. Het was geen verre verplaatsing, maar gezien de verwachte drukte was er toch geopteerd voor een busreis.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 9

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner

Bezoek onze sponsors (klik op het logo)

Banner